Σερ Κεν Ρόμπινσον: Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!

 

Το link του βίντεο στο τέλος!

Ευχαριστούμε την Μ.Α. που μας έστειλε αυτή την υπέροχη ομιλία για την εκπαίδευση, αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε 15′ να την παρακολουθήσουμε, ειδικά για όσους είναι εκπαιδευτικοί.

Μου άρεσε ιδιαίτερα η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν που αρχίζει να διαβάζει κατά το 6 λεπτό:

«Τα δόγματα, του ήρεμου παρελθόντος… είναι ανεπαρκή στο καταιγιστικό παρών! Οι περιστάσεις είναι πολύ φορτισμένες με δυσκολίες και πρέπει να αρθούμε στο ύψος μαζί τους… Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, γι αυτό και πρέπει να σκεφτούμε με ΝΕΟ τρόπο και να δράσουμε με ΝΕΟ τρόπο… Πρέπει να απελευθερώσουμε πρώτα τους εαυτούς μας    και στην συνέχεια να σώσουμε την χώρα μας…»

Ενώ παρακάτω ο ίδιος λέει: » …Πρόκειται για το πάθος! Πολλές φορές οι άνθρωποι γίνονται καλοί σε πράγματα που δεν τους ενδιαφέρουν πραγματικά! Το θέμα είναι το πάθος, και τι συναρπάζει το πνεύμα μας και δίνει ενέργεια… Και αν κάνεις πράγματα που αγαπά, στα οποία είσαι καλός, ο ΧΡΟΝΟΣ περνάει με τελείως διαφορετικό ρυθμό.» » Ο λόγος που τόσοι παραιτούνται από τις σπουδές τους είναι ότι δεν τους βοηθούν να εκτονώσουν την ενέργεια και το πάθος τους.»

Κλείνει…. λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο εκπαίδευσης και από μια μαζική και βιομηχανική εκπαίδευση να μεταφερθούμε σε ένα μοντέλο που έρχεται πιο κοντά στις αρχές της γεωργίας…

Απίστευτος, απίστευτος παρακαλώ να τον δουν όλοι…

Θα τον παρακολουθήσετε εδώ:

http://www.ted.com/talks/lang/en/sir_ken_robinson_bring_on_the_revolution.html

Κάτω από το βίντεο μπορείτε να επιλέξετε τους υπότιτλους που θέλετε (προτείνω Ελληνικούς χαχα αν δεν έχετε κάποιον άλλον λόγο!)

Φοβερό, φοβερό…

3 σκέψεις σχετικά με το “Σερ Κεν Ρόμπινσον: Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!

  1. Καταπληκτικός! Τόνισε την ανάγκη που διαπιστώνεται και στην πατρίδα μας και που έχει να κάνει άμεσα και με το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αλλά όταν εμείς οι νέοι που τα υποστήκαμε δε φέρνουμε αντιρρήσεις σε ότι αποφασίζουν οι άλλοι για μας χωρίς εμάς;

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s