Τι εννοεί ο Τσίπρας όταν λέει «θα φορολογήσουμε τον πλούτο»;

 

46 σκέψεις σχετικά με το “Τι εννοεί ο Τσίπρας όταν λέει «θα φορολογήσουμε τον πλούτο»;

 1. Πραγματικά… Δείτε το παραπάνω βίντεο και θαυμάστε την αυριανή ηγεσία μας…Ά και παρεμπιπτόντως.. Όσο υπάρχει χρόνος κάντε μια βόλτα προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.. Μπορεί σε λίγο καιρό να χρειαζόμαστε διαβατήριο..

  Μου αρέσει!

 2. λόγια του αέρα αλλά πρέπει να κυβερνήσει μια φορά κ η αριστερά κατα τη γνώμη μου. Είδαμε και τους καραγκιόζηδες 30 χρόνια τι κάνανε.

  Μου αρέσει!

  1. υποτίθεται ότι αριστερά κυβερνούσε τα 2 προηγούμενα χρόνια.. Σοσιαλιστές λένε ότι είναι. Δε νομίζω ότι ο σύριζα έχει διαφορά από το πασοκ. Και το πασοκ πριν εκλεγεί λεφτά έλεγε ότι θα δώσει.

   Μου αρέσει!

 3. Μακάρι να είναι λόγια του αέρα.. Αλλά και η αριστερά να κυβερνήσει θα ζήσουμε γεγονότα Ρωσίας.. Σίγουρα δεν καταλάβαμε τίποτα τόσα χρόνια.. Αλλά κάπου ένας γέροντας είχε πεί ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν αντικατροπτίζουν την κοινωνία.. Και είναι αλήθεια,. Αφού εμείς τους εκλέξαμε.. Άρα γιατί παραπονιόμαστε? Είμαστε άξιοι για κάτι καλύτερο?

  Μου αρέσει!

 4. Σίγουρα αν δεν «δοκιμάσεις» δεν μπορείς να ξέρεις.. αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται..Και έχει αποδειχθεί.. Μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη άλλων χωρών.. Δεν είναι κακό.. Από την άλλη πάλι έχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα μας έστω οικονομικά.. Όμως η καρέκλα της εξουσίας δυστυχώς τους περισσότερους τους έχει κάνει να χάνουν τον στόχο για τον οποίο έχουν κάτσει σ’αυτήν.. Θα φανεί.. Μακάρι να βρεθεί κάποιος σωστός που τελικά θα μας Βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά.. Από οποιαδήποτε πολιτική παράταξη.. 🙂 ωραία τα χαπάκια..

  Μου αρέσει!

 5. Όποιος νομίζει ότι κυβερνούν οι κυβερνήσεις καιρός να ξυπνήσει. Μαριονέτες είναι. Μόλις μπαγιατεύει ο ένας μας πλασάρουν τον άλλον. Τον Τσίπρα τον ετοιμάζουν ήδη από καιρό. Αν τους βγεί θα τρίβουν τα χέρια τους κι εμείς τα μάτια μας. Και θα έχουν κι ένα μεγάλο ατού. Την δική μας ψευδαίσθηση ότι τον εκλέξαμε και θα υπερασπιστεί τα δίκαια μας. Καμμία εμπιστοσύνη σε κανένα τους. Όλοι είναι στο παιγνίδι. Ωμή η αλήθεια για να μην κοιμόμαστε και τρέφουμε φρούδες ελπίδες.

  Μου αρέσει!

 6. Ξέρεις είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτεί ένας λαός ότι τον δουλεύουν.. Και ότι είναι μαριονέτες των ΜΕΓΑΛΩΝ… Δυστυχώς μάλλον είναι η πικρή αλήθεια αυτή που λες… Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος… Και ποτέ δεν ξέρεις… Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι..

  Μου αρέσει!

  1. Είμαστε παγιδευμένοι, αλλά δεν είμαστε ζώα και γι’ αυτό είμαστε αδικαιολόγητοι.

   ( Συγγνώμη για την υπόδειξη, αλλά το «ότι» δεν παίρνει κόμμα όταν χρησιμοποιείται σαν σύνδεσμος, όπως το χρησιμοποιείς παραπάνω. http://www.asxetos.gr/articles/glossa-ellhnikh/lexh-oti-pos-grafetai.html#axzz1wORhaSbQ )

   Μου αρέσει!

   1. Αν μπορεί κάποιος από τους συντονιστές να διορθώσει το παραπάνω λάθος παρακαλώ για να γίνει το σχόλιο ποιο ευκατανόητο.. Ευχαριστώ για την παρατήρηση Π.Μ.

    Μου αρέσει!

  2. Να μας δουλεύουν, δεν είναι τίποτε. Άλλη λέξη χρειάζεται. Τα πράγματα είναι φως φανάρι. Αν ακόμη ελπίζουμε σε κόμματα και ανθρώπους είμαστε κέντρο πάνω στην μπανανόφλουδα. Ετοιμαστείτε για νέα τούμπα. Ακόμη πιο εντυπωσιακή. Για να σκάνε στα γέλια εχθροί και «σύμμαχοι». Αριστεροκεντροδεξιά το ίδιο απορρυπαντικό σε άλλη συσκευασία. Και η βρώμα παραμένει σ όλο της το μεγαλείο.

   Μου αρέσει!

  1. Κακίες όντως.. :p Ρε μην τους διακωμωδούμε έτσι τους ανθρώπους.. Κρίμα είναι… Σίγουρα φταίνε.. Όμως και έτσι δεν κερδίζουμε κάτι.. 🙂 (Πάντως έχεις γούστο kouveli.. xD Παρά την παραπάνω γνώμη μου..)

   Μου αρέσει!

 7. [SMS] Για ποιους λόγους θα βουλιάξει ο τόπος;
  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γράφει η Άννα Φραγκουδάκη

  # Είναι εντυπωσιακή η πειστικότητα του Αλέξη Τσίπρα στις νέες γενιές. Δεκάδες κείμενα στο Διαδίκτυο γραμμένα από νέους ανθρώπους σχολιάζουν θαυμαστικά, όχι τις πολιτικές του θέσεις και προτάσεις ούτε τα ψηλά ποσοστά του κόμματος. Επικροτούν επιθετικά τις πράξεις του που κατακρίνονται ευρύτατα. Τον επαινούν γιατί τόλμησε να βρίσει «τον Ολάντ», γιατί έβαλε στη θέση της την τρόικα και άλλα παρόμοια, που τα ονομάζουν «ακομπλεξάριστη» απέναντι στους «ξένους» στάση, ανάστημα και λεβεντιά.
  # Δηλαδή γι’ αυτό θα βρεθούμε σε γιγάντια οικονομική και πολιτική καταστροφή, επειδή οι νέες γενιές παραμερίζουν θαρραλέα κάθε πολιτικό σκεπτικό, νιώθουν λαός «ανάδελφος» και ψηφίζουν υπέρ της ελληνικής λεβεντιάς; Το ζωτικό θέμα της πτώχευσης και της δραχμής το αντιμετωπίζουν ειρωνικά, επαναλαμβάνουν με σιγουριά την έκφραση του Τσίπρα ότι είναι «ανόητη κινδυνολογία», πεισμένοι για την «ατομική βόμβα» που διαθέτει και βέβαιοι ότι, όπως λέει και ξαναλέει, αποκλείεται να τολμήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες να μας θέσουν εκτός ευρώ.
  # Τον Οκτώβριο ήδη του 2011 ο Κώστας Σημίτης έγραφε πως στην ΕΕ ετοιμάζουν μηχανισμούς προστατευτικούς απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» γράφει ότι, ακριβώς αντίθετα από την πλάνη ότι δεν θα τολμήσουν την έξοδό μας από το ευρώ, αυτό που αποκλείεται να κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και η τρόικα είναι να δώσουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή την Ελλάδα, το παράδειγμα ότι μπορούν να ακυρώσουν τις δανειακές τους δεσμεύσεις και ωστόσο να παραμείνουν στο ευρώ.
  # Για ποιους λόγους, αλήθεια, θα βουλιάξει στην οικονομική και πολιτική καταστροφή ο τόπος;
  Επειδή οι καλομαθημένες νέες μας γενιές, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε περίοδο ευημερίας και δημοκρατίας, αρνούνται να αναγνωρίσουν τι σημαίνει οικονομικά δραχμή και πτώχευση; Επειδή τις συνεπαίρνει ένα είδος αυταπάτης παντοδυναμίας με το «ανάστημα» του Τσίπρα και την παλικαριά να βρίζει τους ισχυρούς του κόσμου;
  Επειδή «τους γράφουμε» εμείς οι Ελληνες τους συμμάχους; Και πού διάβολο θα στηριχτεί συμμαχικά η Ελλάδα όταν πτωχεύσουμε; Στις ρώσικες και άλλες επιχειρηματικές μαφίες;
  ΤΑ ΝΕΑ

  Μου αρέσει!

 8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:
  1. Aπεμπλοκή από την διεθνή δικαστική διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων επί της βάσης οτι κάθε λαός έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και να επιλέγει την ονομασία που θέλει.
  2. Αναγνώριση των υπάρχοντων μειονοτήτων στην χώρα , καταγραφή και επαναπροσδιορισμός των γεωγραφικών ορίων που κατοικούν. ???
  3. Εναρξη συζητήσεων με την Αλβανία για το θέμα των διεκδικήσεων εκ μέρους των τσάμηδων ιδιωτικών περιουσιών στην Ελλάδα ( Ήπειρος)
  4. Αναγνώριση ως Τουρκική μειονότητα του θύλακα Ροδόπης Ξάνθης και επικύρωση του τουρκικού κόμματος Δ. Θράκης VEM
  5. Απόσυρση του μαθήματος των θρησκευτικών από όλες τις βαθμίδες εκπάιδευσης και αντικατάστασή του με το μάθημα της θρησκειολογίας.
  6. Επανεξέταση του μεταναστευτικού , απαγόρευση διοικητικών απελάσεων από την ΕΛ.ΑΣ.
  7. ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΛ.ΑΣ , κατάργηση των ειδικών μονάδων ΕΚΑΜ , ΥΑΤ , μείωση της δυνατότητας κατοχής όπλου παρά μόνο κατα την εκτέλεση υπηρεσίας και επανεξέταση χρησιμότητας των μονάδων δίωξης λαθρομεταναστών , συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών.
  8. Αντικατάσταση της θητείας στον στρατό με σπαστή κοινωνική υπηρεσία (για όποιον επιθυμεί) αντίστοιχης διάρκειας με την διάρκεια της προβλεπόμενης θητείας , κατάργηση παρελάσεων και αντίστοιχων στρατιωτικών εορτών , συμπύκνωση στρατιωτικών μονάδων και κατάργηση του θεσμού ΕΠΟΠ ΟΠΥ κλπ.
  9. Απαγόρευση όρκομωσίας είτε κατα την κατάταξη και όπου δη είτε ορκοδοσίας κατά τις δικαστικές ακροάσεις
  10. Διακύρηξη ΑΟΖ μετά από συμφωνία με τις όμορες χώρες.
  ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!

  Μου αρέσει!

 9. Ωστόσο ξεχνάς τους -καθόλου λιγώτερο- ανόητους και καλομαθημένους όλης της προηγούμενης γενιάς, που θρόνιασε για τα καλά τον Ανδρέα Παπανδρέου και την παρέα του στην εξουσία, επί τόσα χρόνια και μόνο τώρα, σχεδόν κατάλαβε ΤΙ έκανε.
  Πριν κατηγορήσουμε τους νέους για τη στάση τους, ας σκεφτούμε πόσους και ποιούς λόγους έχουν να ΜΗ σκέφτονται όπως οι συντάκτες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μου αρέσει!

 10. Ο Ανδρέας δεν θρόνιασε κανέναν!
  Αντιθέτως έδωσε μάχη και συγκρούστηκε με συμφέροντα που ήθελαν τον Ελληνικό λαό απαθή και απολίτιστο!
  Κατάφερε να οικοδομήσει από την αρχή ένα πληγωμένο από τη χούντα κράτος.
  Το όραμά του το στήριζε σε μία λέξη, Αλλαγή!
  Ο Ανδρέας δεν ζήτησε ούτε θέλησε εν λευκώ επιταγή από κανέναν!
  Δεν την χρειαζόταν, δεν την είχε ανάγκη!
  Και ας προσέχουμε πως μιλάμε για τους ανθρώπους που έζησαν και πέρασαν τόσα στη ζωή τους και για τις επιλογές που έκαναν προσπαθώντας να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους…
  Η νέα γενιά σήμερα έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι της.
  Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα έτοιμα λεφτά…
  Δώσε λεφτά στην νεολαία και παρ’ της την ψυχή!
  Ούτε από πτώχευση καταλαβαίνει ούτε από ήθη ούτε από κοινωνική αλληλεγγύη ούτε από πολιτική ούτε τίποτα!
  Ξέρει όμως πολύ καλά να χορεύει Lady Gaga και άλλα τέτοια στα club!
  Αυτό είναι σκεπτόμενη νεολαία? Σε ρωτώ!

  Μου αρέσει!

 11. Ο Α.Π. θρονιάστηκε εξαιτίας της δικής μας ανοχής και βλακείας. Και ακριβώς όπως μιλάς εσύ για τον Ανδρέα έχοντας τους δικούς σου (λάθος κατ’ εμέ) λόγους να τον θαυμάζεις, έτσι αντίστοιχα κι οι «ξεμυαλισμένοι» σημερινοί νέοι μιλούν για τον Τσίπρα έχοντας κι αυτοί τους δικούς τους λόγους (επίσης λάθος, κατ’ εμέ) να τον θαυμάζουν. Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά ο Α.Π. ήταν ένας ακόμη ταλαίπωρος συμβιβασμένος και υποτελής πολιτικός αρχηγός σ’ αυτούς που τον χρηματοδότησαν και τον προώθησαν, οι οποίοι κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι θα πλήρωναν ποτέ για το καλό του τόπου μας… (http://www.youtube.com/watch?v=fPfPXhfVqxQ).
  Και σου ξαναλέω, πριν καταδικάσεις τους σημερινούς θιασώτες του Τσίπρα και της Lady Gaga, δες λίγο, ΑΝ και ΤΙ τους έχει παραδοθεί από τη γενιά του οραματιστή της «αλλαγής», ώστε μέσα απ’ αυτό να μπορούν να διαμορφώσουν -έστω και στο ελάχιστο- ήθος, κοινωνική και πολιτική συνείδηση.

  Μου αρέσει!

  1. Το ότι μου αραδιάζεις ένα βίντεο αγνώστου προελεύσεως δεν μου λέει τίποτα! Να χαίρεσαι μόνο διότι μπορείς τώρα να εκφράζεις τη γνώμη σου χωρίς να φοβάσαι το κεφάλι σου, πράγμα που συνέβαινε παλιά! Και σε αυτό συνέβαλε ο Ανδρέας. Αλλά μπορείς να ανεβάσεις ένα ακόμα βιντεάκι που να αποδεικνύει ότι ο Ανδρέας ήταν χουντικός.. Λοιπόν, ας ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντές μας και ας γίνουμε ρεαλιστές και όχι κινδυνολόγοι!

   Μου αρέσει!

   1. Αγαπητέ φίλε, απ’ ότι βλέπεις δεν συμμετέχω συχνά σε κομματικές συζητήσεις, εν τούτοις μου κίνησε το ενδιαφέρον μου ο ρομαντισμός σου σχετικά με τον Ανδρίκο.
    Είναι αλήθεια ότι ήταν μία φυσιογνωμία πολύ ισχυρή. Μια φυσιογνωμία λαική που επηρέασε γενιές πολιτικών. Αλλά μήπως ένας λαικισμός είναι αρκετός για να φέρει μια άνοιξη;
    Στα χρόνια του Ανδρέα φάγαμε ΟΛΟΙ μας με χρυσά κουτάλια, αυτό όμως δεν είναι η ιστορία ενός μεγάλου άνδρα αλλά η ιστορία ενός μεγάλου πολιτικού που ήξερε να δαμάζει τα πλήθη και όχι τον πληθορισμό. Ήξερε να μιλά, ήξερε από διπλωματία, ήξερε απο παιχνίδια αλλά πάνω απ’ όλα εγκαθύδρησε στην Ελλάδα το Ελλαδιστάν.
    Πόσοι απο εμάς δεν βολευτήκαμε ή εμείς ή κάποιος συγγενής σε μία θέση στο δημόσιο επειδή ψήφισε ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;
    Σε πόσους από εμάς ανοίχτηκαν δρόμοι στα παράνομα σπίτια μας, ήρθε ρεύμα και νερό χωρίς να περάσει σαν μόνο κριτήριο το τι ψηφίζουμε;
    Αμερικάνικο σάιτ έβγαλε πριν δύο περίπου χρόνια αυτό http://www.epam.evrytania.eu/node/259
    Κανείς από αυτούς που θίγονται δεν αντέδρασε, δεν έκανε μία μήνυση, δεν σχολίασε, δεν αντέκρουσε.
    Δυστυχώς αν και κάποιος μπορεί να το αμφισβητήσει, δύσκολα μπορείς να πεις ότι όλα αυτά δεν έγιναν και στην πράξη επί κυβέρνηση Α. Παπα.

    Για τον λαϊκισμό του θα σου φέρω στο μυαλό ένα μόνο παράδειγμα, τότε που όλοι όσοι εργάζονταν (!!) μπορούσαν να μεταφέρονται με τα δημόσια λεωφορεία δωρεάν (!!!!). Υπήρχε επίσημος οικονομικός δημόσιος φορέας που τότε έλεγε ότι αυτό θα έφερνε ένα μεγάλο πλήγμα για τον οργανισμό συγκοινωνιών και ακόμα μεγαλύτερο στο αδύναμο ταμείο του κράτους.
    Αυτό είναι ένας από τους πολλούς λαϊκισμούς του Α.Π. που δυστυχώς πληρώνει τώρα (με τον ανάλογο τόκο) η νεολαία, η ίδια που θα ψηφίσει Τσίπρα! Όχι δεν είμαι Τσιπρέος αλλά δεν μπορώ να τους πω ότι κάνουν και λάθος. Η γενιά του πολυτεχνείου δυστυχώς τους απογοήτευσε. Όσοι νέοι δε θα τον ψηφίσουν γιατί είναι «ωραίος» είναι οι ίδιοι που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τον Γερουλάνο (αχ υπουργείο πολυτισμού τι τράβηξες!)
    Ο Α.Π. θα μου μείνει αξέχαστος όχι για την δυνατή φυσιογνωμία του, αλλά επειδή κατάφερε έναν νταλικέρη (Κατσιφάρας) να τον κάνει υπουργό Ναυτιλίας! Νομίζω ότι για μένα εκείνη την μέρα κατάργησε κάθε νόημα πολιτικής!

    Μου αρέσει!

 12. Καλά…αλλά όχι και να ηρωποιούμε ανθρώπους στους οποίους κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται η κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα σήμερα!

  Μου αρέσει!

 13. Φτασαμε στο 2012 με μια Ελλαδα με καταστραμμενη οικονομια και κοινωνια σε αποσυνθεση. Βασικος υπευθυνος ο Ανδρεας Παπανδρεου, ο χειροτερος πολιτικος των τελευταιων 50 χρονων. Τι να πρωτοπουμε για την πολιτικη λαιλαπα που ονομαστηκε ΠΑΣΟΚ; Τις στρατιες βολεμενων ΠΑΣΟΚοφρουρων δημοσιων υπαλληλων, την καταχρηση του δημοσιου χρηματος (βλεπε Τσοχατζοπουλος), τη διαφθορα, τους ΠΑΣΟκους συνδικαλιστες της Φιλοθεης; Τι να πουμε; Ολοι τα γνωριζουν. Μαλλον ολοι… καποιοι βολεμενοι κανουν οτι τα ξεχνανε, αλλα ετσι ειναι, αυτοι που ευνοηθηκαν ολα αυτα τα χρονια δεν θελουν να αλλαξει τιποτα και υμνουν το σαπιο κατεστημενο σε μια απελπιδα προσπαθεια να συγκρατησουν τα κεκτιμενα και την οργη των πολιτων. Εχω ακουσει πολλα αυτη την περιοδο αλλα να ακουσω καποιον να υμνει το Παπανδρεου ειλικρινα δεν το περιμενα. Εμπρος ολοι μαζι να ακολουθησουμε την σοσιαλιστικη πορεια της Μιμης Λιανη Παπανδρεου, παμε ολοι μαζι στο μνημειο του αγωνιστη Ανδρεα στην οδο Αγραμπελης στην Εκαλη. Να αποτισουμε φορο τιμης στον ηρωα, αγνο αγωνιστη του λαου Ανδρεα Παπανδρεου στη βιλα-μνημειο του σοσιαλισμου στην Εκαλη.
  Φανταζομαι ο Τσοχατζοπουλος ειναι το πρωτυπο σου;

  Μου αρέσει!

  1. Καλά φίλε μου παραληρείς! Είσαι απίστευτος! Μου κάνεις προσωπική επίθεση τώρα για να καταλάβω… Από πότε δεν επιτρέπεται εδω μέσα να εκφέρει ο καθένας την άποψή του? Λέγε ότι θες αγόρι μου! Σιγά μην απολογηθώ για τα πιστεύω μου!
   Αλλά απάντησέ μου, το ότι ο Ανδρέας ήταν ο χειρότερος πολιτικός των τελευταίων 50 ετών που το στηρίζεις? (παρακαλώ απάντησέ μου με δεδομένα και γεγονότα όμως και όχι με χαζομάρες του τύπου…. βλέπε πάνω!)
   και για σένα ποιός ήταν ο καλύτερος πολιτικός (γιατί για να το λες αυτό πάει να πει ότι έχεις σχηματίσει την προσωπική σου άποψη πάνω στο θέμα).

   Μου αρέσει!

   1. Φίλε άμα θες δεδομένα και γεγονότα απλά ψάξε να βρεις ποια ήταν η πορεία του δημοσίου χρέους συναρτήσει του ΑΕΠ κατά τη δεκαετία του 80. Απλά αυτό είναι υπεραρκετό. Το να παίρνεις δάνεια και να τα επενδύεις στην επανεκλογή σου πιστεύεις ότι συνιστά πατριωτική πράξη;

    Μου αρέσει!

 14. Παιδιά ηρεμήστε λίγο. Κουβέντα κάνετε. 🙂 Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζετε κανείς. Ο καθένας εκφράζει την προσωπική του άποψή και τελειώνει εκεί το θέμα. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον άλλον για τα δικά μας πιστεύω. Αφού βλέπετε ότι έχετε διαφορετικές απόψεις. Και αυτό είναι και το πιο σπουδαίο και ενδιαφέρον.! Συζητήστε απλά και μην επιτίθεστε. Συγγνώμη που ανακατεύομαι πάντως. Από αγάπη το κάνω. Καλή συνέχεια σε όλους!

  Μου αρέσει!

 15. Οι γνώμες σας με λυπούν… vlospa το γράφημα σου, λέει ότι με την χούντα δεν είχαμε δημόσιο χρέος! Μήπως την αναπολείς την χούντα? Μήπως θές δικτατορία? Τι θες ακριβώς? Επί Ανδρέα το δημόσιο χρέος αυξήθηκε λόγω του δανείου που πήραμε σαν κράτος για να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε. Και αν είχε γίνει σωστή διαχείρηση οικονομικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις τώρα η Ελλάδα δεν θα είχε οικονομικό πρόβλημα! Δεν φτάνει που ο Ανδρέας μας έφερε λεφτά, αφού αυτός είναι ο μεγάλος σου καημός μάλλον (που δεν έχεις κι άλλα λεφτά), τώρα βγάζουμε και γλώσσα…

  Μου αρέσει!

   1. Δεν θέλω να θίξω προσωπικά κανέναν, σε αντίθεση με την όλη επίθεση που δέχτηκα παραθέτοντας το πρόγραμμα του σύριζα, το οποίο έγινε αφορμή γι αυτή τη συζήτηση. Σε αντίθεση με κάποιους από σας οι οποίοι με αποκάλεσαν παιδί του Τσοχατζόπουλου! Θέλετε να βάζετε ταμπέλες στον κόσμο? Με γεια σας, με χαρά σας!

    Μου αρέσει!

 16. Νομιζω οτι το γραφημα τα λεει ολα! Οσοι συνεχιζουν να μην καταλαβαινουν ειναι δυστυχως η απαντηση στο ερωτημα πως εφτασε εδω αυτη η χωρα. Τι αλλο να πω; Τελικα ο Τσοχατζοπουλος εχει ακομα οπαδους και απ’οτι φαινεται φανατικους.

  Μου αρέσει!

 17. Τρία πουλάκια κάθονταν και άλλα δυό πετούσαν· τα πέντε συγκεντρώθηκαν μαζί και απορούσαν, απορούσαν, απορούσαν … Άραγε οι Έλληνες θα αλλάξουν μυαλό; Και για πόσο καιρό;

  Μου αρέσει!

   1. Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτά που μας ενώνουν. Και να τραβήξουμε μπροστά αξιοποιώντας την πείρα μας.

    Μου αρέσει!

  1. Δε νομίζω φίλε ν’ αλλάξουμε μυαλό. Εγώ αυτήν την ώρα έπρεπε να δουλεύω.Την Δευτέρα όμως μας σχόλασαν. Ξέρεις γιατί; Δουλεύαμε 3 παιδιά στην κατασκευή των αιολικών πάρκων στην περιοχή της Επιδαύρου. Από αρχές Ιουνίου μας ζήτησε ο εργοδηγός να πιάνουμε δουλειά στις 6 το πρωί αντί για 7.30 και να σταματάμε στις 2 αντί για 3.30. Και οι άλλοι δύο είπαν δε μπορούν να ξυπνήσουν και φάγαμε όλοι το σουτ. Και τώρα καθόμαστε. Μας φάνηκε βαρύ το 6. Άρπα τώρα την ανεργία να κοιμάσαι όλη μέρα.

   Μου αρέσει!

   1. Έχεις δίκιο.Τι να πω; Πώς γίναμε έτσι χαλβάδες; Αλλά δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει μέσα μας.

    Μου αρέσει!

   2. Από πρώτο χέρι έμαθα κάτι παρόμοιο. Φίλος που δουλεύει σε έργα οδοποιοίας, χωματουργικα κλπ, αναγκάστηκε να πάει κάπως μακρύτερα να βρεί δουλειά. Στην κατασκευή της Εγνατίας. Τα λεφτά ήταν καλά. Αλλά δούλευαν πάνω στα βουνά, στην ερημιά. Εκεί όμως δεν έβρισκαν freddo. Δυο χειριστές μηχανημάτων 25άρηδες τα παράτησαν λόγω έλλειψης freddo. Τώρα το πίνουν σιγά-σιγά όλη μέρα με την ησυχία τους…

    Μου αρέσει!

 18. Από αυτήν την θέση, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πλούτο, γιατί όταν δημοσίευα αυτό το θέμα δεν είχα φανταστεί ότι θα έκανε τόση θραύση!
  🙂
  Υ.Γ. Πλούτο για άλλη μια φορά αποδεικνύεις ότι παραμένεις σταθερή αξία!
  🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s