Μια σκέψη για τις εκλογές

Από τις εκλογές είχαμε 2 μεγάλες ανατροπές κατά την γνώμη μου. Η πρώτη η οποία έγινε αντιληπτή ήταν η κατάληψη της δεύτερης θέσεως από το Σύριζα και η δεύτερη που μάλλον δεν έγινε απ όλους αντιληπτή ήταν η ξαφνική εμφάνιση ενός κόματος που ερχόταν αμέσως μετά του ΔηΣυ και το οποίο ξεπέρασε όλα τα άλλα μικρά κόμματα παίρνοντας το ποσοστό 2,2. Ο λόγος για το κόμμα: «Δημιουργία Ξανά». Δεν βάζω το κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της ΔΗΜΑΡ σαν εκπλήξεις διότι από τα γκάλοπ γνωρίζαμε που θα κινηθούν.

Έτσι λοιπόν έμεινα κι εγώ έκπληκτος, αναζητώντας να μάθωποιο ήταν αυτό το κομμά που είχε μαζέψει τόσους ψήφους. Αναρρωτιόμουν λοιπόν, πως κατάφερε να είναι με ηγετικό στέλεχος ένα μη πολιτικό πρόσωπο που έχει χρόνια εμφανίσεις στο πολιτικό παρασκήνιο (βλ. Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, Τρεμόπουλος, Κουβέλης κτλ.) και να καταφέρνει να κάνει μια τόσο δυναμική-ξαφνική εμφάνιση. Μέχρι εχτές ουσιαστικά δεν είχα γνώση (και απ ότι φαντάζομαι όχι μόνο εγώ) της ύπαρξης αυτού του συνδιασμού ενώ πολλών άλλων που πήραν ακόμα μικρότερα ποσοστά 0,45% ή 0,9% τα γνώριζα απ την καλή κι απ την ανάποδη μιας και αναζητούσα τι να ψηφίσω.

Μην πάρετε αυτό το άρθρο σαν διαφήμιση ενός κόμματος. Η θέληση μου είναι να καταφέρουμε να δούμε τις διαφορές που το έκανε ξεχωριστό! Έτσι με μια σύντομη έρευνα βρήκα τα εξής:

1ον: Έχει ηγέτη που εμπνέει και σου προκαλεί εμπιστωσύνη

2ον: Έχει ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες μπορεί και τις υποστηρίζει με λογική και σύνεση ενώ ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να ανατρέψει το καθεστημένο αρνούμενος να μιλήσει για οικονομική κρίση αλλά για κρίση πρώτα στο τομέα της παιδείας και έπειτα όλων των άλλων… Κάτι που ο λαός εδώ και καιρό φωνάζει.

Έχει και άλλα χαρακτηριστικά αλλά θα σας βάλω λίγο 3 αποσπάσματα που είδα και αμέσως μετά συμπέρανα το εξής…

Αυτός ήρθε και θα απασχολήσει πολύ το πολιτικό σύστημα. Ας ελπίζουμε προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο. Και λέω ας ελπίσουμε γιατί ενώ είμαι σίγουρος ότι η «δημιουργία, ξανά» θα εξεληχθεί σε τεράστια πολιτική δύναμη, για το αν θα καταφέρει να πετύχει κάτι ουσιαστικό γι αυτό τον τόπο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά ελπίζω.

Όλα αυτά τα έγραψα μόνο για σχολιασμό και να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο πάνω στις ανατροπές που ξεκίνησαν και που έχουν δρόμο ακόμα.

Υποσημείωση ουδεμία σχέση έχουμε με το κόμμα ή με κάποιον από τους υποψηφίους του απλά μας έκανε μεγάλη εντύπωση και θελήσαμε να το συζητήσουμε με την παρέα…                                                       τώρα αν έχουμε δεύτερο γύρο εκλογών πολύ πιθανό μέχρι τότε να έχουμε πιστεί…  

23 σκέψεις σχετικά με το “Μια σκέψη για τις εκλογές

 1. Πρόκειται πραγματικά για σκεπτόμενο άνθρωπο. Όμως τι είναι νοσταλγέ αυτό που σε εντυπωσίασε τόσο πολύ; Και που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πρωταγωνιστήσει; Δεν μπορώ να πω πως μου εμπνέει αυτομάτως τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη.

  Μου αρέσει!

 2. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται βάσιμη η σκέψη του νοσταλγού. Η συνέχεια όμως θα δείξει. Πάντως αξίζει ίσως να δοθεί μιά ευκαιρία σε τέτοιους ανθρώπους. Έστω σαν πιθανότητα για κάτι καλύτερο. Στο τελικό αποτέλεσμα τρία πράγματα πιστεύω θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
  1ον. Να παραμείνει ο ηγέτης προσγειωμένος και ταπεινός.
  2ον. Να έχει ανάλογους συνεργάτες.
  3ον. Να βρει έρεισμα στην κοινωνία. Εννοώ να σταθεί κοντά του ο λαός. Να αλλάξουμε μυαλό, νοοτροπία, στόχους. Να θυσιάσουμε τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα. Γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αν όλοι δεν βάλουμε πλάτη κανείς δεν θα μπορέσει να μας ξελασπώσει. Τι σημαίνει τώρα να βάλουμε πλάτη, είναι μεγάλη κουβέντα…

  Μου αρέσει!

 3. Θέσεις της παράταξης «δημιουργία ξανά!»

  -Ο στόχος μας είναι να διαπλάσουμε ανθρώπους ανεξίθρησκους και ανοιχτόμυαλους, που όμως ταυτόχρονα θα κοινωνούν με την παράδοση του τόπου, όχι ως στείροι οπαδοί, αλλά ως δημιουργικοί και σύγχρονοι συνεχιστές της. Ανθρώπους με «έρμα» που να είναι πανανθρώπινο και ελληνικό.
  -Απεμπλέκεται σε τρία χρόνια το κράτος από την μισθοδοσία του κλήρου.
  -Καταργούνται οι ορκωμοσίες πολιτικών αξιωματούχων ενώπιον αρχιερέων.
  -Η είσοδος στους χώρους των Πανεπιστημίων θα γίνεται με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσβασης (κάρτα) όπως σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Πλήρης κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

  http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/oi-theseis-mas

  Μου αρέσει!

 4. Μούφα ξανά! δεν ξέρω αλλά με το όλο στήσιμο κάτι δεν μου πάει καλά…μου θυμίζει λίγο αλόη βέρα έλα να πάρεις τα προϊόντα μου…αν το ξέρετε θα καταλάβετε!

  Μου αρέσει!

 5. Φαίνεται άνθρωπος με ικανότητες. Σε αρκετά μπορεί κάποιος να συμφωνήσει μαζί του. Τα παθήματα όμως πρέπει να μας γίνουν μαθήματα. Ας είμαστε συγκρατημένοι. Συνήθως η κοσμική άνοδος συνοδεύεαι από την παρενέργεια της επάρσεως. Χρειάζεται σπάνια πνευματική ωριμότητα (γράφε αγιότητα) για να αντέξει κανείς στον πειρασμό. Τελικώς πιστεύω ότι το μέλλον ενός λαού παίζεται σε άλλο χώρο. Μακριά από δημοσκοπήσεις, συνεντεύξεις, προγραμματικές δηλώσεις. Αυτοί που εργάζονται και κινούνται σ’ αυτούς τους αφανείς χώρους δεν πιστεύουν για τον εαυτό τους κάτι σπουδαίο. Κι όμως χάρη σ’ αυτούς ζούμε και ελπίζουμε όλοι οι υπόλοιποι. Αυτήν την αδιαφήμιστη και κρυφή παράταξη μπορούμε κι εμείς να ενισχύουμε με τον καθημερινό μας αγώνα.

  Μου αρέσει!

 6. Εεε! Φρένο παιδιά… «Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι». Τον παραδέχομαι σαν καλό επιχειρηματία. (Δεν ειρωνεύομαι) Βρήκε την πιο κατάλληλη στιγμή για επένδυση στην πολιτική. Αλλα όχι και να πιστέψουμε ότι τον ανάγκασαν να ηγηθεί πολιτικού κινήματος χωρίς να το θέλει. Δηλαδή, Τραβάτε με κι ας κλαίω. Δεν το νομίζω. Προσωπικώς είμαι πολύ επιφυλακτικός. Διακρίνω κάτι οιωνούς που δεν μου αρέσουν. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Προς το παρόν μόνο ένα. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βέλγιο, ούτε Ελβετία, ούτε δεν ξέρω τί άλλο. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Και δεν ξεφύτρωσε σήμερα για να κάνει ο καθένας ότι πειράματα νομίζει,εν ονόματι δήθεν εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού.

  Μου αρέσει!

 7. δεν είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις του ταιριάζουν με το πνεύμα μας, αυτό περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους το άκουσα και απο άλλον να λέει ότι το δημιουργία ξανά το έχει συμπεριλάβει στα σχέδια του, τι να πω βρε παιδί μου! Δεν υπάρχουν τελικά πολλά κόμματα της προκοπής που να εμπιστευτείς και να παίρνουν και ένα αξιόλογο ποσοστο!

  Μου αρέσει!

  1. Η Εκκλησία στην ουσία της, δηλαδή ως Σώμα Χριστού, δεν έχει να χάσει τίποτε από τον χώρισμο. Αντιθέτως συμφωνώ ότι θα απεμπλακεί απο ποικίλους εκμεταλλευτές της. Αυτοί όμως που φωνάζουν ευκαίρως ακαίρως για χωρισμό δεν το κάνουν για τό καλό της Εκκλησίας. Στόχος τους είναι αποκόψουν τον λαό από την Εκκλησία. Γι αυτό άλλωστε αρπάζουν συνεχώς και την περιουσία της. Να πάει ο φτωχός να ζητήσει υλική βοήθεια και να μη βρεί τίποτε. Να απελπιστεί και να τινάξει τά μυαλά του. Η Εκκλησία όμως είναι μάνα. Και προτιμά τόσους αιώνες να ταπεινώνεται και να στραπατσάρεται το κύρος της για χάρη του λαού. Για νά ‘χει ο λαός μας ένα αποκούμπι. Αυτό είναι το βάθος της υπόθεσης. (Χωρίς να αγνοώ τα λάθη ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας). Σήμερα ειδικά χρειάζεται «να βλέπουμε πίσω από το βουνό». Άλλα σκέφτονται, άλλα μας λένε, άλλα στοχεύουν.

   Μου αρέσει!

 8. Μπράβο ρε φίλε!!!
  Καλά έκανες και το βρήκες…
  Διότι πολύ νομίζουν ότι το «Φιλελεύθερο» πνεύμα θα φέρει την δημιουργία ξανά.

  Μου αρέσει!

 9. «Δημιουργία ξανά» — «Καταστροφή ξανά»

  Στις θέσεις του κόμματος, αναφέρονται τα εξής:

  1)Είναι υπέρ των ατομικών συμβάσεων εργασίας,
  2)Είναι υπέρ της λειτουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών για μετανάστες, με άλλους, επαχθέστερους όρους εργασίας.

  Όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους – «Εκκλησιών» (!), οι θέσεις τους είναι:

  1)Χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας
  2)Διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου από την Πολιτεία. Αυτό θα γίνει σταδιακά, εντός τριών ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η Εκκλησία με ιδίους πόρους θα βρει τον τρόπο μισθοδοσίας του κλήρου.
  3)Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και αντικατάστασή του από θρησκειολογία, αφού ο ρόλος της Παιδείας δεν είναι να προσφέρει θρησκευτική εκπαίδευση.
  Θρησκευτικός αποχρωματισμός = Αυτό δηλαδή ακριβώς, που προωθεί η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη στην Ελλάδα.
  Επίσης: «Καταργείται ο, αντισυνταγματικός και προσβλητικός για την ελευθερία της έκφρασης, νόμος περί προσηλυτισμού.».

  Ποιοι είναι αυτοί που επιτακτικά ζητάνε εδώ και χρόνια κάτι τέτοιο; Μήπως είναι ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ !!! (μήπως από εκεί είναι και ένα μεγάλο μέρος των 135.954 ψήφων που πήρε ένα κόμμα δύο μόλις μηνών ;;; )

  Γιατί δεν ενδιαφέρεται όμως για την κατάργηση του πολύ πιό προσβλητικού και άκρως φασιστικού νόμου περί κηρυγμάτων μίσους.

  Ο Τζήμερος δήλωσε:
  1)»Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ!» Τεχνοκράτες σαν τον Παπαδήμο δηλαδή…

  2)»Το μνημόνιο το υπογράψαμε και την υπογραφή μας πρέπει να την σεβαστούμε»

  Ξεχνάς κ. Τζημέρο οτι το μνημόνιο ο λαός ούτε το ήθελε, ούτε το θέλει, ούτε το υπέγραψε.ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ;
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ.

  Το πολιτικό σύστημα ανακυκλώνεται και μας πλασάρει καινούργια «προϊόντα», εξίσου επικίνδυνα, αν όχι χειρότερα από τα παλαιά.

  http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2012/05/blog-post_3897.html

  Μου αρέσει!

 10. Για να μην γίνει και καμία παρεξήγηση δεν είπε κανένας ότι το blog στηρίζει-υποστηρίζει ή προωθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Απλά το είδαμε σαν μια αξιόλογη νέα προσπάθεια και ο καθένας από εκεί και πέρα έχει την κριτική ικανότητα να το αξιολογήσει να διασταυρώσει τις πηγές και να πράξει κατά τη συνείδησή του.

  Μου αρέσει!

 11. Ψευδαισθήσεις τέλος. Φτάνει η εκλογολογία. Δεν βγάζει πουθενά. Μπερδευόμαστε. Απογοητευόμαστε. Χάνουμε τον καιρό μας.
  Διότι οι μάσκαράδες συνεχώς μεταμορφώνονται. Οι μαριονέτες κάνουν νέες τούμπες. Και οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα σε στρίψη ματιού. Δικαίωμά τους. Δικό μας δικαίωμα, αλλά και ευθύνη, να κρατήσουμε το ωραίο αυτό ιστολόγιο πέρα και πάνω απ τις κομματικές σαβούρες.
  Ο παρών χώρος μπορεί κάτι πολύ καλύτερο. Ζωντανό. Ουσιαστικό. Αληθινό. Νεανικό. Δικό μας και ν᾽ αξίζει.

  Μου αρέσει!

 12. Παίδες το κείμενο ήταν γραμμένο από εμένα και ήταν κάποιες σκέψεις.
  Την όλη κίνηση δεν κρύβω ότι την είχα δει με καλό μάτι. Και μου άρεσε που δεν έμεινα μόνος σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης και προσέγγισης αυτού που εμφανίστηκε.
  Έτσι λοιπόν νομίζω ότι βοηθήθηκα και θέλω να ελπίζω ότι όχι μόνο εγώ απ όλη την συζήτηση. Συμπερασματικά διαπίστωσα ότι δεν θα υποστηρίξω αυτή την κίνηση για αρκετούς λόγους. Όμως νιώθω ότι δεν είμαι ακόμα σε θέση να ξέρω τι θα ψηφίσω καθώς δεν με ικανοποιεί τίποτα απ τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα και κομματά(κια).
  Για να δούμε… Για ν α δ ο ύ μ ε!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s