Μαθητής ετών…90!

Δύναμη και θέληση ήταν τα μόνα που χρειάστηκε ο Κανάκης Γιακουμινάκης από τη Νέα Χώρα.

Ο 90χρονος αποφάσισε έστω και σε αυτήν την ηλικία να γραφτεί και να παρακολουθήσει τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής!

“Είμαι απόφοιτος Δημοτικού, το μόνο Πανεπιστήμιο που τελείωσα είναι αυτό της… ζωής”, δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” χαμογελώντας. “Όταν τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο Φρε ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές. Η Ενοριακή Επιτροπή της Εκκλησίας και οι επίτροποι του Συμβουλίου είπαν στη συγχωρεμένη τη μάνα μου να με στείλουν με έξοδά τους στο Γυμνάσιο για να μορφωθώ. Δεν δέχτηκε, όμως, γιατί είχε πεθάνει ο πατέρας μου και αυτή δεν ήξερε γράμματα για να καταλάβει πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό για έναν άνθρωπο”, περιγράφει ο κ. Κανάκης.

Μετά το στρατιωτικό του έγινε επιπλοποιός και ζούσε στην Αθήνα για χρόνια. Ο στόχος της γνώσης ήταν πάντα στο μυαλό του. Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και η μάχη της επιβίωσης έριχναν αλλού το ενδιαφέρον του, στην οικογένεια, στο μεγάλωμα των παιδιών, που και τα δύο σπούδασαν. Από το 1984 που συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του στον Αποκόρωνα.

Όταν έμαθε για τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, έσπευσε να γραφτεί και να ξεκινήσει να παρακολουθεί τα μαθήματα που έχουν ως βασικό αντικείμενο τον πολιτισμό.

Έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου και η χαρά μου είναι απερίγραπτη“, εξηγεί. Η Ιστορία και η Γεωγραφία αποτελούν τα αγαπημένα του μαθήματα. Η επιλογή του αυτή δεν θα μπορούσε παρά να συζητηθεί από τους φίλους και συγγενείς τους.

http://www.newsit.gr

καλά νέα.. υπάρχουν και αυτα

http://kala-nea.gr/?p=13385#more-13385#ixzz1HH1d3d85

Το έστειλε η τουλίπα.

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s