Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την Jazz…

Η Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων , από την δουλειά του Δημήτρη Καλαντζή και του κουιτέντου του. Μια τζαζ διασκευή του Μάνου Χατζιδάκι που κυκλοφόρησε σε δίσκο με τίτλο: «Mano’s».

Το ακούμε μαζί με την Αθηναϊκή Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής.Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι είναι ίσως ό,τι πιο φρέσκο και πρωτότυπο υπάρχει αυτή τη στιγμή, στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ο ίδιος λέει για τη δουλειά αυτή:  » Το δύσκολο σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι η σύνταξη μιας  ενορχήστρωσης, αλλά η μεταφορά ή «μετάφραση» της διάθεσης ενός κομματιού σε ένα άλλο είδος  μουσικής. Ειδικά σε ένα είδος μουσικής σαν τη τζαζ, που το μεγαλύτερο μέρος ενός κομματιού καλύπτεται  από αυτοσχεδιασμούς η πρόκληση αυτή είναι μεγαλύτερη.»

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την Jazz…

  1. «Και πρώτα απ’όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία; Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ’άστρα;

    Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει.»

    Μ.Χατζιδάκις
    Τα σχόλια του Τρίτου

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s