Από τις εκλογές είχαμε 2 μεγάλες ανατροπές κατά την γνώμη μου. Η πρώτη η οποία έγινε αντιληπτή ήταν η κατάληψη της δεύτερης θέσεως από το Σύριζα και η δεύτερη που μάλλον δεν έγινε απ όλους αντιληπτή ήταν η ξαφνική εμφάνιση ενός κόματος που ερχόταν αμέσως μετά του ΔηΣυ και το οποίο ξεπέρασε όλα τα άλλα μικρά κόμματα παίρνοντας το ποσοστό 2,2. Ο λόγος για το κόμμα: «Δημιουργία Ξανά». Δεν βάζω το κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της ΔΗΜΑΡ σαν εκπλήξεις διότι από τα γκάλοπ γνωρίζαμε που θα κινηθούν.

Έτσι λοιπόν έμεινα κι εγώ έκπληκτος, αναζητώντας να μάθωποιο ήταν αυτό το κομμά που είχε μαζέψει τόσους ψήφους. Αναρρωτιόμουν λοιπόν, πως κατάφερε να είναι με ηγετικό στέλεχος ένα μη πολιτικό πρόσωπο που έχει χρόνια εμφανίσεις στο πολιτικό παρασκήνιο (βλ. Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, Τρεμόπουλος, Κουβέλης κτλ.) και να καταφέρνει να κάνει μια τόσο δυναμική-ξαφνική εμφάνιση. Μέχρι εχτές ουσιαστικά δεν είχα γνώση (και απ ότι φαντάζομαι όχι μόνο εγώ) της ύπαρξης αυτού του συνδιασμού ενώ πολλών άλλων που πήραν ακόμα μικρότερα ποσοστά 0,45% ή 0,9% τα γνώριζα απ την καλή κι απ την ανάποδη μιας και αναζητούσα τι να ψηφίσω.

Μην πάρετε αυτό το άρθρο σαν διαφήμιση ενός κόμματος. Η θέληση μου είναι να καταφέρουμε να δούμε τις διαφορές που το έκανε ξεχωριστό! Έτσι με μια σύντομη έρευνα βρήκα τα εξής:

1ον: Έχει ηγέτη που εμπνέει και σου προκαλεί εμπιστωσύνη

2ον: Έχει ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες μπορεί και τις υποστηρίζει με λογική και σύνεση ενώ ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να ανατρέψει το καθεστημένο αρνούμενος να μιλήσει για οικονομική κρίση αλλά για κρίση πρώτα στο τομέα της παιδείας και έπειτα όλων των άλλων… Κάτι που ο λαός εδώ και καιρό φωνάζει.

Έχει και άλλα χαρακτηριστικά αλλά θα σας βάλω λίγο 3 αποσπάσματα που είδα και αμέσως μετά συμπέρανα το εξής…

Αυτός ήρθε και θα απασχολήσει πολύ το πολιτικό σύστημα. Ας ελπίζουμε προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο. Και λέω ας ελπίσουμε γιατί ενώ είμαι σίγουρος ότι η «δημιουργία, ξανά» θα εξεληχθεί σε τεράστια πολιτική δύναμη, για το αν θα καταφέρει να πετύχει κάτι ουσιαστικό γι αυτό τον τόπο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά ελπίζω.

Όλα αυτά τα έγραψα μόνο για σχολιασμό και να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο πάνω στις ανατροπές που ξεκίνησαν και που έχουν δρόμο ακόμα.

Υποσημείωση ουδεμία σχέση έχουμε με το κόμμα ή με κάποιον από τους υποψηφίους του απλά μας έκανε μεγάλη εντύπωση και θελήσαμε να το συζητήσουμε με την παρέα…                                                       τώρα αν έχουμε δεύτερο γύρο εκλογών πολύ πιθανό μέχρι τότε να έχουμε πιστεί…