Μετά τα «join» στα «groups»…

Το να κάνουμε  join σε groups στο fb για το «τρωκτικό»(=όλοι λάθος το γράφουν…!) και τον Σωκρατη δεν σημαίνει ότι κάνουμε κάτι….Απλώς δείχνει ότι συμφωνούμε..και μετά τί? Τίποτα!

Κάτι πιο δυναμικό….! Παίδες στείλτε κι άλλα! Αποδείχτηκε ότι δεν είμαστε και τόσοι λίγοι στην πόλη….Η πόλις δεν κοιμάται!

Χαίρετε φίλοι, εδώ mplegmenos. Επεμβαίνω λίγο επειδή αυτά που θέλω να γράψω δεν θέλω να γίνουν καινούργιο post.

Ξέρετε παιδιά όταν λέμε να κάνουμε κάτι, μιλάμε για κάτι δραστικό. Η επανάσταση είναι μία λέξη και μία έννοια όπου εγώ θα μπορούσα να καλυφτώ για το τι θέλω να γίνει! Και μην πούμε ότι το να αλλάξουμε εμείς ή το να κάνουμε προσευχή είναι η επανάσταση του αιώνα. Όντως είναι πολύ ωραίο να έχει κανείς εσωτερικές επαναστάσεις αλλά δουλειά όσων μένουν σε αυτό τον κόσμο είναι να εργάζονται και ενεργά εντός της κοινωνίας μας. Οι μοναχοί έχουν κάθε μέρα, ως εργασία την προσευχή. Οι κοσμικοί, εμείς, πρέπει να εργαστούμε κάνοντας ο καθένας ότι θέλει στην προσωπική του επαφή με τον Θεό.

Ξέρετε ένα πράγμα σκέφτομαι ότι όταν περάσουν τα χρόνια και ρωτηθώ απο τις επόμενες γενιές του τι έκανα για να αντισταθώ σε αυτό που έβλεπα γύρω μου, θα κάτσω απλώς να κοιτώ και δεν θα έχω κάτι να πω. Τότε μόνο θα βλέπω ένα χέρι να τείνεται προς το πρόσωπό μου, ένα χέρι με ανοικτή παλάμη. Παίδες πρέπει να κουραστούμε, πρέπει να ξεβολευτούμε, πρέπει να αλλάξουμε. Και εδώ πλέον δέχομαι την προσωπική επανάσταση που πρέπει να κάνουμε και να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Αλλά δεν θα περιμένω το 2060 για να πώ ότι τώρα είμαι έτοιμος. Τώρα έχω ένα «ατού», είμαι νέος. Αν δεν αγωνιστώ τώρα, πότε θα γίνει; σας ρωτώ;

3 σκέψεις σχετικά με το “Μετά τα «join» στα «groups»…

  1. Το θέμα είναι να δραστηριοποιείται ο άνθρωπος επειδή το επιθυμεί αληθινά και όχι για να συγκαλύψει την ενοχή που νοιώθει επειδή δεν κάνει τίποτα… Αλλά ακόμη και από ενοχή να κινείται ίσως είναι καλό, γιατί οδηγείται σε δράση και άρα βοηθά! Και άσε που στο τέλος παίζει και να ενδιαφερθεί πραγματικά… 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s