Αν δεις εκεί ψηλά στις πολεμίστρες, θα δεις να σε κοιτάζουνε μορφές!

«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει.»

Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 έφυγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε. Η Ελλαδική  Εκκλησία συνεχίζει σαφώς την πορεία της. Με άλλες προσωπικότητες στο τιμόνι της. Ο καθένας έχει το πρόσωπό του και γι’ αυτό είναι ξεχωριστός!

Τα Μ.Μ.Ε για τους λόγους που αυτά ξέρουν κι εμείς βέβαια υποψιαζόμαστε ήταν αυτά που διαμόρφωναν τις απόψεις του λαού για το πρόσωπο του Μακαριστού Χριστοδούλου. Ορισμένοι μπορεί να τον γνωρίσαμε και όταν τον είδαμε χωρίς πνοή λυπηθήκαμε και δακρύσαμε. Μια δυνατή, χαρισματική, πολυδιάστατη προσωπικότητα.

Δεν είναι δουλειά μας να τον κρίνουμε. Κι αν το κάνουμε θα πρέπει να είμαστε αλάνθαστοι. Μπορούμε όμως από τα καλά του στοιχεία να μάθουμε κάτι. Εργατικός. Κοιμόταν ελάχιστες ώρες. Άριστος επιστήμονας. Κατείχε γνώσεις. Χαμογελαστός και ελεγκτικός. Αυστηρός αλλά και γλυκός. Ευαίσθητος και ανθρώπινος. Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε.

Τον φαντάζομαι έφηβο. Νεαρό. Τότε που δεν ήξερε πως θα πάει η ζωή του. Με τα όνειρά του. Με την όρεξή του ως νεότερος να δοθεί σε αυτό το μετερίζι που θα τοποθετηθεί. Με τις δυσκολίες του και τους προβληματισμούς του. Είναι αυτός που αργότερα μας έδινε κουράγιο! Τον παραδέχομαι ξέρετε γιατί; γιατί τα έβαλε με το «σύστημα», γιατί αντιστάθηκε και δεν φοβήθηκε να γίνει πιο έμπρακτα από πολλούς αυτό που λέει ο Ελύτης: «Να είσαι η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου». Τον παραδέχομαι γιατί ήταν μαχητής για τον τόπο μας. Κι αυτό αν δεν το ‘χεις δεν το κάνεις για δόξες και μεγαλεία. Αν δεν αγαπάς τον τόπο που ζεις και πατάς δεν μπαίνεις στο τρυπάκι να κοντραριστείς έτσι με δυνάμεις που μας θέλουν υπόδουλα πιόνια στο παιχνίδι τους. Ακόμη μας δυναμώνει η μορφή του και η ασυμβίβαστη σε πολλά διάθεσή του.

Θεός σχωρέστον!

2 σκέψεις σχετικά με το “Αν δεις εκεί ψηλά στις πολεμίστρες, θα δεις να σε κοιτάζουνε μορφές!

  1. Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες. Χωρίς υπολογισμούς. Χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις. Γι’ αυτό καλό θα ήτανε όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρόν στην Μακεδονία. Και να προσέχουμε πού πατάμε γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό, μπορεί να πατήσεις έναν τάφο, μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες, να μη μιλάμε για πολέμους, να μη μιλάμε για θυσίες………

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s