Οι «Ανα-ρωτώμενοι» βγήκαν στο δρόμο! (Επ.01)

Διαδικτυακή εκπομπή «Ανα-ρωτώμενοι» – Επεισόδιο 1

Καλή μας αρχή!!

Ανα – μένουμε τα σχόλιά σας!!!

http://vimeo.com/14507942

YouTube Part 1YouTube Part 2

«Είσαι νέος – το ξέρω – και δεν υπάρχει τίποτε. Λαοί, έθνη, ελευθερίες, τίποτε.
Όμως ε ί σ α ι.» (από το «Είσαι νέος», Ο.Ελύτης)

Ναι είμαστε νέοι και έχουμε φωνή! Έχουμε φωνή και θέλουμε να ακουστεί! Δικαιούμαστε να ακουστούμε! Για αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία όλοι μαζί να «μαζέψουμε» τις φωνές μας, να τις ενώσουμε και εν τέλει να εκπέμψουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να θυμίσουμε ότι υπάρχουμε και εμείς εδώ και δικαιούμαστε να έχουμε λόγο για αυτά που έχουν γίνει, για αυτά που γίνονται και για αυτά που πρόκειται να γίνουν.  Έτσι με αρωγό μας το διαδίκτυο και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, μέσω της παραπάνω εκπομπής «Ανα-ρωτώμενοι» – η οποία θα δημοσιεύεται ανά δεκαπέντε περίπου μέρες και κάθε φορά θα πραγματεύεται διαφορετικό θέμα – θα μας δίνεται η ευκαιρία, ακούγοντας τις απόψεις νέων ανθρώπων, να τις συζητήσουμε, να διατυπώσουμε καινούργιες, να γίνει ένας γόνιμος διάλογος και να καταλήξουμε σε πρόταση έμπρακτων λύσεων ώστε τελικά να συμβάλουμε δημιουργικά και μόνο θετικά στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Συντονιστείτε!!!

70 σκέψεις σχετικά με το “Οι «Ανα-ρωτώμενοι» βγήκαν στο δρόμο! (Επ.01)

 1. Γεια σας ! Πολύ καλή πρωτοβουλία και καλή αρχή!
  Θα μας έχετε μαζί σας σε ό,τι χρειαστήτε.Συνεχίστε και ειμαστε μαζί σας.
  (θα σας έλεγα μόνο να ρίχνατε και μια δεύτερη ματιά σε όσα ακούγονται,για να μη χάσουν οι «Αντι-ρήσεις» την αξία που έχουν μέχρι σήμερα, τα συμπεράσματα δικά σας .)

  Μου αρέσει!

  1. Συμφνώ ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βάζουμε το συνολικό καλό της Ελλάδας πάνω απ τα κόματα. Όμως άκουσα και μια άποψη στο βιντεο με την οποία επίσης συμφωνώ. Δεν πρέπει να καταλήξουμε στο σημείο να πούμε ότι αφού τα μεγάλα κόμματα έχουν φέρει την Ελλάδα σ αυτό το σημείο δεν πρέπει να συμετέχουμε στα κοινά( με την ψήφο ). Η ψαγμένη επιλογή πιστεύω ότι είναι ένας καλός τρόπος αντίδρασης και πίεσης στους εκάστωτε πολιτικούς ώστε να γίνουν καλύτεροι.

   Μου αρέσει!

   1. εννοείται ότι πρέπει να συμμετέχουμε δυναμικά στα κοινά ως νέοι και να μην αδιαφορούμε!μου δίνεται το δικαίωμα να ψηφίζω και καλό θα είναι να το εξασκώ αυτό το δικαίωμα!!δεν ξέρω νεχταριε άμα κατάλαβες άλλα αυτό που έγραψα ήταν παρμένο μέσα από το βίντεο από τα λόγια ενός κιθαρίστα.

    Μου αρέσει!

   2. όχι δεν το πήρα σαν αντιπαράθεση απλώς επισήμανα από που τις άντλησα αυτές τις φράσεις.νεχτάριε είσαι δύναμη!!!

    Μου αρέσει!

 2. Καλή αρχή στην εκπομπή!!! Eλπίζω να ξεκινήσει διάλογος για διάφορα θέματα, και ν ακουστούν οι απόψεις των νέων για να γίνουμε εμείς καλύτεροι και κατ επέκταση η κοινωνία και βραχυπρόθεσμα αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα.

  Μου αρέσει!

 3. επειδή κάποιοι από τι καταλαβαίνω παρακολουθούν αυτήν την ανάρτηση και μπορούμε να έχουμε άμεσες απαντήσεις καλό θα ήταν να γράψουμε κάποια καλά σχόλια πάνω σαυτο το θέμα.αξίζει.άντε παιδιά έχει ζουμί το πράγμα!!!!

  Μου αρέσει!

 4. Πιστεύω πως ένα απ τα σημαντικότερα στοιχεία μιας κοινωνίας είναι η παιδεία. Συνεπώς οι νέοι έχουμε μερίδιο ευθύνης καθώς πολλές φορές επαναπαυόμαστε στην στείρα και προς μία κατεύθυνση παιδεία που συνήθως παρέχεται από το δημόσιο σχολείο και δεν προσπαθούμε να αποκτήσουμε πολύπλευρη γνώση η οποία βοηθάει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

  Μου αρέσει!

 5. πολλοί από τους προλαλήσαντες στο βίντεο δηλώνουν θετικοί σε κάποια δραστηριότητα μια ενέργεια και αυτό δείχνει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο σε ιδέες και ότι άλλο μπορεί να μας ξυπνήσει.

  Μου αρέσει!

  1. καλησπέρα!παιδιά μπράβο!πολύ καλή προσπάθεια!βλέποντας αυτό το βίντεο θα ήθελα να σταθώ σ’αυτό που λέει ο εμπειρίκος.Νομίζω οτι υπάρχουν πολλοί νέοι που αν τους δινόταν η δυνατότητα θα συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες.πιστεύω ακράδαντα οτι οι νέοι δεν είναι ούτε αναίσθητοι ούτε απαθείς,απλά κάποιοι στερούνται ιδεών χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ενδιαφέρονται!Αυτό που χρειάζεται είναι να τους δοθεί ενα έναυσμα,μια ώθηση και έχω την εντύπωση οτι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο!

   Μου αρέσει!

 6. Πολύ καλὴ κίνηση αὐτή…πάντως τὸ συμπέρασμα εἶναι ἕνα. Πῶς πρέπει νὰ γίνει μία ἕνωση ὅλων τῶν Ἑλλήνων, νὰ δωθεῖ βάση στὴν νεολαία καὶ νὰ προσφέρουν ἔργο…νὰ βάλει ὁ κάθε ἕνας τὸ λιθαράκι του…

  Μου αρέσει!

 7. τέλοιο παίδες!
  Καλά κάνετε και δεν τα λογοκρίνετε, αυτοί είμαστε!
  Εγώ θα πρόσθετα ότι το πρόβλημα των νέων είναι η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ.
  Ας το αλλάξετε εσείς!

  Εμείς!

  (πόσο εύκολα βγάζουμε τον ευατούλη μας απέξω!)

  Μου αρέσει!

 8. Καλησπερα σε όλους!!!
  Ειναι η πρωτη φορα που κανω καποιο σχολειο στο blog, αν διαβαζω που και που αναρτησεις…
  Νομιζω οτι ειναι μια καλη προσπαθεια των παιδιων και ειμαι σιγουρη οτι θα εχει καλα αποτελεσματα…
  Καλη αρχη!!!!

  Μου αρέσει!

 9. Πολύ καλή η ιδέα μιας διαδικτυακής εκπομπής! Είναι ένας δυναμικός τρόπος να αφυπνήσεις την κοινωνία.
  Εμένα με προβλημάτισαν εκείνοι που είπαν ότι δε φταίνε σε τίποτα, οι άλλοι φταίνε. Με αυτή την σκέψη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνο αν νιώσεις την προσωπική ευθύνη ενεργοποιήσε.

  Μου αρέσει!

 10. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά να ρωτούσατε και τους μετανάστες.
  Είτε το θέλουμε είτε όχι είναι και αυτοί συμμέτοχοι στην κοινωνία μας!
  Αυτό που πραγματικά με θλίβει στις απαντήσεις μας είναι ότι δεν ξέρουμε να μιλάμε ελληνικά.

  Μου αρέσει!

 11. Γνώμη μου είναι, ότι μια κοινωνία αλλάζει μόνο από αυτούς που την απαρτίζουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα μέλη της αλλάξουν, δεν θα έχει η κοινωνία καμία άλλη επιλογή από το να αλλάξει η ίδια!
  Δεν χρειάζονται ούτε εξεγέρσεις ούτε βιαιοπραγίες, αλλά μία επανάσταση συνειδητότητας στον κάθε άνθρωπο ατομικά, να δει με τα μάτια της ψυχής του και της καρδιάς του ποιός πραγματικά είναι και πόσα πραγματικά χρειάζεται για να ζήσει! Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να διαμορφώνονται και να αλλάζουν βάσει των ανακγών του. Η κοινωνία δηλαδή είναι το γλυπτό και εμείς οι αρχιτέκτονες που έχουμε μία εικόνα του τι θέλουμε να λαξέψουμε πάνω στην άμμορφη πέτρα.
  Τι θέλουμε πραγματικά;

  Μου αρέσει!

 12. απιστευτο βιντεο!βασικα πιστευω οτι η αιτια της οικονομικης κρισης δεν ειναι ουτε οι πολιτικοι γιατι εμεις τους ψηφιζουμε ουτε η κοινωνια που μας προσφερεται απο παλαιοτερους να συνεχισουμε…η αιτια ειναι στο οτι υπαρχει κριση πνευματικη…εχουμε ολοι μεριδιο ευθυνης λιγο ως πολυ γιατι το να κρινουμε παλαιοτερους και κυβερνησεις ειναι ευκολο…το δυσκολο ειναι να αναγνωριζουμε τα δικα μας λαθοι…μικρα η μεγαλα…δεν μπορουμε να μενουμε αμετοχοι…θα χρειαστει περισσοτερη προσευχη για θειο φωτισμο των αρχοντων γιατι κι αυτοι ειναι ανθρωποι αλλα και για δικο μας φωτισμο…σαν λαος ειμαστε της διασκεδασης…στα ευχαριστα δεν δοξαζουμε τον θεο κι οταν ερθει μια δυσκολη φαση τοτε σταυροκοπιομαστε κι αν…με πιστη υπομονη και προσευχη αλλα κ με την δικη μας μικρη προσπαθεια τα παντα μπορουν ν αλλαξουν!μονο με την δικη μας προσευχη και προσπαθεια να γινουμε καλυτεροι θ αλλαξει ο κοσμος γιατι ειναι εγωιστικο να ριχνουμε τα βαρη στους αλλους…φταιει κ η πολιτικη αλλα φταιμε κ εμεις που τους ψηφιζουμε…δεν ενδιαφερομαστε για το κοινο καλο…εχουμε αποξενωθει μεταξυ μας και εχει λειψει το ειλικρινες ενδιαφερον για τον αλλο…κυριαρχει ο ατομισμος.

  Μου αρέσει!

 13. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

  ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ
  ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ), ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, …

  ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ , ΕΠΩΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΟΡΤΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΤΕΘΗΚΕ…ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…

  Μου αρέσει!

 14. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια τους.
  Λογικά θα βρουν πολλούς υποστηριχτές όπως φάνηκε και από το video.
  Το κακό είναι ότι ο καθένας βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Αλλά άλλο ένα κακό για μένα είναι ότι θεωρητικά πάντα έχουμε την δικιά μας Βουλή – Βουλή των νέων – η οποία απ’ ότι φαίνεται είναι και περναει ανεκμετάλλευτη.
  Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί.
  Μέσα από την Βουλή των Νέων μπορούμε να σπρώξουμε κάπως τα πράγματα. Να γίνει μια αρχή.
  Γιατί χωρίς να θέλω να φανώ κάπως αυτή είναι πάλι μία κίνηση μέσω internet.
  Από αυτές έχουμε χορτάσει και όχι μόνο αυτό αλλά έχει βγάλει και ο πισινός μας κάλλους με το να κάθετε σε μια καρέκλα μπροστα από μια οθόνη.
  Πιστεύω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…

  Μου αρέσει!

  1. Χαίρεται Παύλο Χ!!!
   Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να πάρουμε τις σενεντεύξεις που είδατε στο βίντεο!! νομίζω μας πήρε γύρω στις 3 ώρες, αν υπολογίζω σωστά (την γυμναστικούλα μας την κάναμε 😛 ), για να μας μιλήσουν τα άτομα που είδατε… οι περισσότεροι μας βλέπαν και ή αλλάζαν δρόμο ή μας έλεγαν ότι βιάζονται…ήταν κάπως περίεργο γιατί είχαμε μια ερασιτεχνική κάμερα που δε θυμίζει καθόλου καναλιού και όποιο μικρόφωνο είχαμε και παρόλα αυτά πολλοί μας απορρίψανε ακόμα και τους λέγαμε ότι είμαστε μια παρέα νέων από ένα μπλογκ…
   μπορεί να είναι ακόμα μια προσπάθεια από το διαδίκτυο, που προσωπικά στην αντίληψή μου δεν έχει πάρει το αφτί μου παρόμοια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν έχουμε κάτι δεν το εκτιμάμε και όταν δεν το έχουμε γκρινιάζουμε ότι κανείς δεν κάνει κάτι να το έχουμε. ναι ίσως είναι ακόμα μια κίνηση απο το ίντερνετ που δεν ξέρω αν θα οφελήσει όσο θέλουμε αλλά δεν θεωρώ ανόφελο να αξιοποιείς ό,τι μέσο σου προσφέρεται για επιτεύξεις ένα στόχο δημιουργηκό και καλό. δεν μπορούμε να θεωρήσουμε μια τέτοια κίνηση ως την αρχή κάτι πιο δραστικού; στο μέλλον δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί…ελπίζουμε να πάρει κ «πραγματικές» διαστάσεις!
   Παύλο Χ μη πάρεις προσωπικά όσα είπα.. απλά τώρα τελευταία ακούω πολλούς που τα ισοπεδώνουν όλα και απλά μου έδωσες την αφορμή…αλλά τα περισσότερα δεν πάνε σε σένα…. 🙂

   Μου αρέσει!

  2. ναι και εγώ το σκέφτομαι αυτό με τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων…αλλά oi μόνες φορές που έχω δει κάτι για αυτά τα ήταν μόνο σε θέματα έκθεσης τρίτης λυκείου!!!! εντάξει για την Βουλή των Εφήβων είχανε πάρει ένα παιδί από το σχολείο μας! αλλά μου φαίνεται επιτρέπεται να πάνε μόνο παιδιά της 2ας λυκείου και γίνεται μια φορά το χρόνο….ευτυχώς που υπάρχει αλλά θα έπρεπε να είχε πιο ενεργητικό ρόλο!! να γίνεται πιο συχνά, να υπάρχει δυνατότητα οι προτάσεις των παιδιών να γίνονται πράξη…και άλλα φυσικά που είναι άπειρα αν κάτσει κανείς να τα σκεφτεί..

   Μου αρέσει!

   1. Βροχοποιέ (το θηλυκό είναι βροχοποιϊα?) δεν παρεξηγούμε, ίσα ίσα….
    Όταν εννοώ έχουν γίνει κινήσεις δεν μιλάω για κάτι παρεμφερές. Μιλάω για κινήσεις που κάνει ο καθένας μόνος του σε κάποια blogs. Καταδικάζουμε κάτι σε ένα blog αλλά δεν έχουμε το σθένος να το καταδικάσουμε αλλά και να το καταδώσουμε στους αρμόδιους.
    Δυστυχώς τα blog είναι απρόσωπα κι αυτό ίσως είναι το κακό. Πολλοί προσπάθησαν να αλλάξουν τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο τους, μέσα σ’ αυτούς κι εγώ, όταν πριν 3-4 χρόνια στο ΤΕΙ μου προσπάθησα να ανοίξω ανεξάρτητη παράταξη με μια παρέα φίλων που είχαν τα ίδια πιστεύω, πέρα από τα κοματικά και φάγαμε τα μούτρα μας.
    Εκτός από τα εκάστοτε κόμματα βρήκαμε απέναντι μας και την ίδια την σχολή (πρύτανη – υπεύθυνους τμημάτων κλπ).
    Τι θέλω να πω μ’ αυτό? Ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνονται από όλους μας, χωρίς κόματικές διακρίσεις.
    Πλέον ο ένας τα ρίχνει στον άλλον κι αυτό είναι το μέγα λάθος. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τα έχουν βάλει με τους δημόσιους. Οι δημόσιοι με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τους βενζινοπώλες κλπ. Και δυστυχώς αυτός ο διαχωρισμός περνάει και στους νέους.
    Κάνω την πρακτική μου αυτό τον καιρό και όταν ρώτησα αν υπάρχει πιθανότητα να μείνω το πρώτο που με ρώτησαν είναι αν έχω βύσμα (δεν θέλω να αναφέρω που).
    Όλα είναι στραβά και το κακό είναι ότι σαν νέοι, που όλοι πατάνε πάνω μας, δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Είμαι υποστηρικτής της προσπάθεια σας και να είστε σίγουροι ότι αν ποτέ όλο αυτό γίνει πιο προσωπικό (εννοώντας να γίνει κάτι σαν club στο οποίο θα μαζευόμαστε και θα ανταλλάζουμε της απόψεις μας) θα είμαι μέσα.
    Κινήσεις στα λόγια όλοι κάνουμε, με τις πράξεις τι γίνεται..
    Έγινα πολύ κουραστικός και το ξέρω… Οι σκέψεις μου είναι μπερδεμένες και πολλές φορές δεν τις βάζω σε μια σειρά κι αυτό κάνει μπαμ…
    Συγχωρήστε με….

    Μου αρέσει!

 15. Πάρα πολύ ωραίο παιδιά ! Και εις άλλα με το καλό !

  Θα μπορούσατε να ανακοινώσετε από τώρα το θέμα της επόμενης εκπομπής ώστε οι ακροατές να έχουν μορφώσει γνώμη και άποψη και να μη τους βρείτε απροετοίμαστους.

  keep asking

  Μου αρέσει!

 16. Συγχαρητήρια στην ομάδα που έφτιαξε αυτην την εκπομπή. Εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθεια αυτή και να προβάλλετε τέτοια ενδιαφέροντα θέματα που σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!

  Υ.Γ. Εξαιρέτως, συγχαρητήρια στον μοντέρ.

  Μου αρέσει!

 17. Πολύ καλή σκέψη η έξοδος στους δρόμους και εύστοχο το ερώτημα…
  Ίσως μια καλή απάντηση δίνεται εδώ:

  …Υπάρχουν χέρια που απ’το άδικο έχουν σφίξει, έχουνε σφίξει κι έχουν γίνει μια γροθιά και μ’ άλλα χέρια έχουν σμίξει για να σβήσουν τη φωτιά κι ίσως τα χέρια τα δικά μας να ‘ναι χέρια σαν κι αυτά…

  Με την ελπίδα να σβήσουμε τις φωτιές που κατακαίνε τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον της πατρίδας μας, τις ψυχές μας. Τότε ίσως το δώρο του ανέμου που ελεύθερα πνέει δε θα μας φοβίζει αλλά πραγματικά… θα μας δροσίζει!

  Καλή συνέχεια!

  Μου αρέσει!

 18. πάντως αυτό που θα ήθελα είναι να είχαμε μέσα μας τη δύναμη να αναλαμβάνουμε πιο πολλές προτωβουλίες!!! θέλει πολύ τόλμη μα μόνο έτσι θα κάνουμε βήματα προς τα εμπρός…
  αν ο καθένας από εμάς στο χώρο που ζει έπαιρνε πρωτοβουλίες να αλλάξει αυτά που δεν του αρέσουν, σιγά σιγά θα αλλάξει το τοπίο! όπως στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στη γειτονιά..

  Μου αρέσει!

 19. Παιδιά εξαιρετική πρωτοβουλία. Με την πρωτοβουλία σας αυτή δίνετε την δική σας απάντηση στο ερώτημα, στο τι μπορούν να κάνουν οι νέοι για να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας. Βάζετε και εσείς το δικό σας λιθαράκι. (Καλό θα ήταν στις βρισιές να έμπαινε και κανένα «μπιπ»). Ο σκηνοθέτης πάντως είναι «όλα τα λεφτά». Keep going…

  Μου αρέσει!

 20. οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εμπνευστή αυτής της ιδέας Α.Θ. φίλε να ‘σαι καλά!χαίρε!

  αχ πάντως ρε παιδιά αυτή η ευγένεια που είπαν και στο βίντεο…δεν κοστίζει τίποτα και είναι τόσο σημαντική!!!αν γινόμασταν πιο ευγενικοί πολλά θα άλλαζαν.ευγενικοί και με περισσότερο σεβασμό στους άλλους

  Μου αρέσει!

 21. συμφωνω στο οτι πρεπει να ειμαστε πιο ευγενικοι κ με περισσοτερο σεβασμο στους αλλους αλλα για να ερθει ο σεβασμος κ η ευγενεια δεν ειναι κατι που αποκτιεται μεσα σε λιγα λεπτα αλλα θελει καλλιεργεια ψυχης!

  Μου αρέσει!

 22. Παιδιά συγχαρητηρια για την προσπαθεια και το καταπληκτικό βιντεακι(ειδικα απο αποψη μονταζ).Οι αποψεις που ακουστηκαν(προφορικα στο βιντεο και γραπτως εδω) παρουσιαζουν ενδιαφερον και μου αρεσαν ιδιαιτερως αυτη του κιθαριτσα, που ομολογω οτι περιμενα να την εκφρασει αρχικα με τραγουδι, καθως και των δυο παιδιων στο 6 λεπτο, που μιλησαν για αυτα που πρεπει να εχουμε ως ανθρωποι. Ευγενεια, ηθος, πιστη,ακεραιοτητα,ειλικρινεια(ως προς τους εαυτους μας αρχικα) και ανωτεροτητα.
  Ευχομαι καλη συνεχεια!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 23. Έκανα βολτίτσα χτες το βράδυ και αναγνώρισα έξω από την Καπνικαρέα τον κιθαρίστα!Του μίλησα και τον ευχαριστησα για τα όμορφα που μας είπε. Μου λέει:»Το βάλανε στο ιντερνετ τα παιδιά;», και του λέω «ναι, και μας άρεσε όλων πάρα πολύ!»
  Κάτσαμε και μας μιλούσε- είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον άνθρωπος!

  Μου αρέσει!

 24. Παιδιά.. Κάποιες δικές μου προτάσεις – αν θέλετε αναδημοσιεύστε τες:

  1. Οι νέοι να οργανωθούν σε μικρές κοινωνικές ομάδες με αρχικό στόχο το ενδιαφέρον για την πόλη τους / την περιοχή τους. Σε αυτό να ζητήσουν και βοήθεια από τους μεγαλύτερους, ώστε να φτιαχτούν επίσημοι σύλλογοι με τους οποίους θα μπορούν να κάνουν επίσημες παρεμβάσεις στα δρώμενα τις περιοχής τους, και να εξοικειωθούν με αυτά τα θέματα άμεσης εμπλοκής με τα κοινά.

  2. Να πάψουν να θεωρούν ότι η σωτηρία θα έρθει με κάποιου είδους επανάσταση και με μαύρο στις κάλπες. Αυτά είναι σημάδια ανωριμότητας. Όπως επίσης και η αναζήτηση του ιδανικού κόμματος, είναι προϊόν ανωριμότητας. Ψηφίζουμε και στηρίζουμε το κόμμα που μας εκφράζει περισσότερο (έστω και κατά 1%), και όχι το κόμμα που θα φτιάχναμε εμείς αν ποτέ μπορούσαμε να το φτιάξουμε!

  3. Οι νέοι να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για την πολιτική. Θα πρότεινα πριν ασχοληθούν να αξιοποιήσουν κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία βάση ερωτήσεων θα τους βοηθήσουν να βρουν σε πιο κόμμα/τα – ιδεολογικά τουλάχιστον – τείνουν περισσότερο.
  Προτείνω δε, στον εκάστοτε νέο να δει αυτό: http://www.euprofiler.eu/area/gr/ , το οποίο με βοήθησε εμένα να μπω στον μέχρι πρότεινος άγνωστο χώρο της πολιτικής κάνοντας μια σωστή επιλογή σχετική με αυτή που μου έβγαλε το euprofiler για την Ελλάδα.

  4. Να μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στα blogs/ΜΜΕ. Έχω δει ακόμα και τα πιο «ακομμάτιστα» υποτίθεται blogs, να στηρίζουν κόμματα – να γράφουν μόνο τα θετικά και να αποκρύπτουν όλα τα αρνητικά γεγονότα, και να λογοκρίνουν με προκλητικό τρόπο θέσεις που δεν τα συμφέρουν. Να αναζητάτε την αρχική πηγή της εκάστοτε πληροφορίας, και να είστε εσείς αυτοί που θα κρίνετε – βάση των άλλων απόψεων που κυκλοφορούν στα blogs – τι ισχύει και τι όχι.

  Αυτά για την ώρα.

  Η δικιά μας ακομμάτιστη προσπάθεια – έστω και σε αργούς ρυθμούς – γίνεται από εδώ:
  http://summetexw.blogspot.com/

  Με εκτίμηση,
  actionman

  Υσ. Αν σας ενδιαφέρει καμία blog-ική συνεργασία με Πάτρα/Ρίο, ενημερώστε μας! Θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε κάτι .. καλύτερο!.. 🙂

  Μου αρέσει!

 25. Πολύ καλή προσπάθεια! Καλή συνέχεια!
  Να σημειώσω και ‘γω ότι πρέπει να κόβονται κάποιες λέξεις. Και αυτό δεν είναι λογοκρισία. Αντιθέτως το blog έχει κάποιες αρχές και υπηρετεί κάποιες αξίες. Μια από αυτές είναι η γλώσσα και η «κρίση του λόγου» που επικρατεί στις μέρες μας, κυρίως μεταξύ των νέων…

  Σχετικά με το θέμα και μένα μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότεροι νέοι αναγνωρίζουν ένα είδος προσωπικής ευθύνης. Βέβαια όπως οι ίδιοι είπαν δεν έχουν τους κατάλληλους οδηγούς-κατευθύνσεις για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετάσχουν ενεργά στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε…

  Μου αρέσει!

 26. » Ότι πιο ουσιαστικό έχω δει να παράγει εδώ και πάρα πολύ καιρό η ελληνική blogόσφαιρα. »

  Παιδιά το είδα και έχω κατασυγκινηθεί πραγματικά…..

  Όσον αφορά για την λογοκρισία που λενε κάποιοι, ποιός ο λόγος να μπει μπιπ; Δεν την καταλαβαίνουμε την λέξη; Αν βάλουμε ένα μπιπ δεν θα γίνει τίποτα…
  Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να εκφραστούν όπως θέλουνε χωρίς περικοπές…Αυθεντικός λόγος… 🙂

  Μου αρέσει!

 27. Ναι όμως κάλλιστα μπορεί κανείς να παραπονεθεί επειδή άκουσε κάτι και να χρειάζεται να κάνουμε μνεία.
  Ίσως το να βάλεις ένα ηχητικό κάλυμμα και δεν το λογοκρίνει και δεν επιτρέπεις σε κανένα ότι προσβάλλεις την δημόσια αιδώ!
  Μπορεί να μας φαίνεται λίγο υποκριτικό, αλλά επειδή υπάρχουν νόμοι και κανόνες εντός της κοινωνίας μας καλό είναι αφού δεν μας προσβάλει να ακούμε ένα ηχητικό «παρεμβολέα» ενώ κάποιου άλλου μπορεί να τον προσβάλει να ακούσει κάτι τέτοιο ανοικτά, καλό θα ήταν να κάνουμε ίσως μία υποχώρηση. Αυθεντικός λόγος χωρίς κανείς να μπορεί να σου πεί κάτι…

  Μου αρέσει!

 28. Παιδια πραγματικα μου αρεσε πολυ!!!!Απ’ολες τις αποψεις!!!Συγχαρητηρια!!Χαρηκα παρα πολυ που ειδα νεους ανθρωπους να εκφραζουν τις αποψεις του!!Σκεφτομαι πως τελικα δεν ειμαστε υπνωτισμενοι,απλως εχουν βαλθει να μας πεισουν πως εχουμε πεσει σ’ενα ληθαργο.Και το χειροτερο απ’ολα??Ισως το εχουν πετυχει!!!Νομιζουμε πως η γνωμη μας δε μετραει,πως ο,τι κι αν πουμε ή κανουμε ειναι ανουσιο και δε θα βοηθησει!!!Οι νεοι εχουν ιδεες,εχουν πιστευω,αρχες και ιδανικα!!!Ενα σπρωξιμο θελουν και μπορουν να κατακτησουν τον κοσμο!!!Το πιστευω αυτο!!!Γι’αυτο ας κινητοποιηθουμε!!!Αμεσα!!!Μπορει ξεκινωντας μια τετοια ιδεα να στιγματιστεις,να θυσιασεις πραγματα απο σενα,ισως και για καποιους να μπεις στο περιθωριο,δεν πρεπει να μας νοιαζει ομως.Τιπτοα δε γινεται χωρις θυσιες και προσωπικο αγωνα!!!Η Ελλαδα μας περναει και θα περασει πολυ δυσκολες στιγμες.Πρεπει να δρασουμε!!!!Μη μενουμε μονο στα λογια!!!Ας ανα-ρωτηθουμε και ας δρασουμε!!!Μπορουμε!!!!

  Μου αρέσει!

 29. Η εκπομπή σας πρόκειται για μια πολύ θετική και άρτια εκτελεσμένη (αν και στην αρχή της ακόμα) προσπάθεια. Στο σύγχρονο Ελλαδιστάν, δεν είναι πολλές οι επιλογές μας να ασχοληθούμε, ως νέοι, με κάποια παραγωγική δραστηριότητα σε κοινωνικό (ή ακόμα και πολιτικό) επίπεδο. Πιστεύω πως με μερικές από τις απαντήσεις που δόθηκαν, κιόλας, φάνηκε η νοητική γύμνια του νεοέλληνα, η κοινωνική του αδιαφορία και η αφελής (έως κι επικίνδυνη) απλοϊκότητα στη σκέψη του.
  Κι όμως, οι νέοι είμαστε, όπως είπε κι ο κιθαρίστας στην Καπνικαρέα, «η γενιά που φταίει λιγότερο», και κατηγορείται περισσότερο θα συμπλήρωνα. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία όπου όλα τα ουσιαστικά κοινωνικά, πολιτικά κι ανθρωπιστικά προβλήματα που ταλάνιζαν το (δυτικό κυρίως κόσμο) από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν (θεωρητικά) λυθεί. Στις δυτικές ευνομούμενες κοινωνίες, από τα τέλη της δεκαετίας του 70, ήδη, έχοντας αναρρώσει οικονομικά από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν εν πολλοίς λύσει ζητήματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, ισότητας απέναντι στο νόμο, ελευθερίας έκφρασης της γνώμης, παιδείας, υγείας, και οι κοινωνίες αυτές απολάμβαναν υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής. Αυτά ήρθαν ως απότοκος των κοινωνικών αγόνων των προηγούμενων γενεών, οι οποίες επηρεασμένες από νέες ιδεολογίες και κοινωνικά-φιλοσοφικά ρεύματα διαμαρτυρήθηκαν για τα κακώς κείμενα της εποχής τους (Πόλεμοι Κορέας-Βιετνάμ, φυλετική και κοινωνική ανισότητα) Ως αποτέλεσμα, οι ερχόμενες γενιές (και η δική μας) γαλουχήθηκε με την ιδέα ότι «όλα όσα πρέπει να διορθωθούν έχουν διορθωθεί και δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι άλλο!» κι ότι πλέον μπορούσαμε να αφεθούμε στο καταναλωτικό κι αυτάρεσκο παιχνίδι του καπιταλισμού, κοιτώντας μόνο την προσωπική μας ευχαρίστηση και θέση, αδιαφορώντας για το υπόλοιπο σύνολο. Ειδικότερα, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στις αρχές της δεκαετίας του 90 (οπότε και σήμανε το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού) χάθηκε το ιδεολογικό «αντίπαλον δέος» του καπιταλισμού και όλος ο πλανήτης βυθίστηκε στη φρενίτιδά του… (Να σημειωθεί ότι η παραπάνω γραμμή δεν εκφέρει πολιτική άποψη, απλά διαπιστώνεται το προφανές, ότι με την κατάρρευση του ενός από τα δυο επικρατέστερα ιδεολογικά και πολιτικά μορφώματα της εποχής εκείνης, το άλλο κυριάρχησε καθολικά)
  Χρονικά, εκείνη την περίοδο, η γενιά των αγώνων της δεκαετίας του 60 και του 70 είναι η γενιά που πλέον έχει την εξουσία στα χέρια της (είναι πλέον 40 χρονών!…) και προφανώς, έχοντας την εμπειρία των δικών της αγώνων ξέρει πώς να καταστείλει μια ανεπιθύμητη εξέγερση πριν αυτή καν… δημιουργηθεί. Πώς; Καταργώντας τις αιτίες που τη δημιούργησαν. Από τη δεκαετία του 90 έγινε αισθητή η υποβάθμιση της παιδείας στις δυτικές κοινωνίες, ο βομβαρδισμός των νέων με έωλα κι εφήμερα πρότυπα, η προσπάθεια αποπροσανατολισμού κι αποχαύνωσης των μαζών (πλέον) από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.
  Μάθαμε λοιπόν να μη σκεφτόμαστε το συνάνθρωπο που πεινάει ή δεν έχει δουλειά, σπίτι, ή χρήματα για να πάει στο νοσοκομείο (δωρεάν υγεία;;;;;) παρά να κάνουμε οικονομίες ή «να είμαστε καλά παιδάκια» για να πάρουμε το καινούργιο τζιν ή ζευγάρι παπούτσια, ή για να αγοράσουμε το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι… Να μην διαβάζουμε και να ψάχνουμε τον κόσμο γύρω μας, η τηλεόραση μας παρέχει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε… Να μην παρεκκλίνουμε από τη μέθοδο λύσης που μάθαμε στα φροντιστήριά μας, γιατί μόνο αυτή είναι σωστή, όλοι οι άλλοι πειραματισμοί και πρωτοβουλίες είναι λάθος!… Να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο πέρα από τα μαθήματα που «χρειαζόμαστε», γιατί είναι «άχρηστη γνώση»… «Ποιος νοιάζεται για την πατρίδα;; Όλοι αδέρφια είμαστε! Ανοίξτε τα σύνορα να μπουν εργάτες που θα δουλεύουν με μισθούς πείνας…», «Ποιος νοιάζεται για το τι είναι ηθικό;;; Αφού δεν βγάζει λεφτά…..»
  Και ξαφνικά, αρχίζουν να «σκάνε» τα προβλήματα της κοινωνίας: Ανεργία, ανύπαρκτη κοινωνική ασφάλιση, μισθοί πείνας, ανασφάλεια στον εργασιακό τομέα, εγκληματικότητα (ως απότοκος της ανεργίας και της υπερβολικής -παράνομης- μετανάστευσης), κοινωνική εξαχρείωση, ο νόμος της ζούγκλας…. Για όλα αυτά δεν φταίμε εμείς. Επαναλαμβάνω, έτσι μάθαμε. Κι όμως, οι ενήλικες μας καταλογίζουν ότι ως γενιά «έχουμε αποτύχει!!Δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα! Είμαστε για την πάρτη μας! Όλο ζητάμε χωρίς να προσφέρουμε! Αυτοί στην ηλικία μας αγωνίζονταν….» Αυτό το θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό. Η απάντησή μας πρέπει να είναι «Εσείς μας μάθατε έτσι!!!»
  Οι νέοι φέρουν ένα μερίδιο ευθύνης γι αυτή την κατάσταση, το οποίο δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Ναι, είμαστε αδιάφοροι, ναι κοιτάμε περισσότερο τον εαυτό μας, αδιαφορώντας για τα προβλήματα της κοινωνίας. Ναι, μάθαμε να πατάμε επί πτωμάτων γιατί αλλιώς θα πατήσουν στο δικό μας πτώμα. Αλλά αυτά είναι μόνο η «μόστρα» της «αποτυχημένης» γενιάς μας. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, που απλά περιμένουν κάτι για να συσπειρωθούν, κάτι να πιστέψουν και να ακολουθήσουν, προσπαθώντας να κάνουν τον κόσμο και την κοινωνία καλύτερο. Επίσης έχουμε ένα μεγάλο όπλο: Δεν είμαστε αφελής γενιά όπως οι προηγούμενες. Έχουμε δει και ζήσει πολλά. Δεν εμπιστευόμαστε εύκολα. Ίσως δεν χρειάζεται να έρθει ο «σωτήρας» υπό το μανδύα ενός πολιτικού ή ενός φιλοσόφου ή αγωνιστή (όπως ήταν αρκετό κάποτε για τους πατεράδες μας). Μόνο κάποιος (ή κάποιοι) για να μας αφυπνίσουν, χωρίς να μας δώσει ιδιαίτερη ιδεολογική κατεύθυνση, απλά να κάνει τους νέους να ενδιαφερθούν ουσιαστικά για την κατάντια του κόσμου και μακριά από περιχαρακωμένες «οπαδικές-κομματικές» αντιλήψεις, από μόνοι τους, να ενωθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο κόσμο.
  Ευχαριστώ.

  Μου αρέσει!

 30. Φίλε «Ασκητικός» ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σου!Πολλή τροφή για μάσιμα (κι όχι μασιμένη),με όμορφο τρόπο,χρήση του λόγου και σημεία που εστιάζουν στο γςενικότερο πρόβλημα!

  Παίδες,επιτέλους καταφέρνω να γράψω στο blog ξανά σχόλιο(;-Ρ) και θέλω να σας ευχαριστήσω και σας με την σειρά μου για την πραγματικά πάααρα πολύ καλή και πρωτότυπη μορφή δραστηριοποίησης!!Ειλικρινά εξεπλάγην!
  Όταν πρωτοείδα την εκπομπή,αμέσως άρχισα να προβληματίζομαι και να νοιώθω την ευθύνη( όποια κι αν είναι αυτή) που φέρω και γω ως μέλος αυτής της κοινωνίας,αλλά και ως μέρος της νεολαίας!
  Κάποιος από τους αρχαίους μας προγόνους-δεν ξέρω ποιος (και ιδού η ημιμάθειά μου!) έλεγε: «Η γνώση και αποδοχή ενός προβλήματος είναι κατά το ήμισυ η λύση του!»
  Οπότε νοιώθω ήδη με όλη αυτή την δραστηριοποίηση και την ζύμωση που γίνεται ανάμεσά μας ότι πιάνουμε την μισή λύση του θέματος!Όμως δεν πρέπει να κάνουμε μισές δουλειές!Και αναμένω να δω την εξέλιξη των πραγμάτων και εννοείται πως προθυμοποιούμαι να συμμετάσχω και γω στην όλη κατάσταση.

  Κάποιο παιδί με αναπηρία σε ένα ίδρυμα είχε πει για αυτή την κοινωνία,όταν ερωτήθηκε για το πώς νοιώθει που έχει κινητικές δυσκολίες και ποια είναι η αντιμετώπιση των ανθρώπων: «Ας είμαστε» λέει » η άμμος στα γρανάζια αυτής της κοινωνίας και όχι το γράσσο!». Ένα παιδί 10 χρονών είχε την ωριμότητα και το σθένος να παραδώσει μάθημα ηθικής,αυτοσεβασμού και αλληλεγγύης σε κάθε άνθρωπο της κοινωνίας μας! Της κοινωνίας που όλοι συγκροτούμε και διαμορφώνουμε!

  Ευχαριστώ για τον χρόνο και την υπομονή σας!
  Ν.Μ.

  Μου αρέσει!

 31. Γεια σας παιδιά, πριν απο 2 μέρες ανακαλύψαμε το βιντεάκι σας, είναι υπέροχο περιττό να πω, αυτές τις μέρες θα γράψουμε και ένα άρθρο στην σελίδα μας και θα το συμπεριλάβουμε, η σελίδα μας είναι η http://www.e-protasi.com είμαστε νέοι και τώρα έχουμε ξεκινήσει, στις 5 του μηνός κλείσαμε τον πρώτο μας μήνα, αυτό που θέλουμε βασικά να πούμε είναι οτι το μπλογκ σας μας άρεσε πολύ και ειδικά το βίντεο που δίνει σημασία σε όλα, δεν θα σχολιάσω πολλά το μόνο που θέλω να πω είναι οτι φταίμε περισσότερο εμείς η νεολαία που δεν ασχολούμαστε, ο Γλέζος ήταν 16 χρονών όταν πήγε στον στρατό σήμερα τα 16χρονα κοιτάν μόνο αν τα μαλλιά τους έιναι ιμο ή τρέντυ, καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν όλοι και να καταλάβουν οτι πρόκειται για το δικό τους μέλλον και όχι για του διπλανού τους και οτι έτσι αφήνουν την μοίρα τους στους άλλους!

  Μου αρέσει!

  1. Φίλε Thomas, ο Γλέζος, ο Σιάντας, ο Παλληκαρίδης κι όλοι αυτοί που πολέμησαν από νεαρή, ακόμα, ηλικία, αλλά κι όσοι απλά αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν στη ζωή τους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε διαφορετική εποχή, λιγότερο «τεχνοκρατική» και σίγουρα πιο φτωχή και σκληρή. Οπότε ήταν, από μικροί, πιο σκληραγωγημένοι από μας κι αναγκασμένοι να βρίσκουν διεξόδους από δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα, οι νέοι είναι(είμαστε, γιατί να βγω απ’έξω;), όντως, πιο μαλθακοί κι αποχαυνωμένοι από ότι τότε. Για τη μη-αντίστασή μας σε αυτό φέρουμε μεγάλη, πραγματικά, ευθύνη. Όχι όμως για τις συνθήκες που μεγαλώσαμε, οι οποίες είναι κι ο κύριος λόγος γι αυτή την κατάσταση. Δεν τις επιλέξαμε εμείς και δεν φταίμε εμείς γι αυτό.

   Μου αρέσει!

 32. Φίλε Ασκητικέ, δεν λέω οτι φταίμε εμείς για τις συνθηκές οι γονείς μας και οι γονείς τους φταίνε, αλλά πως γίνεται και υπάρχουν παιδιά τα οποία έχουν ξυπνήσει ήδη, αυτό σημαίνει οτι αν θέλεις μπορείς, το θέμα είναι οτι κανένας δεν θέλει να πάρει ευθύνη και για τίποτα, και αυτοί που πέρνουν ευθύνη έχουν τους υπόλοιπους να τους χλευάζουν, ταμπελώνουν και κοροϊδεύουν, όσο για το τι επιλέξαμε και εγώ δεν επέλεξα τα συγκεκριμένα αλλά βάζω τον εαυτό μου μέσα στο οτι δεν έκανα τίποτα γιατί θα μπορούσα να έχω κάνει πολύ περισσότερο αγώνα και δεν τον έκανα, όσο για τα ονόματα που ανέφερες παραπάνω, να σου θυμίσω οτι δεν πήγαιναν όλοι απο 16 χρονών στο στρατό μερικοί ήταν αυτοί που ήταν ξύπνιοι και ενεργοί και τότε

  Μου αρέσει!

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο, που επισημαίνεις ότι όποιος τείνει να ξεχωρίσει από το σωρό (τον «όχλο» αν μου επιτρέπεις) δέχεται επίθεση ομαδόν από την επικρατούσα μετριότητα και τους εκφραστές της. Επίσης συμφωνώ και στο ότι όσοι θέλουν, ξυπνάνε και δραστηριοποιούνται. Βεβαίως, μερικές φορές αισθάνομαι κι εγώ ότι δεν κάνω αρκετά για το σύνολο αλλά μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποια ρηξικέλευθη ενέργεια και η αλλαγή να έρθει εάν αλλάξουμε λίγο πολλοί από μας. Χαίρομαι που παντού «ξεφυτρώνουν» άνθρωποι της γενιάς μας που έχουν κάτι ευρύτερο στο μυαλό τους κι επιθυμούν να δώσουν κάτι παραπάνω γύρω τους. Το ζήτημα, όμως, είναι να είμαστε ενωμένοι κι όχι διχασμένοι.

   Μου αρέσει!

 33. Παιδιά μόλις δημοσιοποιήσαμε το άρθρο της Σοφίας Fairy είναι μέλος της ομάδας μας, εδώ θα το βρείτε : http://www.e-protasi.com/products/a223/ έχει και το βίντεο μέσα και την αναφορά του blog, περιττό να πω οτι ήταν πολύ καλή η ιδέα και η κίνηση σας, !

  Μου αρέσει!

 34. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/video-antirisiswordpresscom.html#more

  «Σκέψεις γύρω από το video των παιδιών της σελίδας antirisis.wordpress.com»
  αυτος είναι ο τίτλος της δημοσίευσης του τρωμακτικού όπου αναρτόνται οι σκέψεις ενός αναγνώστη με αφορμή το βίντεό μας!!!!

  άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με τις σκέψεις του αναγνώστη, μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά το γεγονός το ότι η εκπομπή μας προέτρεψε κάποιον να εκφραστεί ελεύθερα και δημόσια!!!

  Μου αρέσει!

 35. μπλογκς που μας τίμησανε:
  «Πρέπει να ακούμε αυτές τις φωνές….»–>
  http://alithinapsemata.wordpress.com/2010/09/18/%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AD%CF%82/
  http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html
  http://oxtomatimou.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

  προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω γενικά τα μλπογκς που έδειξαν να μας στηρίζουν…
  χαίρομαι που υπάρχει αυτή η χωρίς συνενόηση συνεργασία και στήριξη των νέων από τους μεγαλύτερους…
  ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα κάθε φορά των εκπομπών μας, όλο αυτό μου δίνει ελπίδα…

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s