‘Αραθα μάραθα ναι, ενεργοποίηση πότε;

Καθημερινά καταλήγουμε σε χιλιάδες διαπιστώσεις. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να μας ξεπουλάνε χωρίς έλεος. Καμιά αντίδραση. Άντε πρόβατα ξυπνάτε η σειρά σας έρχεται…μα τα πρόβατα δεν διαμαρτύρονται. Αυτονομημένοι, αυτιστικά διασπασμένοι, φοβερά εγωιστές, παρτάκηδες, συμφεροντολόγοι, τσιφτετέλληνες! οι παπάδες και οι δεσποτάδες στη κοσμάρα τους! μ’ αρέσει που κατηγορούν ή ερμηνεύουν για το πως φθάσαμε εδώ, αλλά ξεχνάνε πως και οι ίδιοι αδιάφοροι για τα πρόβατά τους τόσα χρόνια ήταν υποστηρικτές αυτού του συστήματος.

Θα μπορούσαν να έχουν αξιόλογες δομές καλής αυτάρκειας, θέσεων εργασίας, απορρόφησης δυναμικού, αλλά ξεχνάω τελικά μαζί τα φάγαμε. Και τώρα απορώ με τι μούτρα πήγαν στον πρωθυπουργό να ζητιανέψουν να μη γίνουν περικοπές στο ειδικό μισθολόγιό τους, και στο μισθολόγιο των παπάδων. Θα μου πεις με τους παπάδες τα ‘βαλες που βοηθάνε που κάνουν που δείχνουν; ναι και μ’ αυτούς τα έχω! αναγνωρίζω ιδανικές περιπτώσεις στο χώρο τους που τους βγάζω το καπέλο, είναι σεβαστοί γιατί αγωνίζονται αθόρυβα με όλα τα μέσα. Δεν λέω γι’ αυτούς. Όμως δεν μπορείς να κατηγορείς τη σάπια κοινωνία και τους πολιτικούς όταν το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να αρμέγεις τις γριές για τα έργα του ναού, για την άψυχη ύλη που χρυσοπληρώνεις την ώρα που ο διπλανός πάσχει. Δεν μπορείς να κατηγορείς το σύστημα εσύ που σε κάθε ευκαιρία τάιζες με χρυσά κουτάλια και με απέραντα τραπέζια δεσποτάδες, δημάρχους και παπάδες για να έχεις την εύνοιά τους και δεν έχεις χρόνο να κάτσεις στο συσσίτιο να φας με τους άπορους παρά τους δίνεις το φαγητό σε τάπερ. Οι δεσποτάδες πέρνανε 2.300 και έχουν πάει στα 1700 και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πάνε στον πρωθυπουργό να μην τους κόψει 200 ευρώ. Ρε δεν ντρεπόμαστε!!! Δεν μπορείς να κόβεις μισθούς από το προσωπικό του ναού, έπρεπε να έχεις απόθεμα κύριε! αλλά ξέχασα τα χάλασε το παιδί σε ανούσιες βλακείες με την πρόφαση πως έτσι είθισται. Τώρα η διοικούσα εκκλησία έπρεπε να έδινε υποτροφίες στους νέους να σπουδάσουν….έπρεπε, έπρεπε, έπρεπε πολλά έπρεπε. Οργίζομαι γιατί απλά βλέπω πως κανένας μα κανένας δεν ενδιαφέρεται για το λαό. Κανένας δεν ασχολείται στην τελική με τους νέους, τους αυριανούς πολίτες, κανένας δεν «επενδύει» στους νέους.

Γι’ αυτό μάγκες  αισθάνομαι την ανάγκη να βγω από τις αντιλήψεις του μικροαστού, του συμβατικού, του μίζερου μοιρολατρικού τοπίου και να ενεργοποιηθώ! Όλοι κοιτούν την τσέπη τους, μπορούμε να συντονιστούμε και να ξεβολευτούμε;;; λόγια έχω χιλιάδες τσουβάλια, θέλω να τα πετάξω στο γκρεμό, μαζί με τα δασκαλίστικα δάκτυλα που τα συνοδεύουν, χόρτασα με τα άραθα μάραθα, μα τα κουκιά δεν βράζουν! θα ενεργοποιηθούμε λίγο, σιγά σιγά κάτι να γίνει, να αναπνεύσουμε, να είμαστε τουλάχιστον εντάξει με τα παιδιά μας μεθαύριο. Μην κάνουμε τα λάθη της γενιάς του πολυτεχνείου. Χρειαζόμαστε τη θέληση και την δύναμή της, μα ας αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς. Τί έχουμε να χωρίσουμε;;; θαρρώ πως τίποτα ουσιαστικό. Μόνο να πολεμήσουμε την κακή φιλοδοξία, την γκρίνια, την κριτική από τον καναπέ, και την διάσπαση. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας να βηματίσουμε δυνατά και σταθερά για το μέλλον μας. Όλους τους παραπάνω, πολιτικούς και πολιτικάντηδες εξουσιαστές είναι ανάγκη να τους προσπεράσουμε εκτός αν δείξουν έμπρακτα σημεία μεταμέλειας. Ας κουνηθούμε γιατί βουλιάζουμε και θα πνιγούμε. Η σειρά μας έρχεται!

8 σκέψεις σχετικά με το “‘Αραθα μάραθα ναι, ενεργοποίηση πότε;

 1. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν νοιάζεται και αυτοί που θα περιμέναμε να κινούνται συνεχίζουν τον λήθαργο. Μεμονομένες περιπτώσεις από όλους τους χώρους. Είναι ανάγκη η γενιά μας να στήσει θεμέλια και να προτοιμαστεί για όσα έρχονται. Μόνοι μας ό,τι κάνουμε ομαδικά!

  Μου αρέσει!

 2. αν κάποιος από τους νέους που διαβάζουν αυτό το κείμενο και θεωρεί τον εαυτό του ενεργοποιημένο ας μου το δηλώσει για να χαρώ. Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως αυτή η γενιά των νέων, είναι η πιο ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις χωρίς όμως να μπορεί να σηκωθεί έστω και ένας από την καρέκλα του. Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι παλαιότερα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ίσως υπήρχε μια μεγαλύτερη ένωση των ανθρώπων γενικότερα, τώρα ο καθένας νιώθει πολύ μόνος και συνάμα πολύ λίγος. Την μεγαλύτερη επανάσταση που περιμένω να δω από κάποιον νέο είναι να κλείσει την τηλεόραση. Όχι ότι το υποτιμώ αλλά η εποχή μας χρειάζεται οραματιστές που αναγκαστικά θα βαφτιστούν ήρωες!
  Η γενιά του πολυτεχνείου είναι απλώς μια μεγάλη απόδειξη ότι για να φέρεις την αλλαγή δεν χρειάζεται μόνο μια μεγάλη ιδέα αλλά και σε ποιους θα στηριχθεί αυτή η μεγάλη ιδέα.

  Μου αρέσει!

 3. Είμαστε στον αυτόματο και πάμε. Έχουμε γεμίσει φόβο και ωχαδερφισμό γι’ αυτό δεν κάνουμε τίποτα. Οι γονείς μας έζησαν κάνοντας τις επιλογές τους οι νεότεροι γινόμαστε πιο μπούληδες αντί να πέρνουμε πρωτοβουλίες. Όλοι οι οι μεγάλοι μας έχουν εγκαταλήψει, αδιαφορούν. Τί να κάνουμε όμως; να ζήσουμε σε ράντζο; γιατί όχι. Το επίτευγμα αυτό ή είναι πολύ απλό γι αυτό δεν μας είναι εύκολο ή θέλει τρομερή θέληση. Πάντως χρειάζεται προγραμματισμός, όρεξη και προετοιμασία. Ο καθένας έχει το τσιφλίκι του και κριτικάρει του άλλου το τσιφλίκι. Μικρά γκέτο που απλά υπάρχουν.

  Μου αρέσει!

 4. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες, απλές και εφαρμόσιμες προτάσεις.
  Προτάσεις που θα τις εφαρμόσουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας.
  Όλοι κάτι μπορούμε να σκεφτούμε. Ας τις καταθέσουμε εδώ.
  Κι ο καθένας ας παλέψει στην καθημερινότητά του να τις κάνει πράξη.
  Έτσι καταλαβαίνω την ελπίδα και βλέπω φως και ανάκαμψη σε βάθος χρόνου.

  Μου αρέσει!

 5. Φίλε αρθρογράφε, πιστεύω θέλεις να ακούς την αλήθεια και δεν δυσανασχετείς με την καλοπροαίρετη κρίτικη. Να μου επιτρέψεις λοιπόν λίγες επισημάνσεις.
  1ον. Οι πληροφορίες σου δεν είναι ακριβείς. Καλό είναι να διαβάσεις το σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου παιδείας σχετικά με το μισθολόγιο του κλήρου.
  2ον. Εκκλησία είμαστε όλοι μας. Δεν είναι μόνο οι «παπάδες και οι δεσποτάδες». Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τι κάνει ώς μέλος της Εκκλησίας. Ποιά είναι η προσωπική του προσφορά και συμμετοχή;
  3ον. Στην φάση της κρίσης που διερχόμαστε η Εκκλησία στον τομέα της υλικής προσφοράς εργάζεται πάνω από τις δυνάμεις της. Αυτό το ξέρει καλά ο απλός λαός που δέχεται την φροντίδα της. Είναι πολύ περισσότερα τα καλά από τα αρνητικά. Όσο κι αν σε κάποιους δεν τους αρέσει και παραπληροφορούν συνεχώς και με κάθε τρόπο.
  Αυτά τα ολίγα για χάρη της αλήθειας.

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s