Και στην λιακάδα η συμπόνοια ξεχνιέται… και μαζί μ’ αυτήν και ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Γιώργος..ο Άστεγος..

Ήταν από εκείνες τις μέρες του φετινού χειμώνα ..ξέρετε..
τις πολύ κρύες…που εσύ μπορεί να παρακαλάς για να χιονίσει να φτιάξεις κανένα χιονάνθρωπο, να παίξεις χιονοπόλεμο, να κάτσεις στο τζάκι δίπλα με φίλους εκλεκτούς.. μία τέτοια μέρα λοιπόν έτυχε

κάποιος να περνά έξω από το παρκάκι της νομικής.. και είδε ανθρώπους κάτω από κούτες, τυλιγμένους με κουβέρτες.. κουβέρτες του ασυμβίβαστου, κουβέρτες του μόνου, κουβέρτες του περήφανου… ανθρώπους που διαβάζεις την ζωή στα μάτια τους…στα πράα και περήφανα μάτια τους… και τότε αισθάνθηκε όλη την κακομαθησιά του και την βόλεψη του να τον ανατριχιάζει… και τότε αισθάνθηκε μαζί τους να κρυώνει και αυτός.. αισθάνθηκε και εκείνος μόνος, ξεχασμένος, αλλά Περήφανος.. τόσο Περήφανος που ενώ πεινούσε δεν γύρεψε ψωμί..
που ενώ κρύωνε δεν δέχτηκε ό,τι ζεστό του προσέφεραν.. τόσο Γενναιόδωρος που προτιμούσε τα ψίχουλα του να τα χαρίζει σε ένα σκύλο.. ο σκύλος μοσχοαναθρεμμένος.. ο ίδιος πεινασμένος.. εκείνος δεν έτρωγε, ό,τι είχε το έδινε.. εκείνος δεν έτρωγε.. από συμπαράσταση σε όσους ακόμη δεν είχαν να φάνε.., στην μέρα μέσα εξαφανίστηκε.. ίσως για να προφυλαχθεί μέσα σε μία στοά ανεκτική σε ανθρώπους του είδους του, ανεκτική στην αλήθεια του και στην μελαγχολία που θα της προκαλούσε η όψη του.. ίσως πάλι να πήγε κάπου να κρυφτεί από Περηφάνια.. από την Περηφάνια εκείνη που δεν του επέτρεπε να βλέπει τα βλέμματα των περαστικών.. Ποτέ Κανείς δεν έμαθε τι απέγινε εκείνη την ημέρα,,, Ποτέ Κανείς δεν ρώτησε.. Ποτέ Κανείς δεν περασε το βράδυ να του πει μια καληνύχτα.. ποτέ κανείς δεν έψαξε στα πεταχτά την επόμενη αν ήταν στο παγκάκι του εκείνος ή κάποιος άλλος.. βλέπετε, για τους περαστικούς όλους αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Γιώργος.. ήταν ο Άστεγος.. ή μάλλον ένας από τους Άστεγους.. τους πολλούς.. τόσους πολλούς που πια η θέα τους δεν σου προκαλεί καν αίσθηση.. είναι απόλυτα ενσωματωμένοι στο τοπίο.. βλέπετε την επόμενη είχε λιακάδα… και στη λιακάδα η συμπόνια ξεχνιέται… και μαζί μ αυτήν και ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Γιώργος.. ο Άστεγος..
Διά χειρός Α.Ν.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Και στην λιακάδα η συμπόνοια ξεχνιέται… και μαζί μ’ αυτήν και ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Γιώργος..ο Άστεγος..

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s