Καθημερινά καταλήγουμε σε χιλιάδες διαπιστώσεις. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να μας ξεπουλάνε χωρίς έλεος. Καμιά αντίδραση. Άντε πρόβατα ξυπνάτε η σειρά σας έρχεται…μα τα πρόβατα δεν διαμαρτύρονται. Αυτονομημένοι, αυτιστικά διασπασμένοι, φοβερά εγωιστές, παρτάκηδες, συμφεροντολόγοι, τσιφτετέλληνες! οι παπάδες και οι δεσποτάδες στη κοσμάρα τους! μ’ αρέσει που κατηγορούν ή ερμηνεύουν για το πως φθάσαμε εδώ, αλλά ξεχνάνε πως και οι ίδιοι αδιάφοροι για τα πρόβατά τους τόσα χρόνια ήταν υποστηρικτές αυτού του συστήματος.

Θα μπορούσαν να έχουν αξιόλογες δομές καλής αυτάρκειας, θέσεων εργασίας, απορρόφησης δυναμικού, αλλά ξεχνάω τελικά μαζί τα φάγαμε. Και τώρα απορώ με τι μούτρα πήγαν στον πρωθυπουργό να ζητιανέψουν να μη γίνουν περικοπές στο ειδικό μισθολόγιό τους, και στο μισθολόγιο των παπάδων. Θα μου πεις με τους παπάδες τα ‘βαλες που βοηθάνε που κάνουν που δείχνουν; ναι και μ’ αυτούς τα έχω! αναγνωρίζω ιδανικές περιπτώσεις στο χώρο τους που τους βγάζω το καπέλο, είναι σεβαστοί γιατί αγωνίζονται αθόρυβα με όλα τα μέσα. Δεν λέω γι’ αυτούς. Όμως δεν μπορείς να κατηγορείς τη σάπια κοινωνία και τους πολιτικούς όταν το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να αρμέγεις τις γριές για τα έργα του ναού, για την άψυχη ύλη που χρυσοπληρώνεις την ώρα που ο διπλανός πάσχει. Δεν μπορείς να κατηγορείς το σύστημα εσύ που σε κάθε ευκαιρία τάιζες με χρυσά κουτάλια και με απέραντα τραπέζια δεσποτάδες, δημάρχους και παπάδες για να έχεις την εύνοιά τους και δεν έχεις χρόνο να κάτσεις στο συσσίτιο να φας με τους άπορους παρά τους δίνεις το φαγητό σε τάπερ. Οι δεσποτάδες πέρνανε 2.300 και έχουν πάει στα 1700 και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πάνε στον πρωθυπουργό να μην τους κόψει 200 ευρώ. Ρε δεν ντρεπόμαστε!!! Δεν μπορείς να κόβεις μισθούς από το προσωπικό του ναού, έπρεπε να έχεις απόθεμα κύριε! αλλά ξέχασα τα χάλασε το παιδί σε ανούσιες βλακείες με την πρόφαση πως έτσι είθισται. Τώρα η διοικούσα εκκλησία έπρεπε να έδινε υποτροφίες στους νέους να σπουδάσουν….έπρεπε, έπρεπε, έπρεπε πολλά έπρεπε. Οργίζομαι γιατί απλά βλέπω πως κανένας μα κανένας δεν ενδιαφέρεται για το λαό. Κανένας δεν ασχολείται στην τελική με τους νέους, τους αυριανούς πολίτες, κανένας δεν «επενδύει» στους νέους.

Γι’ αυτό μάγκες  αισθάνομαι την ανάγκη να βγω από τις αντιλήψεις του μικροαστού, του συμβατικού, του μίζερου μοιρολατρικού τοπίου και να ενεργοποιηθώ! Όλοι κοιτούν την τσέπη τους, μπορούμε να συντονιστούμε και να ξεβολευτούμε;;; λόγια έχω χιλιάδες τσουβάλια, θέλω να τα πετάξω στο γκρεμό, μαζί με τα δασκαλίστικα δάκτυλα που τα συνοδεύουν, χόρτασα με τα άραθα μάραθα, μα τα κουκιά δεν βράζουν! θα ενεργοποιηθούμε λίγο, σιγά σιγά κάτι να γίνει, να αναπνεύσουμε, να είμαστε τουλάχιστον εντάξει με τα παιδιά μας μεθαύριο. Μην κάνουμε τα λάθη της γενιάς του πολυτεχνείου. Χρειαζόμαστε τη θέληση και την δύναμή της, μα ας αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς. Τί έχουμε να χωρίσουμε;;; θαρρώ πως τίποτα ουσιαστικό. Μόνο να πολεμήσουμε την κακή φιλοδοξία, την γκρίνια, την κριτική από τον καναπέ, και την διάσπαση. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας να βηματίσουμε δυνατά και σταθερά για το μέλλον μας. Όλους τους παραπάνω, πολιτικούς και πολιτικάντηδες εξουσιαστές είναι ανάγκη να τους προσπεράσουμε εκτός αν δείξουν έμπρακτα σημεία μεταμέλειας. Ας κουνηθούμε γιατί βουλιάζουμε και θα πνιγούμε. Η σειρά μας έρχεται!