Εμείς τι κάνουμε;

«Στο τέλος παραθέτω ένα ιμέιλ όπως ακριβώς έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και ήταν η αιτία να γράψω τις παρακάτω σκέψεις μου:

Δε θα σας κρύψω ότι καθώς το διάβαζα αυτό το ιμέιλ ανατρίχιασα… Μου φαίνεται παράλογο, δηλαδή έξω τελείως ακόμα και από τα όρια της λογικής,  σε μια περιοχή η οποία κινδυνεύει να χάσει την Ελληνική της ταυτότητα και συνορεύει με την Τουρκία, να εγκαθιδρύουν στις λειτουργικές δομές της περιοχής την Τουρκική γλώσσα!!

Δεν ξέρω που τη βρίσκουν τη λογική αυτοί που είχαν αυτήν την «λαμπρή ιδέα», δεδομένου της παραβατικής συμπεριφοράς που εκδηλώνουν συχνά οι Τούρκοι (όπως παραβίαση των υδάτινων ορίων στο Αιγαίο) και της πολιτικής τους τακτικής να μην συνεργάζονται και να μην διαλέγονται… Είναι σαν εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες να τους διευκολύνουμε να διεκδικήσουν τόπο Ελληνικό, για τον οποίο έχουν σκοτωθεί και θυσιαστεί χιλιάδες Έλληνες, δικοί μας άνθρωποι, έχουν αγωνιστεί για χρόνια για να ελευθερωθούν από τους Τούρκους! Ναι, τώρα που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται πολύ λογικό! Ας δώσουμε αυτή τη ριμάδα αιματοποτισμένη Ελληνική γη σε αυτούς που εξαιτίας τους ξουζουμιστήκανε Έλληνες! Και τη λέω ριμάδα γιατί την αγαπάω τόσο πολύ που δεν αντέχω από την πολύ αγάπη που της έχω και δεν αντέχω άλλο να πληγώνει εμένα, τον πατέρα μου, τα αδέλφια μου… Κάποιοι έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για αυτή την Πατρίδα… πήγαιναν αυτοβούλως και με όρεξη στη μάχη ξέροντας ότι μπορεί να πεθάνουν, και έδιναν το αίμα τους, τη ζωή τους, θυσίαζαν όλα τα όνειρα τους, το μέλλον τους να παντρευτούν, να δουλέψουν, να κάνουν οικογένεια, να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν (όλα όσα εμείς τώρα τα θεωρούμε δεδομένα ότι τα δικαιούμαστε), και πάλευαν για το όνειρο της ελευθερίας κι ας μην το γευόντουσαν στο τέλος… Έχουν περάσει χρόνια από τότε πολλά και τα έχουμε ξεχάσει αυτά..δε μας αγγίζουν πλέον… Αλλά έχουν φροντίσει και γι’ αυτό!! Μας έχουν κάνει να μην σεβόμαστε και να θεωρούμε μπανάλ και υπολείμματα της δικτατορίας τις παρελάσεις, τις εθνικές μας γιορτές και ό,τι έχουμε να μας θυμίζει αυτά που δεν πρέπει να ξεχνιούνται ποτέ! Και έχω να σας κάνω μια ερώτηση…

Αν ο πατέρας σου ή ο αδελφός σου ή η μάνα σου είχε σκοτωθεί για την Πατρίδα, δε θα τιμούσες και σεβόσουν τη θυσία του/της και δε θα προσπαθούσες να διαφυλάξεις με όλες σου τις δυνάμεις αυτά που με αίμα δίκαια απέκτησε; Αλλά είπαμε έχουν περάσει χρόνοι πολλοί και δεν μας αγγίζει πια… Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν μας (δε λέω ιστορία γιατί σήμερα έχουμε καταντήσει όποιος προσπαθεί να διατηρήσει την ύπαρξη της ιστορίας του να τον χαρακτηρίζουμε εθνικιστή), έχουμε ξεχάσει να νιώθουμε! Έχουμε μάθει να πατάμε πάνω στα πτώματα των άλλων και να τα πουλάμε όπως κάνει και η σημερινή πουλημένη Ελληνική κυβέρνηση! Συγχωρέστε με αν λέω «βαριές» λέξεις! Αλλά βαρέθηκα και κουράστηκα να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις και αυτή τη στιγμή «τα έχω πάρει» και θέλω να πω την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι, όπως την αντιλαμβανόμαστε όλοι αλλά δεν την φωνάζουμε να ακουστεί γιατί μας έχουν κάνει να νιώθουμε πως ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας που όποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους «μπλέκει»!

Και έχω και άλλο ερώτημα… Εμείς τι κάνουμε για την Πατρίδα μας;

Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε μια ώρα να θυσιάσουμε για αυτήν κι όμως κάποιοι άλλοι θυσίασαν όλη τους τη ζωή γι αυτήν! Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά για εμάς;! Φίλε θα σου πω εγώ.. πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαν εσένα ότι αύριο μάλλον θα σε σκοτώσουν για την ελευθερία της χώρας σου, αλλά μην ανησυχείς θα έχεις χάσει τη ζωή σου για να ένα αγαθό που μεθαύριο θα το χαρίσουν σε αυτόν που πολέμησες και σε σκότωσε;! Και εμείς αντί να φροντίζουμε για το καλύτερο της Πατρίδας μας (έχω αναφέρει πολλές φορές στο κείμενο τη λέξη πατρίδα και πάλι θα με χαρακτηρίσουν εθνικιστή, αλλά χαλάλι όταν ξεσπάει ο άνθρωπος το στρίβει στις λέξεις), πετάμε σκουπίδια στους δρόμους, όπως γόπες, φυλλάδια, βανδαλίζουμε τη δημόσια περιουσία, πχ. θρανία, δρόμους, τοίχους, ααα ναι!, και πάντα γκρινιάζουμε για την κατάντια που οι άλλοι μας έχουν φέρει!

Όταν πήγαινα λύκειο, το σχολείο στο οποίο στεγαζόμασταν ήταν σαν ερείπιο και μας μεταφέραν σε ένα καινούργιο κτίριο που είχαν κτίσει ειδικά για να γίνει το σχολείο μας. Όταν πήγαμε την πρώτη μέρα στο νέο μας ολοκαίνουργιο πεντακάθαρο σχολείο και πέρασαν οι εφτά ώρες των μαθημάτων και σχολάγαμε, είδα στις σκάλες μέσα στο σχολείο πεταμένα σκουπίδια και αυτόματα έσκυψα και τα μάζεψα για να τα πετάξω.. τότε με είδε μια συμμαθήτριά μου και όλο απορία με ρώτησε: «καλά τι κάνεις;;;!!»!! Λες και ήταν ντροπή να μαζέψω τα σκουπίδια που είναι υποτίθεται δουλειά της καθαρίστριας! Είναι η λεγόμενη τακτική «λερώνω και δεν πληρώνω»!

Αλλά επίσης έχουν φροντίσει κάποιοι να μην κάνουμε τίποτα για την Πατρίδα μας!!

Όταν πρέπει από μικρά παιδιά να τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μαθήματα, όταν μετά ενηλικιωθούμε πρέπει και να σπουδάζουμε και να δουλεύουμε παράλληλα για να τα βγάλουμε πέρα, όταν αργότερα πρέπει κάποιος για να επιβιώσει και να θρέψει την οικογένειά του ή να δουλεύει όλη τη μέρα ή να κάνει δύο δουλειές, πόσο χρόνος και κουράγιο μένει για να ασχοληθείς και με την Πατρίδα σου;;;!!! Αυτά τα παραπάνω είναι συνήθως τα στάνταρ που έχει κάποιος στη ζωή του, και δεν ανέφερα καθόλου τις λεγόμενες προσωπικές δυσκολίες που τυχαίνουν συχνά στους ανθρώπους και τους κάνουν πολλές φορές πιο αδύναμους, πιο δυστυχισμένους κ.λπ.

Δε μας αφήνουν τα περιθώρια ούτε να σκεφτούμε πέρα από τον εαυτό μας, ούτε να επαναστατήσουμε… Αλλά μήπως τον περιορισμό αυτόν τον βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας αποδέχοντάς τον (αυτόν τον περιορισμό);!

Εμείς λοιπόν τι κάνουμε; Ή τι θα κάνουμε;

Το να γράψω ένα κείμενο ή να το διαβάσω, ή να πω μερικές κουβέντες με την παρέα μου σχετικά με τέτοια θέματα, δεν απαλλάσσομαι από το χρέος της συνείδησής μου για την Πατρίδα που θα έπρεπε να την αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο από τη μάνα μας!

Λοιπόν; » , Ν.Ε.Μ.


———- Προωθημένο μήνυμα ———-

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Θράκη: Εξετάσεις οδήγησης στα τουρκικά εξήγγειλε ο Παπανδρέου – Επικίνδυνος για τη Θράκη

Anti-ntp:Θράκες(και όχι μονο)… αποφασίστε… Η ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!!!Αρχίζει η άτυπη τουρκική συγκυριαρχία, ελέω πολιτικής ανεπάρκειας, ηλιθιότητας ή…;

Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!
Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα…. συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!
Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε «τουρκοχώρι» και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!
Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την «ελληνική σημαία», αλλά την «τουρκική»! Μιλώντας όχι για «Ελλάδα», αλλά για «Τουρκία»!
Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου»μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν»…
Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι «Τούρκοι»!!!
Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγει η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή…
Όπως λέει και το ρητό «οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές»…
Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εμείς τι κάνουμε;

  1. Λοιπόν εμείς τι θα κάνουμε; πως θα αντιδράσουμε για όσα συμβαίνουν κ δεν συμφωνούμε;

    Για να αρχίσουν να πέφτουν ιδέες!!!
    Πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s