Πολεμικόν ανακοινωθέν

Πολεμικόν ανακοινωθέν
Από την 6ην πρωινήν η Ελλάς βρίσκεται σε πόλεμο….

Κάπως έτσι δεν έμαθαν οι παππούδες μας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τους Ιταλούς; Σήμερα που βρισκόμαστε σε πόλεμο ποιος θα μας το ανακοινώσει άραγε και με ποιο τρόπο; Και μη μου πείτε ότι είμαι τρελός και ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης! Θα φέρω ορισμένα παραδείγματα για να σας δείξω πόσο πολύ μοιάζει η κατάσταση σήμερα με τότε. Καταρχήν δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις που απειλούν να μας αφαιρέσουν την Εθνική μας κυριαρχία.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός (στον Μινέικο αναφέρομαι) το δήλωσε στη βουλή ότι έχουμε παραδώσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και μάλιστα αμαχητί. Τουλάχιστον τότε για να μας την πάρουν πέρασαν πάνω από τα πτώματα των προγόνων μας.Η δοσίλογη κυβέρνηση και τότε και τώρα λογοδοτεί σε ξένες δυνάμεις χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες του λαού μας αλλά τις απαιτήσεις των εχθρών μας. Οι εθνικές παραγωγικές μονάδες μας έχουν παραδοθεί σε ξένα χέρια (ΟΤΕ πχ) ενώ ο εισβολέας εποφθαλμιά και τον ορυκτό μας πλούτο που σύντομα θα γίνει και αυτός δικός του ετσιθελικά.

Στις μεγαλουπόλεις θερίζει όπως και τότε η πείνα και χιλιάδες κόσμου τρέχει για ένα πιάτο φαί στα συσίτια ενώ τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα λιποθυμίας από υποσιτισμό προσφέρουν πρωινό στους μαθητές (έτσι δεν έκανε και το σχέδιο Μάρσαλ τότε;).
Τα κανάλια αναμεταδίδουν προπαγανδιστικά μηνύματα υπέρ του εχθρού και της ανωτερότητάς του φοβερίζοντας ταυτόχρονα και κάθε επίδοξο αντιστασιακό που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την κατοχική δύναμη. Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε σχέση με το εισόδημα που συνεχώς μειώνεται. Δεν αργεί και η ώρα που με ένα τενεκέ λάδι θα αγοράζουμε ένα οικόπεδο. Οι νέοι μην αντέχοντας τις συνθήκες πείνας μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης (σας θυμίζει κάτι αυτό, μήπως τη δεκαετία του 50 😉 Οι προσκυνημένοι πολιτικοί για να μην αναγνωρίζονται αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις ή καμουφλάρονται για προστασία (μαυροκουκουλάκηδες). Αρκετά με τις ομοιότητες.

Τώρα πάμε στις διαφορές με το τότε. Ο εχθρός είναι αόρατος και απροσδιόριστος. Άλλοι τον λένε σιωνισμό, άλλοι νέα τάξη πραγμάτων, άλλοι ευρωπαϊκή ένωση, άλλοι ΔΝΤ και άλλοι Αμερική. Η έναρξη του πολέμου δεν έγινε επίσημα οπότε δεν κληθήκαμε ποτέ να πολεμήσουμε τον εχθρό. Η επίθεση δεν είχε συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο οπότε δεν τρέξαμε όλοι στα σύνορά μας να υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη. Δεν πολεμήσαμε οπότε δεν πεθάναμε ή δεν τραυματιστήκαμε βαριά από κάποια σφαίρα ή κάποιο όλμο. Ήρωες δεν γεννήθηκαν σε αυτό τον πόλεμο. Εδώ είναι που αρχίζω και ανησυχώ. Έλληνες και να μην διακρίθηκαν στη μάχη; Για να μην μακρυγορώ. Πλέον οι πόλεμοι δεν απαιτούν μάχες και όπλα. Στην χώρα μας τουλάχιστον όσοι προσπάθησαν στο παρελθόν κάτι τέτοιο έφαγαν τα μούτρα τους. Αυτό το ξέρουνε καλά και δεν πέφτουν στα ίδια λάθη. Τώρα ξέρουν πως μόνο δόλια και ήσυχα μπορούν να μας κατακτήσουν. Και αυτό το κάνουν καλά. Μέρα με τη μέρα μας κάνουνε αυτό που πάλευαν αιώνες τώρα. Θέλουν να μας υποτάξουν αν όχι να μας εξαφανίσουν. Είμαστε αγκάθι στα σχέδια τους για μία παγκόσμια διακυβέρνηση. Είμαστε πολύ ανυπότακτοι για αυτούς. Θα τους αφήσουμε να το πετύχουν; Ποτέ! Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε. Στον πόλεμό τους απαντάμε δυναμικά. Αφού δεν θέλουν μάχη πραγματική η μάχη θα γίνει εσωτερικά στον καθένα μας. Ας έχουμε όλες μας τις αισθήσεις σε εγρήγορση! Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε και πάλι!

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

2 σκέψεις σχετικά με το “Πολεμικόν ανακοινωθέν

  1. ιτε παίδες Ελλήνων… άγωμεν…
    για ένα νέο αγώνα μια νέα μάχη:)

    Φίλε Αγραφιώτη, συμφωνώ μαζί σου και προσωπικά έχω να προτείνω και μια λύση αλλά το πρόβλημα που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι αν ο κόσμος έχει γνώση της καταστάσεως….

    Ξέρετε θέλω για μια φορά να μην χαρούν ότι τα κατάφεραν… τα σχεδίασαν καλά δε λέω… αλλά θέλω να πιστεύω ότι μας υποτίμησαν!

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s