Παράπονο η ξενιτιά

[Ξενιτιά: (η) ουσ. η διαμονή σε ξένη χώρα μακριά από την πατρίδα]

Παράπονο η ξενιτιά… Το να φεύγει κανείς από τον τόπο του, από τις ρίζες του, από εκεί που μεγάλωσε και να πηγαίνει κάπου αλλού είναι μεγάλος καημός, πόνος, παράπονο.

Μερικές φορές ο ξενιτεμός μπορεί να μην είναι η μετακίνηση σε άλλη χώρα. Μπορεί να είναι μεταφορικός και εσωτερικός… Η μετακίνηση, η αποδημία  του εαυτού μας από τον εαυτό μας… από τον καλό εαυτό μας, η απομάκρυνση από ότι αγαπάμε, από φίλους, οικογένεια…

Η απομάκρυνση από κάτι ψυχωφέλιμο, από ό,τι μας χαροποιεί , μας γεμίζει και  δίνει ουσία στη ζωή μας, είναι σκληρή, έχει πόνο. Καμιά φορά μπορεί να είναι αναπόφευκτη, ίσως μη ανατρέψιμη, πέρα από τις δυνάμεις μας, από τη θέλησή μας. Και τότε νιώθει ο άνθρωπος πως γκρεμίζεται ή πως χάνει την ουσία της ζωής του. Πως κόβονται οι ρίζες του και ότι δεν έχει δυνάμεις να σταθεί. Πρέπει όμως να το παλέψουμε, γιατί είμαστε σμιλεμένοι και δουλεμένοι με γερά υλικά, έχουμε καλή κράση. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να αντέχει στα δύσκολα. Είναι εύπλαστος αλλά και σκληρός ταυτόχρονα. Αν κοπείς από την πατρίδα, όποιον ορισμό κι αν της δίνεις, βρες το θάρρος στο νέο τόπο που θα βρεθείς να φτιάξεις μια καινούρια. Κράτησε και τίμα ό,τι άξιζε από την πατρίδα σου. Μην μένεις όμως ονειροπόλα ή και φυγόπονα –ή μήπως φιλόπονα- κολλημένος εκεί, στο παρελθόν. Χτίσε το παρόν και οραματίσου το μέλλον με ακόμα καλύτερα υλικά, πιο γερές βάσεις, με λαμπερότερα χρώματα. Παράπονο η ξενιτιά, δε λέω… μεγάλο παράπονο. Αλλά δεν είναι θάνατος. Κι αν έτσι τη βλέπεις τότε προσπάθησε να αναστηθείς. Η ζωή συνεχίζεται! Πάντα. Δε σταματάει, όπως δε σταματάει να κυλά και το νερό στο ποτάμι.  Και στο χέρι σου είναι να την πας προς το καλύτερο.

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s