Οι συνθήκες αλλάζουν, εμείς;

Εντάξει, πολλοι αναρωτιόμαστε, αν είναι καλύτερα να μείνουμε στο Ευρώ ή όχι, άλλοι πάλι να σκέφτονται πια δανειακή σύμβαση θα είναι η καλύτερη. Για το μόνο που δε μιλά κανείς είναι η στάση μας απέναντι στο κράτος, στο σύνταγμα και στους νόμους. Κάποιος σιγοτραγουδά, άλλο είναι να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο αυτή να σε πεθαίνει, μήπως όμως αυτός είναι ο εύκολος τρόπος; Μήπως είναι η υπεκφυγή απέναντι σε ένα κράτος που μονίμως πληγώναμε; Μήπως απλός αλλάξαμε τρόπο να πληγώνουμε την πατρίδα μας;

Η αλήθεια είναι μία, πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι απέναντι στην πατρίδα μας για να μπορεί και αυτή να είναι ειλικρινής μαζί μας. Εμείς την αρρωστήσαμε, εμείς πρέπει να γίνουμε το γιατρικό της. Θυμάμαι πριν δύο χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας βοήθησα ένα φίλο με 5 παιδιά, μεροκαματιάρη, η δουλειά μεγάλη, το ποσό συμβολικό, όταν τελείωσα μου ζήτησε απόδειξη, τον ρώτησα αν το χρειάζεται για την εφορία και μου απάντησε, όχι για την πατρίδα μου, για τα παιδιά μου και μου τελείωσε λέγοντας  πως το έκανε και για μένα!

Αν ήμασταν όλοι υπεύθυνοι με την πατρίδα μας, θα απαιτούσαμε να είναι τώρα ειλικρινής μαζί μας, αλλά ο  αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω! Έλα παραδέξου το, δεν είναι συνομωσία αυτή η μόδα το να μισούμε την πατρίδα μας, είναι η δικιά μας αρρώστια που ακόμα δε γιατρέψαμε!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι συνθήκες αλλάζουν, εμείς;

  1. Την πατρίδα μου δεν θέλω να την πληγώνω ποτέ, αλλά αυτό το ψευτοελληνικό κράτος με όλους αυτούς που το συντηρούν και το καπηλεύονται μακάρι να το πλήγωνα τόσο θανάσιμα που ευθύς να πέθαινε για να μας απαλλάξει μια και καλή από την μολυσμένη παραουσία του. Τα πάντα για την Ελλάδα, τίποτα για το κράτος!

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s