Σοκ και δέος, τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Φοβούνται εξέγερση των Ελλήνων!!

 

Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
Δείτε αναλυτικά:

– Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

 

– Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

– Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

– Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

– Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

– Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

– Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

– Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

– Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.- Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

– Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

– Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

– Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

– Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

– Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

– Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
– Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

– Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

– Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

– Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

-Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
– Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

– Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

– Ιδιώτες φοροεισπράκτορες- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί απο το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο.

Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά να τους δώσουμε ενα ηχηρό μήνυμα στις κάλπες…

16 σκέψεις σχετικά με το “Σοκ και δέος, τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Φοβούνται εξέγερση των Ελλήνων!!

 1. Δεν με ξαφνιάζουν τόσο τα επικείμενα μέτρα. Το είχαμε πει και παλαιότερα στο άρθρο « Η Αντίστροφη Μέτρηση άρχισε». Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι κινούνται βάσει καλομελετημένου (γράφε κακομελετημένου) σχεδίου.
  Άλλο με εκπλήσσει πραγματικά. Η δική μας προσδοκία-φαντασία ότι με κουβαδάκια και λεκανάκια θα αναχαιτίσουμε το τσουνάμι. Δεν λέω να μην κάνουμε σαν λογικοί και ψύχραιμοι άνθρωποι αυτό που περνάει από το χέρι μας. Είναι καθήκον μας και το οφείλουμε.
  Όμως η μεγάλη βοήθεια έρχεται πάντα από ψηλά. Για να ανατρέψεις την σκακιέρα πρέπει να είσαι εκτός σκακιέρας. Κι εμείς καλώς ή κακώς είμαστε εντός. Λοιπόν ας εφαρμόσουμε πάνω απ’ όλα αυτό που ψηφίσαμε: Κύριε εκέκραξα προς Σέ! Και τώρα και πάντοτε! Τώρα ακόμη περισσότερο.

  Μου αρέσει!

  1. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει»… Εννοείται ότι χωρίς τη βοήθεια Του δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα περιμένουμε να γίνει το θαύμα!! Το να πράξεις «λογικά» και «ψύχραιμα», αυτό σημαίνει τις περισσότερες φορές. Πολλοί άνθρωποι σαν και σένα Μάριε σκέφτονται μ’ αυτό το τρόπο και με απογοητεύει προσωπικά γιατί έτσι δε μπορούμε να πάμε μπροστά. Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα!! Αν δεν αγωνιστείς και δε τα δώσεις όλα, πως θα σε βοηθήσει Εκείνος..? Αν είχαν αυτές τις απόψεις οι Έλληνες της εποχής του 18ου-20ου αιώνα, θα ήμασταν τώρα υπό τούρκικο ή γερμανικό ζυγό. Με λίγα λόγια σκλαβωμένοι.(Δυστυχώς έχουμε αλλάξει μυαλά εμείς του 21ου αιώνα) Και εκείνοι «κουβαδάκια» και «λεκανάκια» είχαν ξεκινήσει αλλά ζητώντας τη βοήθεια Του και αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις κατάφεραν ό,τι κατάφεραν. Ας μη κοιτάμε τη βόλεψη μας λοιπόν και ας κάνουμε κάτι πιο δραστικό από το να καθόμαστε και να παρακολουθούμε ή να διαδηλώνουμε ειρηνικά. Μη με παρεξηγείς. Δεν είμαι υπέρ της βίας. Απλά όταν βλέπω ότι δε καταλαβαίνουν διαφορετικά, είναι φυσικό να υιοθετήσω διαφορετικές μεθόδους.
   Τα επικείμενα μέτρα είπες δε σε ξαφνιάζουν γιατί τα είχαν ανακοινώσει. Επειδή μας τα ανακοίνωσαν δε σημαίνει ότι πρέπει να τα δεχτούμε, απλά σχολιάζοντας αρνητικά. Μας τα λένε κάθε μέρα τόσες φορές μέσω των ΜΜΕ που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και μας φαίνονται φυσικά και επακόλουθα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.

   Μη με παρεξηγήσεις…Δε τα έχω με σένα… Ήταν απλά αφορμή να εκφράσω τις απόψεις..

   Μου αρέσει!

   1. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Όταν έγραψα είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνάει από τό χέρι μας δεν άφησα περιθώρια για εκπτώσεις. Όλα όσα περνάνε από το χέρι μας πρέπει να τα κάνουμε. Με τη φράση αυτή εννοώ κάθε θυσία, κάθε αγώνα. Όχι όμως σπασμωδικά και πανικόβλητα. Γιατί αυτό θά γίνει μπούμερανγκ. Διάβασε το άρθρο που δημοσιεύτηκε χθές εδώ στο ιστολόγιό για δύο ιστορικά γέγονότα του 1821. Στο δεύτερο γεγονός η απερισκεψία οδήγησε στον άδικο χαμό χιλιάδων Ελλήνων μεταξύ των οποίων κορυφαίοι αγωνιστές. Αν είχαν επικρατήσει πιο νηφάλιες και συνετές σκέψεις δεν θα συνέβαινε αυτό. Άλλο λοιπόν η ψυχραιμία και άλλο η ραθυμία και αδιαφορία. Αν κάποιοι κάτω από το πρόσχημα της ψυχραιμίας, δικαιολογούν το βόλεμά τους κι εγώ διαφωνώ κάθετα και στιγματίζω την υποκρισία.
    Δεν είπα ότι τα επικείμενα μέτρα δεν με ξάφνιασαν επειδή τα είχαν ανακοινώσει. Δεν ξέρω αν τα είχαν ανακοινώσει ή όχι. Εγώ πάντως τώρα τα είδα στην ανάρτηση αυτή. Αυτό που είπα είναι ότι δε με ξαφνιάζουν τά μετρα γιατί ξέρω την πηγή τους. Μια δηλητηριώδης πηγή και χθές και σήμερα και αύριο δηλητήριο θα βγάζει. Με αυτήν την έννοια δεν παραξενεύομαι. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
    Οι δικές σου προτάσεις ποιές είναι; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση;

    Μου αρέσει!

 2. αυτή η παραίτηση εμένα με ενοχλεί! αν δεν φοβόντουσαν ή αν εύκολα μπορούσαν να νοθεύσουν τις εκλογές τότε προς τί όλος αυτός ο προεκλογικός αγώνας και πυρετός; γιατί να θέλουν να μας πείσουν; ο λαός έχει δύναμη και μακάρι να το δείξει στις κάλπες. Και πάντα τους χαλάνε τα σχέδια οι επαναστάσεις των λαών.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν πρόκειται για παραίτηση, αλλά υπέρβαση και προσπέραση. Για να το καταλάβουμε λέω ένα παράδειγμα. Σε περιμένουν κάποιοι να περάσεις κάτω από το μπαλκόνι για να σου αδειάσουν ένα κουβά νερό στο κεφάλι. Και εσύ στέλνεις ένα κασκαντέρ (αυτά τα κοκκινοκίτρινα της πυροσβεστικής) και τους άδειάζει 10 κυβικά και τους παίρνει το ποτάμι!. Αυτά και πολύ περισσότερα κάνει ο Θεός αν πιστεύουμε, ελπίζουμε και αγαπάμε. Το θέμα είναι να δυναμώσουμε την πίστη μας και να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει Άλλος. Και εσύ απολαμβάνεις τη νίκη με τους φίλους σου. Τη δύναμη και το πάθος που νοιώθεις μέσα σου γύρνα τα στο κανάλι της προσευχής. Θα δεις απίστευτα πράγματα.

   Μου αρέσει!

 3. Στο πρώτο σχόλιο μου το κάλυψα αυτό, γράφοντας ότι σαν λογικοί και ψύχραιμοι άνθρωποι θα κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση των εκλογών θα πάμε να ψηφίσουμε με κριτήριο «το μη χείρον βέλτιστον», Δηλαδή το λιγότερο κακό. Για τελειότητες μη ψάχνουμε. Στον χώρο της πολιτικής δεν ευδοκιμεί αυτό το φρούτο. Παράλληλα άν κάπου περνάει ο λόγος μας θα πούμε τις σκέψεις μας, θα ανταλλάξουμε απόψεις με σκοπό να πολλαπλασιαστεί αυτό που θεωρούμε καλό.
  Από κει πέρα πίστεψέ με, δε θυσιάζω τη σχέση μου με κανένα παιδί της παρέας μας για χάρη των πολιτικών. Και ο λόγος; Διότι θεωρώ ότι καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του όσο στραβή κι αν μού φαίνεται. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν υποκρίνονται. Και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό.
  Τώρα εγώ αντί για μαγικά θα χρησιμοποιούσα την λέξη θεϊκά. Αν πιστεύεις σε Θεό δοκίμασέ το. Αν δε πιστεύεις και πάλι υπάρχει λύση. Πες ειλικρινά το εξής: Δεν πιστεύω σε Θεό. Αλλά αν τυχόν υπάρχεις έλα να με βρείς. Και θα ‘ρθει. Τουλάχιστον σε μένα ήρθε. Και ήμουν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από σένα.

  Μου αρέσει!

 4. Ψάχνουμε να βρούμε τέλειους πολιτικούς σε ένα κοσμό που δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι??? Εγώ απορώ και με τη σκέψη!! Οι πολιτικοι, άθρωποι δεν είναι? Εμείς είμαστε τέλειοι και ζητάμε από αυτούς να είναι??? Μάριε, αφού πρωτάσεις το Θεό, (και καλά κάνει, εγώ συμφωνώ…) θέλω να σου θυμίσω ότι έλεγε «μην κρίνετε για να μη κριθείτε» και επίσης «τα του καίσαρος, τω καίσαρι»…. Στα σχόλιά σου διακρίνω ένα μίσος!! Έτσι λεει ο Θεός??? Δεν το νομίζω φίλε μου… Καλύτερα ας μην κάνουμε μεγαλοπρεπα σχόλια που στόχο έχουν την δηθεν προασπηση των προσωπικών μας συμφερόντων… Και να μην εμπλέκουμε το Θεό στην πολιτική! Αυτός ξέρει καλύτερα από μας!! Τέλος, αν θες τέλειο πολιτικό, γίνε τέλειος και φτιάξε κόμμα… Δεν σε εμποδίζει κανείς…………..

  Μου αρέσει!

 5. Έγραψα να μην ψάχνουμε για τελειότητες στον χώρο της πολιτικής. Και εσύ κατάλαβες εντελώς το αντίθετο!
  «Μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε». Ποιον έκρινα φίλε treIOYKas;
  «Τα του καίσαρος τω καίσαρι». Πού κολλάει αυτό;
  Όσο για το μίσος τί να πω; Ειλικρινά από χθες ψάχνω να το βρω; Μπορείς να με βοηθήσεις στον εντοπισμό;
  Τέλος, ο Θεός είναι πραγματικά ο μόνος που μπορεί να μας ξεμπλέξει από το χάος που δημιούργησε η απολίτιστη πολιτική.
  Πάντως φιλικά θα σου συνιστούσα, μην πολεμάς φανταστικούς ανεμόμυλους. Καλό είναι να διαβάζεις πιο προσεκτικά και απροκατάληπτα τις απόψεις των άλλων.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν μου αρέσει φίλε Μάριε, που ξαφνικά αρχίσατε όλοι να κατακεραυνώνετε την πολιτική και τους πολιτικούς σαν τέλειοι πολίτες και κριτές… Αν θέλαμε καλύτερο κόσμο ας τον φτιάχναμε… Κρίμα γιατί χωριζόμαστε η νέα γενιά… Σε αυτούς που θα βγούμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, με την βοήθεια του Θεού, και σε αυτούς που θα καθόμαστε στον υπολογιστή και θα κρίνουμε εκ του ασφαλούς… Ο καθένας ας επιλέξει το δρόμο του… Άσε με να πολεμώ φαντατικούς ανεμόμυλους λοιπόν… Χαίρε…

   Μου αρέσει!

   1. Δεν έβγαλα τον εαυτό μου εκτός ευθύνης. Στο πρώτο σχόλιο έγραψα ότι όλοι βρισκόμαστε εντός σκακιέρας, δηλαδή όλοι είμαστε μέρος του προβλήματος. Κάποιοι ίσως περισσότερο, κάποιοι ίσως λιγότερο. Πάντως όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Επομένως δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, ούτε κατακεραυνώνω τους άλλους. Διαπιστώνω την κατάσταση και προτείνω λογική και ψύχραιμη δράση, με ακλόνητη ελπίδα στον Θεό. Ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να παλεύεις με ελπίδα. Ήδη βλέπω γύρω μου πολλές καλές πρωτοβουλίες και μάλιστα σιωπηλές. Λοιπόν μη χάνεις το κέφι σου, φίλε μου και μη χωρίζεσαι. Όλοι μαζί είναι καλύτερα.

    Μου αρέσει!

   2. Τρελουκά νομίζω πως πρέπει να δικαιολογήσεις λίγο τους συνομιλητές σου στο ότι ζουν οι περισσότεροι σε μια αστική πόλη, ξέρεις πόσο συχνά βλέπω απλούς γέροντες να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια; Ξέρεις πόσο συχνά βλέπω τους ξένους να κλέβουν κοπελίτσες και γιαγιάδες, ξέρεις πόσο συχνά ακούω έναν συγγενή έναν γείτονα να μου λέει ότι έμεινε άνεργος; Ξέρεις τι ουρές γίνονται στην εκκλησία μου κάθε μέρα για ένα πιάτο φαγητό; Εσύ είσαι τυχερός γιατί ζεις σε μία συμπαγή μικρή (υγείες) κοινωνία! Ίσως να μην έχεις δει κανέναν να ψάχνει στα σκουπίδια του σπιτιού σου, και να μην υπάρχει πρόβλημα αν είσαι άνεργος γιατί το χωραφάκι σου, η αυλή σου σε καλύπτουν για τα βασικά και αν όχι έχεις τόσους γείτονες με χωράφια κλπ. Να μου το θυμηθείς, η επαρχία θα σώσει τον δικομματισμό γιατί ακόμα δεν έχει ζήσει την κρίση αλλά σύντομα θα χτυπήσει και την πόρτα της (αισθητά λιγότερο όμως). Σήμερα άκουγα έναν βουλευτή που έλεγε πως μετά τις εκλογές θα πληρώνουμε ενοίκιο στην ιδιοκατοίκηση που θα είναι σε πολλές περιοχές 700 € το μήνα, καταλαβαίνεις φίλε μου κάποιος που αντικρίζει καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής κατάντιας να μιλά με διαφορετικό ύφος

    Μου αρέσει!

 6. Πιστευω οτι ειναι η πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια, πανω απο 30, που οι Ελληνες ειναι ενωμενοι. Πρωτη φορα βλεπω νεους ανθρωπους σαν και εμας που ειναι μεν οργισμενοι αλλα ειναι παραλληλα σκεπτομενοι, θελουν να συμμετεχουν στα κοινα με ενα υγιη τροπο εκτος μεγαλων κομματων, εκτος οργανωμενων οπαδων-ψηφοφορων. Χαιρομαι απιστευτα γι’αυτο και ειναι πραγματικα το μελλον του τοπου μας. Οι νεοι γυριζουν την πλατη στους αθλιους πολιτικαντιδες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης και αυτο το εχουμε καταλαβει πολλοι και γι’αυτο η πρωτη κινηση ευθυνης μας ειναι να μαυρισουμε τα δυο μεγαλα κομματα. Συζητωντας με φιλους μονο αισιοδοξα μηνυματα λαμβανω, μιας αλλαγης νοοτροπιας, η νεα γενια ειναι περισσοτερο ενωμενη απο παλαιοτερα και αυτο μονο θα καλυτερευει. Πιστευω ειναι τεραστιο βημα νεοι ανθρωποι να ντρεπονται να πουν οτι ανηκουν σε ΟΝΝΕΔ,ΠΑΣΠ,κλπ και αυτο ειναι ενα τεραστιο υγιες βημα προοδου. Πιστευω με τη βοηθεια του Θεου εμεις οι νεοι ενωμενοι να μην επαναλαβουμε λαθη του παρελθοντος και να πουμε οχι στη σηψη του παροντος πολιτικου συστηματος.

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s