Ορχήστρα από ανακύκλωση

Ονομάζεται «Orchestra of Recycled Instruments» και είναι η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα στον κόσμο, καθώς τα μέλη της δημιουργούν τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και τις χωματερές της Παραγουάης!
Κουτιά από μπισκότα, αναψυκτικά αλλά και άχρηστα αντικείμενα της κουζίνας όπως κουτάλια, σπάτουλες, καπάκια από κατσαρόλες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε «μεταμορφώνονται» στα χέρια τους σε μοναδικά μουσικά όργανα.

«Η αγάπη μας για τη μουσική είναι μεγάλη αλλά και η οικονομική μας κατάσταση πολύ άσχημη. Κάτι έπρεπε να σκεφτούμε, λοιπόν, για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, χωρίς κόστος», επεξηγούν οι μουσικοί από την Παραγουάη, οι οποίοι είναι στην πλειονότητα φοιτητές στο »Sonidos de la Τierra», έναν οργανισμό αφιερωμένο στη λειτουργία εργαστηρίων μουσικής σε των φτωχών περιοχών της Παραγουάης.

Η ανακύκλωση τούς έδωσε τη λύση, αφού όλα τα άχρηστα αντικείμενα μετατράπηκαν σε κιθάρες και βιολιά, ακόμη σε περίεργα μουσικά όργανα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα; Η μουσική της «ανακυκλωμένης» αυτής ορχήστρας δεν έχει περάσει απαρατήρητη, καθώς πάνω από 80 συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε, όπως θα δείτε και εσείς στη συνέχεια, αυτοί οι μουσικοί από την Παραγουάη όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα μουσικά όργανα αλλά και να παίξουν εκπληκτικές μελωδίες κυριολεκτικά… από τα σκουπίδια!

Οι φίλοι μας δίνουν τα ρέστα τους γιατί μας λένε έμπρακτα πως αν υπάρχει πραγματική θέληση η έμπνευση έρχεται και ενσαρκώνει τα όνειρά μας!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s