Μια προσωπικό- ομαδική πρωτοβουλία!


ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !


Φίλοι χαίρετε!

Εχθές ο Χαρδαβέλλας είχε στην εκπομπή του συνέντευξη της Χαράς Νικοπούλου! Ενώ είχαμε ξανακούσει γι’αυτήν και την είχαμε δει να μιλά σε βράβευση της, ίσως δεν την είχαμε εκτιμήσει ιδιαίτερα! Είναι φοβερά διακριτική, αλλά όχι χαριστική στους εναντίους της, στις τοποθετήσεις της και πραγματικά είναι υπόδειγμα εκπαιδευτικού!

Χαρακτηριστικά στην εκπομπή αναφέρθηκαν:

1.ότι δε φεύγει από το Μεγάλο Δέρειο ούτε όλο το καλοκαίρι για 3μηνες διακοπές, αλλά παραμένει στον τόπο που διδάσκει, διαθέσιμη στους μαθητές της!

2.Πέραν των όσων προβλημάτων της προξενεί το Τουρκικό προξενείο(εξ ου μάλλον και ο αποδιδόμενος χαρακτηρισμός προξενείο), ούσα έγκυος χτυπήθηκε από κάτοικο του χωριού, με αποτέλεσμα

α.να προκληθεί κάκωση στο χέρι της και να μην μπορεί να παίξει ακκορντεόν με τη χορωδία του σχολείου σε εκδήλωση που διοργανωνόταν στην Αθήνα(αλλά έκαναν τα πάντα οι αρχές να την αποτρέψουν και τα κατάφεραν) και

β.να χάσει το παιδί που κυοφορούσε!

3.Οι 5 χριστιανοί κάτοικοι του χωριού της ζητάνε να μείνει για άλλα δυο χρόνια να πεθάνουν οι γερόντότεροι και μετά αν είναι να φύγει.

Και άλλα πολλά άξια θαυμασμού!

Ιδού και 2 βιντεάκια από την εκπομπή που ανέβηκαν ταχύτατα στο διαδίκτυο:

http://www.youtube.com/watch?v=5eulAuG72h0

http://www.youtube.com/watch?v=OTNDQ4utup8

Επειδή την έχουν στριμώξει άγρια, αλλά δε μασάει γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, και πλέον φέρουν την όλη φόρτιση της κατάστασης οι μαθητές της, αποφάσισε να ζητήσει μετάθεση για να μην πιέζονται οι τελευταίοι! Αλλά είπε στο τέλος της εκπομπής ότι αν το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ότι πρέπει να μείνει, θα μείνει!

Όποιος θεωρεί άξια αυτή τη δασκάλα να μείνει στο Μεγάλο Δέρειο,

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 07.06.2010 το πρωί με το πρωινό τρένο των 05.30 από Φάληρο ας ανεβούμε στο Μαρούσι, στο ΥΠΕΠΘ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 06.30, στο σταθμό τρένου – προαστειακού Νερατζιώτισσα

και να κολλήσουμε ο καθένας ένα μικρό ιδιοχειρόγραφο χαρτάκι στην είσοδο του υπουργείου, με αιτήματα όπως :

  • να παραμείνει η κ.Νικοπούλου στο σχολείο του Μ.Δερείου
  • να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή διαβίωσή της εκεί και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου

ή ό,τι άλλο καθείς θεωρεί σκόπιμο για την περίσταση !

και να φύγουμε για τις δουλειές μας !

Αν τα χαρτάκια είναι πολλά θα είναι μια πρωτότυπη διαμαρτυρία που ίσως πιάσει τόπο !

Αν θέλετε διαδώστε το σε άλλους ενδιαφερόμενους για το θέμα !

Χαίρετε και καλή δύναμη στις δουλειές σας !

40 σκέψεις σχετικά με το “Μια προσωπικό- ομαδική πρωτοβουλία!

  1. Ευχαριστούμε τον καραγκιόζη, για την ιδέα.
    Λοιπόν παίδες δεν μου φαίνεται κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο… και μπορεί να καταφέρουμε λίγη ακόμα πίεση, έστω μόνο και ηθική συμπαράσταση σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Τι λέτε; σκασίλα μου για το πόσοι θα μαζευτούμε και για το τι θα κερδίσουμε. Αν και αν θελήσουμε…

    Μου αρέσει!

  2. Πολυ ωραια ιδέα, θα ειμαστε ολοι εκει!
    Θα ηταν εξαιρετικο…λεω τωρα…να ανεβαιναμε παρειτσα σαν εκδρομουλα εκει απανω στον Μεγάλο Δέρειο, και να βρησκαμε την ηρωική δασκάλα, να παιζαμε τραγουδια στα παιδια, να τους πηγαιναμε δωρα…θα παιρναμε μεγάλη χαρα, αφου θα διναμε κιολας!
    Την χαιρομαι την Χαρά..δεν μασάει!

    Μου αρέσει!

    1. Έχει και το προσωπικό μέσα ο τίτλος ! Ας το έχουμε έτοιμο από το σπίτι ! Θα έχουμε και spare μαζί βέβαια αν κάποιος θέλει να βάλει και υστερόγραφο ! 😀

      Όσoν αφορά στο θέμα της παραίτησης καλύτερα να μη συνδεθεί με το θέμα της Νικοπούλου. Αυτό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα λόγω αντίδρασης ! Ας δούμε και σε αυτή την περίπτωση πώς θα ελιχθεί και κάνουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον ! Αλλά και πάλι αν κάποιος θέλει δεν μπορεί να μπει φραγμός !

      Καλό θα είναι καθένας να έχει μόνο ένα χαρτάκι προς κόλληση (ίσως και επώνυμο) ! Ας έχετε και αντίγραφό του το οποίο θα μαζέψουμε και όλα θα αποσταλλούν στη Νικοπούλου προς ενημέρωση και της ιδίας και όπως είπε και ο μπλεγμένος για ηθική στήριξη !

      Μου αρέσει!

  3. Ωραία πρωτοβουλία παιδιά!
    Μήπως μπορεί να ανακοινωθεί και ώρα συνάντησης στο Μαρούσι για όσους έρχονται με διαφορετικό τρόπο;
    ή η διεύθυνση του υπουργείου!

    Μου αρέσει!

    1. Μαρούσι-Νερατζιώτισσα γύρω στο ένα λεπτό χρονική απόσταση με τρένο, οπότε δε χρειάζεται άλλο ραντεβού Μαριάννα. Το ουσιαστικό είναι 6.30 Νερατζιώτισσα!

      Πάντως η διεύθυνση του υπουργείου είναι

      Ανδρέα Παπανδρέου 37
      15180 Μαρούσι

      Μου αρέσει!

  4. Καλά αρχηγάρα μου εκπληκτική ιδέα!
    …εε όσο για την κα κα Υπουργό,γιατί να μην στείλουμε και σε κείνην ένα μήνυμα;;Πολύ καλή ιδέα,αφορμή,ευκαιρία κλπ!

    Α,ο σταθμός της Νερατζιώτισσας είναι ακριβώς έξω από το The Mall και ακριβώς από πίσω είναι το Υποργείο Εθνικής Μαλάκυνσης-μετά συγχωρήσεως! Οι πλέον εύκολοι τρόποι να φτάσετε εκεί είναι:
    1)ΗΣΑΠ-Σταθμός Νερατζιώτισσας
    2)Προαστειακός-Σταθ.Νερατζιώτισσας
    3)Λεωφ. Ε14 Σύνταγμα-Υπ.Παιδείας (κ άγριου μυγοβαρέματος).Διέρχεται από Λεωφ.Κηφισίας.

    ..Α!Και όποιος έρθει με τ’αμάξι του να πάει να βρει μόνος του πως θά’ρθει!Για να έχει αμάξι,θά’χει και χάρτη!Ε, ας τον ανοίξει και μια φορά…..;-P

    Μου αρέσει!

  5. Δείτε στο troktiko τι έχουν στείλει ως απαντήσεις αναγνώστες:
    http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2430.html

    και τι αποκαλύπτουν για τα σχολεία εκεί απάνω:
    http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8658.html

    θα καταφέρουμε να δώσουμε μία διαφορετική φωνή;

    Μου αρέσει!

  6. Βρίσκομαι στην Πάρο για δουλειά, αλλά μπορείτε να κολλήσετε ένα χαρτάκι για λογαριασμό μου…Μακάρι να αντιληφθούμε και να αντιληφθούν και οι κυβερνώντες την δύναμη της ομαδικότητας
    Με εκτίμηση
    Πωλίνα Βαρελά

    Μου αρέσει!

  7. Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις αλλά με θυσιαστικές καταθέσεις. Και την ιστορία τη γράφουμε εμείς…ως νέοι! ας κάνουμε επιτέλους έμπρακτα αυτό που μπορούμε κι ας είναι το ελάχιστο! ας εκφράσουμε το παράπονό μας…τσάμπα είναι!

    Μου αρέσει!

  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πρωτοβουλία
    το προώθησα σε όσους φίλους μου κατοικούνε Αθήνα
    Πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε όλοι να αντιδρούμε
    δεν υπάρχει άλλη λύση για να σωθεί η Ελλάδα
    Συγχαρητήρια για την αυθόρμητη σας αντίδραση και την τόσο όμορφη ιδέα

    Μου αρέσει!

    1. Δεν υπαρχει κανεναν λαθος! Υπαρχει μια ιδεα, κοσκινιζεται, περναει και φυγαμε! Ενα θα πω! Αν ο καθενας που εχει παει οτι θα ερθει, το κανει θα μαζευτουμε, δεν ξερω, μην ειμαι υπερβολικος, 20-30 ατομα..? ισως και παραπανω. Το θέμα ειναι, μολις χτυπησει το ξυπνητηρι, να σηκωθουμε,με τετοια διάθεση, όπως οταν σηκωνομασταν, μικρα παιδια, 5 η ωρα τα χαραματα, να μπουμε στο αμαξι να παμε στο χωριο, να δουμε την γιαγια και τον παππου και να περασουμε υπεροχα! Βεβαια ετσι οπως ξαπουλάνε την πατρίδα μας, σε λιγο δεν θα εχουμε καν χωρια να παμε να δουμε τους δικους μας, οποτε…ας μην σκεφουμε το προσωπικο μας βολεμα, αλλα το ομαδικο ξεβολεμα! Εχει πολλές προεκτάσεις μια τετοια προτωβουλία, μια τετοια ξεσκουριστική ενέργεια για τον καθένα ξεχωριστα!
      Ασε που θα ξυπνησω πριν τις 10, μετα απο πολλες μέρες χαχα! (αν εξερεσεις τα ψαλτικά καθήκοντα!)

      Μου αρέσει!

      1. πες τα Ροδοπαρμένε!
        Ρε παιδιά, και να μην είμαστε πολλοί, και να μην πετύχουμε και τίποτα!
        Είναι αυτό που λέμε για το γ… και ότι θα έχουμε κάνει κάτι. Προσέξτε θα έχουμε κάνει. Δε θα έχουμε πει ή σχεδιάσει ή σκεφτεί! ΚΑΝΕΙ.

        Μου αρέσει!

  9. η φωτιά άνεμο θέλει…για να γίνει πυρκαγιά!!! ο άνεμος είναι να πληροφορήσουμε τους φίλους μας και να σηκωθούμε να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί τη Δευτέρα!!!

    Μου αρέσει!

  10. Καλύτερα να μην την φέρω γιατί είναι λίγο θηρίο η φωτογραφική! Και μια τσέπης όμως θα μας κάνει την δουλειά!
    Ομολογουμένως ίσως χρειαζόταν να το ανακοινώσετε πιο πριν, αλλά και πάλι δεν πειράζει! Την επόμενη φορα…. 🙂

    Μου αρέσει!

  11. Παιδες και κοριτσακια χαιρετε!!!!Ειμαι και εγω μεσα και υποσχομαι να μεταφερω την ιδεα και να ξεκουνισω οσους περισσοτερους καταφερω.Μπραβο ξανα και ξανα στους πρωτεργατες και χαιρομαι που…ετσι…δεν ησυχαζουμε για πολυ!!!!Γενουμε ιδεες και τραβαμε ξανα μπροστα!!!Καλη ανταμωση, πρωτα ο Θεος!!!!!

    Μου αρέσει!

  12. Χαίρομαι που βλέπω τόσο μεγάλη συμμετοχή.
    Μακάρι για όλα τα θέματα που αφορούν άλλους ανθρώπους να καταφέρνουμε να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Ίσως να είναι και το δίδαγμα αυτής της δύσκολης εποχής. Να αφήσουμε την παρτάρα μας κατα μέρος και να κοιτάξουμε και τον διπλανό μας. Μακάρι!!!

    Μου αρέσει!

  13. Υπήρχε ένα group στο facebook το οποίο αναφερότανε στη Χαρά. Έγραψα λοιπόν κι εγώ και έβαλα τη διευθυνση του blog μας, με την προτροπή να μην καθόμαστε μονο στους καναπέδες μας, αλλά να κάνουμε και κάτι.

    Αυτό που με τρέλανε, με βίδωσε πραγματικά, είναι ότι αυτό το group δεν υπάρχει τώρα. Και δεν ειναι ότι διαγράψανε εμένα ή το μήνυμά μου, αλλά το group ολόκληρο δεν υπάρχει.

    Έχουν φτειαχτεί 3 ομάδες με το ίδιο όνομα και σβήνονται από τους διαχειριστές!Αυτό είναι ηλεκτρονική δικτατορία!

    ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

    Μου αρέσει!

    1. χαρικλάκι βρήκα κάποια Group κι εγώ.έστειλα στους διαχειριστές μήνυμα να το ανεβάσουν αν θέλουν και φυσικά να έρθουν και οι ίδιοι. η ίδια η κ.Νικοπούλου τελικά ενημερώθηκε;bobira;;;

      Μου αρέσει!

  14. «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την Eλληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την Tουρκική».

    Από την επιστολή διαμαρτυρίας των Πομάκων της Θράκης.

    Μου αρέσει!

  15. ήταν μια μοναδική ανεπανάληπτη εμπειρία!συμμετείχαν μέχρι και τα τετράποδα..!! 😛
    μπράβο παιδιά που το σκεφτήκατε. ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε.

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...