Φιλία στην Κρίση

Μερικές σκέψεις μόνο, στοιχημένες η μία κάτω από την άλλη, σαν την ουρά περιμένοντας να πληρώσεις κάποιο λογαριασμό και μιλώντας με έναν φίλο να φτάσει η σειρά σου, «τι κάνεις, πως πάνε τα μαθήματα, τα καταφέρνεις με το διάβασμα;¨ ¨να τα πούμε και από κοντά, να μιλήσουμε…»

Τι ωραία να έχεις φίλους τις δύσκολες στιγμές, τι όμορφο να σε ανακουφίζει από το βάρος της καρδιάς, τι όμορφο να λυπάται μαζί σου, τι υπέροχο να χαίρεται μαζί σου, τι ωραίο να συζητάς μαζί του, τι καλό να δίνεις από τα δικά σου, τι όμορφο να παίρνεις από τα δικά του, τι θεάρεστο να αγαπάς και δέχεσαι να σε αγαπούν, να βοηθάς και να σε βοηθούν, να γελάς και τρως, να παίζεις, να ταξιδεύεις, να χορεύεις, να κλαίς, να τραγουδάς, να νευριάζεις, να συμφωνείς, να διαφωνείς, να φωνάζεις, να ηρεμείς, να ονειρεύεσαι, να προσεύχεσαι. . .και όλα αυτά μαζί με κάποιον που εσύ διάλεξες και δεν το διαλέξανε άλλοι για σένα.

Κρίση και στην φιλία, το νιώσαμε και αυτό, δεν μπορούμε να δεχτούμε τον άλλον, να τον νιώσουμε, να προχωρήσουμε μαζί του, να δεχτούμε τις ιδέες του, χρειάζονται όμως οι φίλοι, ας είναι και κουτσοί ,στραβοί, κουφοί, χαζοί, τυφλοί, ανώριμοι, μικροί ,να έχουν ένα σορό, ένα όμως να έχουν…να έχουν καλή και καλοπροαίρετη καρδιά και όλα τότε είναι διαφορετικά. . .

«Δεν θα ακολουθήσω, έχω και δική μου προσωπικότητα, δεν θα κάνω ότι θέλει ή παρέα…»να μια όμως διαφορετική προσανατόλιση του εγωισμού μας  και να, βγαίνουμε έξω από όλα αυτά. . .

Δεν έχουμε καρδιά ή καλύτερα δεν έχουμε ταπείνωση, δεν έχουμε την τρέλα που λέμε, δεν έχουμε την πίστη στον εαυτό μας ότι κάναμε σωστές επιλογές, μας βαραίνουν όλα και τελικά μένουμε μόνοι μας….μήπως χρειάζεται καλύτερη διαχείριση της καρδιάς μας, της ορμή της, της δύναμης της, της λογική της, να αφεθούμε σε αυτό που διαλέξαμε,να γίνουμε ελέυθεροι όχι όμως μέσα από τον εαυτό μας,αλλά μέσα από τους άλλους. . . και όλα τότε αλλάζουν. . . τότε όλα είναι διαφορετικά, νιώθεις ότι όλοι οι άλλοι είναι ανώτεροι σου, είναι μεγάλοι, είναι ομορφότεροι είναι καλύτεροι, είναι ταπεινότεροι, είναι καλοπροαίρετοι και για αυτό πρέπει να χαίρεσαι, γιατί έτσι είναι ο νόμος της φιλίας να χαίρεσαι με του άλλου τα χαρίσματα σαν να είναι δικά σου και τότε τι αλλαγή! γίνεσαι και εσύ ένας άλλος άνθρωπος και σου δημιουργείτε η όρεξη να φτάσεις και εσύ εκεί που έχει φτάσει ο άλλος,  χωρίς καν να κουραστείς σου έρχεται αυτό, μόνο να δεχτείς τον άλλον  ότι είναι καλύτερος…δύσκολο όμως. . . .αλλά τι ωραίο.

. . .όλες οι στιγμές είναι ίδιες κάποιοι λένε, ίσως δεν έχουν ζήσει μια στιγμή πραγματικής φιλία, έξω από μοκροεγωισμούς και κόμπλεξ, έξω από συναισθήματα που δεν γεμίζουν την καρδιά, όπως λένε υπάρχει ελευθερία και  ο καθένας ¨επιλέγει τις επιλογές του¨.

Ήταν σκόρπιες  σκέψεις ενός μυαλού με έναν φίλο.

Π.Α (2004)

7 σκέψεις σχετικά με το “Φιλία στην Κρίση

  1. Το είχα ξαναγράψει και σένα παλιότερο σχόλιο μου.Τι πιο ωραίο να δέχεσαι την διαφορετικότητα του άλλου,τα ελαττώματα του, τις αδυναμίες του χωρίς να σχολιάζεις και να επικρίνεις.Να τον δέχεσαι έτσι όπως είναι, να τον αγαπάς και να τον υπομένεις.και όχι να προσπαθείς να τον αλλάξεις για να τον φέρεις στα μέτρα σου.

    Μου αρέσει!

  2. είμαστε αρκετά άφτιαχτοι και ασχημάτιστοι, η φιλία μας λειαίνει!!! πραγματικά είναι όμορφο να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος όχι με λόγια, να ενδιαφέρονται, να στην λένε! σπάνιο…περνάνε άνθρωποι από δίπλα μας και δεν τους παίρνουμε χαμπάρι. Η όλο κάτι κακό θα βρούμε να μας χαλάσει! ας γινόμαστε πρώτα εμείς καλοί φίλοι, δίχως ζήλιες, δόλο, κακία! δεν έχουμε όλοι φίλους…κάποιοι είναι μόνοι, και κάποιοι πάλι είναι μόνοι κι ας έχουν γύρω τους φίλους. σκοπός είναι να σχετίζεσαι! πολύ αυθεντική και ρεαλιστική περιγραφή κλιπσετ, ευχαριστούμε! που μοιράστηκες τις σκέψεις σου!!! ευχαριστούμε για την υπενθύμιση!Μπορεί να μη μιλάς με κάποιους πολύ, αλλά να τους εμπιστεύεσαι. Αγανακτησμένοι λοιπόν για τις φιλίες όχι μονάχα για τα λεφτά…για να ξεκινήσουμε ειλικρινά μια πορεία με φίλους αληθινούς, που στέκονται δίπλα μας και συμπορευόμαστε.

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s