Άγιο Φως

Πριν από 5 χρόνια τέτοιες μέρες ένα παιδί από την παρέα του blog είχε βρεθεί στα Ιεροσόλυμα και παρευρέθηκε στην τελετή του Αγίου Φωτός!

Αυτό είναι το βιντεάκι με τις στιγμές όπως της κατέγραψε από την ερασιτεχνική κάμερά του!

Πολύς λόγος έχει γίνει για το Άγιο Φως και αν είναι θαύμα ή απάτη…

Εμείς αφήνουμε τις εικόνες και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν βρεθεί εκεί να μιλήσουν!

Προσκυνητής: Θα σας αποκαλύψω και κάτι που δεν σας το έχω πει έως τώρα. Μετά από το ταξίδι μου με προσκαλέσανε στην εκπομπή της Δρούζας που θα έκανε αφιέρωμα στο Άγιο Φως.

Άλλωστε το επιτελείο που πήγε εκεί για να γυρίσει πλάνα, είχαμε συνταξιδέψει τυχαίως μαζί, ενώ τα πλάνα που τελικά τραβήξανε, δεν μπόρεσαν καν να τα δείξουν. Με παρακάλεσαν αφού θα προβάλανε και το βίντεό μου καθώς δεν μπορούσαν να δείξουν κάτι αξιόλογο από τα δικά τους πλάνα. Πήγα στην εκπομπή, και την ώρα που άρχιζε έρχεται μία κυρία από την «παραγωγή» και μου λέει: κύριε Α…. καθώς αντιμετωπίζουμε τεχνικό πρόβλημα με το βίντεό σας (!!!), σας ενημερώνω ότι δε θα το προβάλουμε, αλλά θα σας παρακαλούσα να μην το πείτε στην κα Δρούζα αλλά ούτε καν να το δηλώσετε όταν σας δοθεί ο λόγος γιατί θα φέρετε σε πολύ δύσκολη θέση τους τεχνικούς μας.
Κατά την ώρα της εκπομπής επιλέξανε να παίξουν ένα βίντεο ερασιτεχνικά «φτιαγμένο» κάτι που έδωσε πάτημα στους «αντίθετους» της εκπομπής να λένε ότι «τα βίντεο που αποδεικνύουν το Άγιο Φως είναι φτιαγμένα». Μετά από αυτό και ενώ στο καπάκι θα γυρίζανε και τη δεύτερη εκπομπή (ενώ η πρώτη ήταν live) και ενώ πέφτανε ακόμα οι τίτλοι σηκώθηκα και έφυγα παρά τα παρακάλια της δημοσιογράφου που με είχε προσκαλέσει. Φεύγοντας της είπα: Β. αφού τα βλέπεις, είναι όλα φτιαγμένα έτσι όπως τα θέλουν αυτοί και εκείνη μου είπε πως καταλαβαίνει τους λόγους μου αφού και εκείνη αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα αφού είχε κάνει αυτή όλο το ταξίδι και την πέταξαν έξω από τα μονταρίσματα της εκπομπής και στο τι θα παίξει.

Το Άγιο φως αγαπημένοι μου φίλοι είναι ζεστό, όσο η/οι λαμπάδα/ες που κρατάς απλά δεν καίει. Το πιο συγκλονιστικό που δεν μας λένε στις τηλεοράσεις είναι πως πριν πάει στον πατριάρχη, πετά πάνω από τα κεφάλια των πιστών σαν μεγάλες φωτεινές μπάλες που όμως δεν μπορούν να το δουν όλοι.

Δυστυχώς αυτή είναι η Ελληνική τηλεόραση και ίσως όχι μόνο η Ελληνική! Συνεχίστε να την εμπιστεύεστε αν θέλετε, εγώ δε θα πάρω άλλο!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άγιο Φως

  1. Θαύμα και θαυμαστό το άγιο Φως. Κάτι άλλο όμως μού φαίνεται ακόμη πιο θαυμαστό και ασύλληπτο. Η ελευθερία που μάς άφησε ο Χριστός στην σχέση μαζί του. Τί θέλω να πω; Όλα αυτά τα συγλονιστικά γεγονότα με αποκορύφωμα την Ανάσταση δεν δεσμεύουν σε τίποτα την ελευθερία μας. Πίστη και απιστία στο πρόσωπο του Χριστού παραμένει θέμα προσωπικής επιλογής. Αυτή η αρχοντιά του Χριστού είναι για μένα το μεγαλύτερο θαύμα. Ο τέλειος σεβασμός Του, η τέλεια δηλαδή αγάπη Του στον καθένα από μας, είναι λόγος και ατράνταχτη απόδειξη να τον αποδεχθώ ως μοναδικό αληθινό Θεό. Μόνο Αυτός μπορεί έτσι ν’ αγαπά. Και τί είναι δυνατόν να μας χωρίσει από την αγάπη Του;

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s