Δε θα πάρετε τη ζωή μου..

Δυο χούφτες άνθρωποι συζητούν κάθε Σάββατο και Κυριακή το μέλλον της χώρας. Το μέλλον το δικό σας και το μέλλον το δικό μου. Κανείς δεν ξέρει τι λένε,

μόνο τα μέτρα που παίρνονται μαθαίνουμε. Μέτρα λιτότητας, μέτρα φτώχειας, μέτρα επαχθή, μέτρα που συμφέρουν μόνο τους τοκογλύφους δανειστές.
Παρέδωσαν την χώρα, παρέδωσαν τη ζωή μας. Και κανείς δεν ξέρει πώς και τι. Μία λεγεώνα ανθρώπων αγοράζουν και πουλάνε τις κοινωνίες σαν να είναι μετοχές. Οι «στρατιωτικές» μονάδες τους είναι η Standard and Poor’s, η Goldman Sachs, η Fitch και ούτω καθ’ εξής. Και στήνουν την παγκόσμια κυβέρνηση του ΔΝΤ. Ξεπουλούν τα πάντα, την παιδεία, την ασφάλεια, την εργασία, την ασφάλιση, χωρίς να ρωτήσουν. Οι βουλευτές και οι κυβερνητικοί είναι υπάλληλοι του λαού. Εκπρόσωποι. Όχι αφέντες. Πρέπει να φοβούνται την άποψη του πολίτη και όχι να αδιαφορούν για αυτή.
Tα παζάρια και η ανοχή, όμως, τελείωσαν. Παντού. Δεν θα καταστρέψουν το Ιράν για να πάρουν τον πλούτο του. Δεν θα δημιουργήσουν πόλωση και εμφυλίους για να πάρουν τα λεφτά τους.
Είναι εκατό. Η παγκόσμια κοινότητα αριθμεί δισεκατομμύρια. Θα τους βρουν όλους απέναντι. Χωρίς κουκούλες και κράνη. Ο άνθρωπος που του πήραν το μέλλον του και τη ψυχή του δεν φοβάται πια. Εκείνοι οφείλουν να τρέμουν. Τα παιχνίδια, τα CDS, οι κρυφές εκθέσεις, και τα αλισβερίσια τελείωσαν. Ούτε η Γερμανία θα κυβερνήσει την Ευρώπη, ούτε το ΔΝΤ τον κόσμο, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης θα βγάλουν εκατομμύρια ξανά εις βάρος κοινωνιών.
Δεν με ενδιαφέρει -και ούτε πρόκειται- να πολεμήσω εναντίον άλλων ανθρώπων γιατί δυο κυβερνήσεις και πέντε Hedge Funds δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Εναντίον τους θα πολεμήσω. Η εξουσία του 1% έφτασε στο τέλος της.
Δεν θα τολμήσει κανένας άπληστος, πολυεκατομμυριούχος, υπερήλικας να μου επιβάλλει μια αγχωμένη ζωή, χωρίς ασφάλεια και ηρεμία, για να κερδίσει τις υπεραποδόσεις των κεφαλαίων που έχει ποντάρει. Εάν δεν το έχουν ήδη καταλάβει -που σίγουρα έχουν- οι κοινωνίες τους κατάλαβαν. Οι κοινωνίες έχουν τώρα τα ηνία. Απλώς κερδίζουν δευτερόλεπτα πριν φύγουν.
Θα μας βρουν απέναντί τους. Χωρίς κουκούλες και βανδαλισμούς. Το μόνο που θα μπορούν είναι να μας συλλάβουν και να μας δικάσουν. Μαγκιά μας.
Όποιος και αν έχει την εξουσία της απόφασης, ένα έχω να του πω: δεν θα πάρεις τις ζωές μας…

Το κείμενο έγραψε ο Νίκος Μίχος, φοιτητής πολιτικών επιστημών και δημοσιογραφίας.

Πηγή

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s