Έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο. 2-18 Σεπτεμβρίου το 40ο φεστιβάλ βιβλίου

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου – Ζάππειο, υπαίθριος χώρος, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3303942
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 – 23:00
Κυριακή: 11:00 – 22:30

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας (καθώς υπήρξαν χρονιές που έγιναν δύο διοργανώσεις), ένας σημαντικός θεσμός στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8 το βράδυ.

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία – περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974», ειδικό αφιέρωμα στο «Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα», σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην «Ιδέα Δωρεάς Οργάνων», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γιάννης Σολδάτος, μιλώντας για το σημαντικό ρόλο του φεστιβάλ στην αύξηση της αναγνωσιμότητας τόνισε ότι «Αν αποκτήσουμε παιδεία και πολιτισμό, πολύ εύκολα θα αλλάξουμε και τα καταναλωτικά μας πρότυπα και ακόμα πιο εύκολα θα λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αναστάσιος Χατζής, είπε ότι «κάτω από δύσκολες συνθήκες κάνουμε προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και είναι μια καλή ευκαιρία το Φεστιβάλ Βιβλίου, διότι συγκεντρώνει πολύ κόσμο ο οποίος έρχεται με διάθεση να δεχθεί θετικά μηνύματα και θέλω να πιστεύω ότι και το δικό μας το μήνυμα είναι ένα ωραίο μήνυμα, μήνυμα ζωής και μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να έχουμε αποτέλεσμα».

πηγή

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s