Ο Παΐσιος έχει fb!

Όλα αρχίζουν από τον καιρό που κάποιοι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν τις προφητείες του π. Παϊσίου με απώτερο σκοπό τί άλλο; το χρηματικό κέρδος. Ξαφνικά όλοι ζητούν από τα βιβλιοπωλεία τις προφητείες του γκουρού Παϊσίου για τα μέλλοντα. Καλά καλά δεν ξέρουν ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, αλλά θέλουν να διαβάσουν τις προφητείες, όχι τις διδαχές του, ούτε τον βίο του. Η δικαιοσύνη σε πρώτο επίπεδο θα έπρεπε ήδη να είχε κινητοποιηθεί με τους ανεγκέφαλους που θησαυρίζουν πουλώντας αδιάκοπα ένα σωρό βιβλία με τον Γέροντα.

Ο γέροντας Παΐσιος συμφωνούμε όλοι νομίζω πως είναι ένας άνθρωπος σαν κι εμάς με αρχή, μέση και τέλος. Γεννήθηκε, έζησε, πέθανε. Δεν αμφισβητείται η ύπαρξή του. Ο 27χρονος δεν θα θιγόταν αν κάποιος έφτιαχνε σελίδα υβριστική ή σατυρική στο fb με κεντρικό πρόσωπο τον παππού ή την γιαγιά του, τον πατέρα του ή την μητέρα του, έναν καλό του φίλο και σε αρκετά χρόνια με τον ίδιο; Δε νομίζω πως είναι αστείο να τα βάζει κανείς με έναν πεθαμένο. Περισσότερο με ένα γεροντάκι που ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε προξένησε κάποια δυστυχία στον τόπο. Όσο για τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι βέβαιο πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ελευθερία του άλλου να κάνει και να πιστεύει ό,τι θέλει αρκεί να μην σε θίγει. Είμαι βέβαιος πως ο γέροντας Παϊσιος δεν θα θιγόταν. Θα χαμογελούσε και θα ευλογούσε αν ζούσε κι αν μάθαινε πως έχει fb.

Όμως στ’ αλήθεια από πού πηγάζει αυτή η μανία, αυτή η λύσσα να προσβάλλουμε τη θρησκεία εν ονόματι της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μόνο εκεί είμαστε ελεύθεροι και δημοκρατικοί! Μου προξένησε φοβερό προβληματισμό μια σκηνή που είδα σε βιντεάκι στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων, που έδειχνε την κλασική Ελένη Λουκά να λέει, να λέει, και το πλήθος να την περικυκλώνει και να της συμπεριφέρεται απαράδεκτα. Αυτοί οι άνθρωποι που μεγάλο μέρος  της κοινωνίας τους θεωρεί σπιναλογγίτες, τη στιγμή που δηλώνουν ελεύθερα αυτό που έχουν επιλέξει να είναι κάθονται και ασχολούνται με μια φωνή που χάνεται στο πλήθος και πολύ περισσότερο με ένα πρόσωπο που πάσχει κι αυτό με τα δικά του προβλήματα. Δεν μπορεί εσύ ο προοδευτικός και ο ελεύθερος που έχεις υποστεί τον παραγκωνισμό να αποκλείεις με τη σειρά σου τον απέναντι που έχει άλλη άποψη. Έλεγε ένας αναρχικός σε μια κουβέντα μας, θα σκοτώσω τον φασίστα για να μην με προλάβει. Και αναρωτιέμαι ποιος κατηγορεί για φασισμό ποιον;

Είναι κουραστικό να απορρίπτεις τον άνθρωπο για τις απόψεις του, και το κάνουν αυτό κατα κόρον οι κατα τα άλλα ελεύθεροι, οι μπροστά, οι δήθεν για μένα εναλλακτικοί. Αυτοί που είναι ελεύθεροι και δημοκράτες ως εκεί που δεν τους πατάς τον κάλο, ως εκεί που συμφωνείς μαζί τους. Και είναι πολλές φορές πιο κομπλεξικοί από κάποιους δεκτικούς χριστιανούληδες.

Συνελήφθη ο 27χρονος για την κουταμάρα που έκανε, και ξεσηκώθηκαν πολλοί με χειρότερες ύβρεις για τον γέροντα Παϊσιο. Αναρωτιέμαι, ποιος έχει ψυχολογικά, ο θρησκόληπτος ή αυτός που κάθεται κι ασχολείται με τόση υπεράσπιση με σελίδες στο fb, που αν το ρεύμα κοπεί, τελειώνει και το fb. Θέλω να πω πως είμαστε όλοι ανάπηροι και το σκηνικό μοιάζει αλλόκοτο αν το σκεφτείτε σοβαρά. Όμως και πάλι έχουμε παίξει το παιχνίδι τους. Συλλαμβάνονται άνθρωποι από το fb! θα μου πεις είναι ένας χώρος με λεπτές ισορροπίες.

Ναι αλλά τελικά δεν μπορεί κανείς να σε βλάψει παρά μόνο εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Ας μην δημιουργούσε τη σελίδα αυτή! ας δημιουργούσε κάποια άλλη άλλου ενδιαφέροντος. Ας μην δημιουργούν κάτι χριστιανοί σελίδες με τον γέροντα Παϊσιο στο fb! Αν είναι δυνατόν! γίναμε φίλοι στο fb με αγιασμένες μορφές και τι άλλαξε; η μαρτυρία των χριστιανών παραμένει μονάχα σε μια σελίδα του fb και έτσι έχουν κάνει το χρέος τους. Το ενδιαφέρον τους μονάχα αφορά στην επαναφορά της Πόλης. Ας μην πουλούσαν κάποιοι έμποροι τις προφητείες του. Ο ίδιος ο γέροντας θαρρώ πως δεν βλάπτεται καθόλου. Ένα χαμόγελό του κάνει τόσο ξεκαρδιστικά τα πρόσωπα όσων μανιωδώς πάλι βρίζουν τη θρησκεία, τους χριστιανούς, τον ίδιο. Όχι γιατί έχουν δίκιο ή άδικο, αλλά διότι βλέπει κανείς την αναπηρία του σύγχρονου ανθρώπου, που θα όφειλε να είναι πολιτισμένος  κατα τα άλλα, να γίνεται όλο και πιο πρωτόγονη.

Ας χειροκροτήσουμε όλους με θερμά παλαμάκια όσους εφόσον δεν τους ενδιαφέρει όπως λένε η θρησκεία κάθονται και χάνουν τον καιρό τους για να δηλώσουν κάτι, να δημιουργήσουν νέες σελίδες με εμπνευσμένο υβριστικό περιεχόμενο! Ας χειροκροτήσουμε τους ελεύθερους! Άλλο ένα χειροκρότημα για την μπάντα μας, τους δημοκράτες. Και ένα τελευταίο θερμό όμως χειροκρότημα για τα κρουστά μας! σ αυτούς που χαρίστηκε απλόχερα τόσο μυαλό.

15 σκέψεις σχετικά με το “Ο Παΐσιος έχει fb!

 1. Συμφωνώ σε όλα εκτος απο ένα.
  H σελιδα του 27χρονου σατίριζε όχι τον ίδιο τον Παίσιο αλλα την εμπορευματοποιημένη του εικόνα που πουλανε οι Λιακόπουλοι και λοιποι.
  Στη σελίδα σχολίαζαν πορωμένοι από όλυς τους χώρους.Αλλά αν διβάσεις τις κατάρες ,τις βρισιές και την χαιρεκακία ανθρώπων που δήλωναν Χριστιανοί θα σου σηκωθεί η τρίχα!
  Ασε που είναι παράλογο όπως και εσυ γράφεις να συλληφθείς για μια σελίδα στο fb! Και όλως τυχαίως μετα απο επερώτηση της Χρ.Αυγής!

  Μου αρέσει!

 2. Χυδαία και κακόγουστη ήταν η σελίδα, όχι τίποτε άλλο αλλά προσβάλουμε και τη σάτιρα αποκαλώντας τη σατιρική. Υπήρχαν καταγγελίες στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος γι’ αυτό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Το ότι έκανε ερώτηση η Χ.Α. μου είναι αδιάφορο…πάντως σε αυτήν την χώρα της ανεξιθρησκίας μόνο δικαιώματα έχουμε όταν προσβάλλεται η θρησκεία. Πάντα φταίνε οι «συντηρητικοί» σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φταίνε κι από πάνω αυτοί που πιστεύουν.

  Μου αρέσει!

 3. Μια ακόμη απόδειξη ότι θ’ αργήσουμε να βγούμε από την κρίση.
  Ναζισμός με δημοκρατική μάσκα.
  Διαστροφή που σέ πολιορκεί να την αποδεχθείς σαν φυσιολογική και υγιή κατάσταση.
  Η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους μας ανάλογα με τον εφησυχασμό μας.
  Φως στα σκοτάδια μας η ζωή και ο λόγος του Γέροντα, όταν αγγίζουν και τη δική μας ζωή.

  Μου αρέσει!

 4. προσωπικά δεν έχω δει την συγκεκριμένη σελίδα και γι αυτό τον λόγο δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη.. αλλά θεωρώ σκόπιμο να δούμε/ακούσουμε και την άλλη πλευρά: http://www.youtube.com/watch?v=ZpTwuJpehAE&feature=player_embedded&fb_source=message

  Μου αρέσει!

 5. Ρε παιδιά γιατί φανατιζόμαστε έτσι?! Εγώ διαφωνώ κάθετα με την σύλληψη που έγινε και μάλιστα με εξόργισε κιόλας! Που βέβαια δεν ήταν τυχαίο οτι έγινε από τον συγκεκριμένο βουλευτή της Χρυσης Αυγης..Πολύ με εκνευρίζουν που το παίζουν θεματοφύλακες της πιστεως ενώ απέχουν μίιιιιιιιιιιλια μακρυά!!!! Η Εκκλησία , έχει από πίσω τον Χριστό, δεν χάνει σε αξία όσο και να την χτυπούν..οταν χτυπάς το ατσάλι..αυτό που θα λαξευτεί θα είναι το εργαλείο σου, όχι το ατσάλι!!! Βαλθήκαμε ξαφνικά όλοι να το παίξουμε Κριτές και Δικαστές!!!! Ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτούλι μας ο καθένας..και ας κάνουμε προσευχή για εκείνον και για εμάς..

  Μου αρέσει!

 6. Στην παρούσα ανάρτηση και τα σχετικά σχόλια δεν βλέπω φανατισμό.
  Δεν κρίνουμε το πρόσωπο. Κρίνουμε τίς ενέργειες. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Μέχρι το σημείο που δεν προσβάλει την πίστη, τα ιερά και όσια του άλλου.
  Καί τρείς επισημάνσεις:
  1ον. Πλήρης διαστρέβλωση του όρου «ελευθερία της έκφρασης».
  2ον. Μήπως η δική μας απουσία-αφωνία αφήνει χώρο στην χρυσή αυγή να κάνει τον θεματοφύλακα;
  3ον. Και η προσευχή χρειάζεται, αλλά και η υγιής διαμαρτυρία. Το δεύτερο δεν αποκλείει το πρώτο.

  Μου αρέσει!

 7. Αρχικά στο κείμενο ,περιθώριο, με στεναχωρεί γιατί δεν υπάρχει αρνητική τοποθέτηση υπερ της σύλληψης..Αλλά μάλλον ,αν καταλαβαίνω σωστά, ο συγγραφέας τάσσεται υπερ..Δεν με νοιάζει που το έκανε η Χρυσή Αυγή όποιος και να το έκανε θα τασσόμουν εναντίον..Αυτό το σημείο θα ήθελα να το διευκρινήσει ο συγγραφέας παρακαλώ πολύ!
  Εγώ δεν σου είπα να είμαστε άφωνοι αλλά το γεγονός αυτό μιλάει για μια σύλληψη…!
  Ο ίδιος ο Θεός μου χάρισε την ελευθερία..την ελευθερία να επιλέξω άμα θέλω να μην είμαι μαζί Του…….!
  πόσο μεγάλο δώρο είναι αυτό? Μου το χάρισε κοτζαμ Θεός και θα πάω εγώ, που δεν είμαι καν καρδιογνώστης της ψυχής του άλλου, να το στερήσω από τον διπλανό μου,..? Είναι οι στιγμές που σκέφτομαι και αναρωτιέμαι πόσο εμείς οι Χριστιανοί τελικά σε τέτοιες στιγμές γινόμαστε πιο μικρόψυχοι ή πιο μεγαλόψυχοι…

  Μου αρέσει!

 8. Η ουσία στην υπόθεση δεν είναι η σύλληψη. Αυτή θα μπορούσε και να μη γίνει. Αν και δεν ξέρω κατά πόσον στεναχωρέθηκε ή χάρηκε ο ίδιος ο συλληφθείς! Άλλη ιστορία αυτή.
  Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι οι δήθεν δημοκρατικοί και προοδευτικοί προσπαθούν να φιμώσουν κάθε άλλη φωνή εν ονόματι της ελευθερίας!!!
  Αυτήν την υποκρισία στιγματίζουμε. Καθώς και την προσβολή-απαξίωση συγκεκριμένου προσώπου και μάλιστα κεκοιμήμένου. Είτε έμεση, είτε άμεση.

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνω οτι η Χρ.Αυγη καπηλευεται την Ορθοδοξια καποιες φορες με την ανοχη η την υποστηριξη εκπροσωπων της Εκκλησιας.
   H συλληψη ομως ηταν υπερβολικη αντιδραση.Ο Θεος και η χαρη του αν ειναι εδρεομενες μεσα στον πιστο δεν πληττονται ετσι ευκολα και δεν επανορθωνονται επειδη καποιος που θεωρουμε βλασγημο συλλαμβάνεται

   Μου αρέσει!

 9. Όποιος χαίρεται βλέποντας να περνούν σε κάποιον χειροπέδες, φανερώνει ότι έχει ο ίδιος αλυσίδες στην καρδιά του.
  Δεν χαιρόμαστε λοιπόν για τις χειροπέδες, αλλά πονάμε και προσευχόμαστε.
  Και σε καμμιά περίπτωση δεν εξαρτάται η πίστη από συλλήψεις, καταδίκες κλπ.
  Στο συγκεκριμένο ζήτημα όμως το κέντρο βάρους δεν πέφτει στην σύλληψη.
  Το βάρος πέφτει στο ήθος που καλλιεργούμε μεταξύ μας.
  Σε σέβομαι ή όχι;
  Σε τσαλαπατώ σαν πρόσωπο* για να προβάλω τις όποιες ιδέες μου; Ας είναι και οι σοφότερες και οι καλύτερες.
  Τότε είμαι για τα μπάζα.
  Είμαι ήδη καταδικασμένος.
  Είτε με συλλάβουν· είτε όχι.

  *Και μάλιστα όταν πρόκειται για τον Γέροντα Παϊσιο πού έγινε θυσία και χαλί να τον πατήσουμε και να περάσουμε όλοι στον Παράδεισο. Και το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά όλοι. Πιστοί και άπιστοι.

  Μου αρέσει!

  1. Καταλαβαίνω περιθώριο από ποια σκοπιά το βλέπεις..αυτό όμως έχει να κάνει καθαρά με το ήθος του άλλου που εκφράζει τις απόψεις του..

   Απλά να πω κάτι τελευταίο..προσωπική μου γνώμη..
   Όταν θίγεις ένα θέμα σαν το παραπάνω και μη παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά της σύλληψη είναι σαν να συμφωνείς με αυτή..σου λέω εγώ τι κατάλαβα! Και πιστεύω οτι η σύλληψη είναι και αυτή το θέμα! Και πολύ μεγάλο μάλιστα, γιατί έγινε στο όνομα του Χριστού! Καταλαβαίνω οτι ήθελες να εστιάσεις αλλού αλλά δεν μπορείς να την προσπερνάς έτσι.. Υπάρχουν πολλοί »χριστιανοί» που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή άλλοι ξεκάθαρα και άλλοι από μέσα τους.. Δεν θέλω λοιπόν κάποιος περαστικός αναγνώστης να μας κατατάξει εκεί! Γιατί ελπίζω οτι ΔΕΝ είμαστε εκεί!
   Και επειδή γεγονότα σαν τα παραπάνω είμαι σίγουρη οτι θα τα ξαναζήσουμε παρακαλώ πολύ να μην αφήνετε κανένα περιθώριο ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να υποψιαστεί οτι σιγοντάρουμε τη στάση της Χρυσής Αυγής!!!
   Προσέξτε!!!!!!Είναι πολύ σημαντικό αυτό!!!!

   Μου αρέσει!

 10. Αυτός που υποπτεύεται με γειά του με χαρά του. Να τις χαίρεται τις υποψίες του. Δεν θα μπω στην λογική του, για ν᾽ αρχίσω να απολογούμαι. Δεν θα παίξω στο παιχνίδι υπέρ η κατά της σύλληψης, γιατί έτσι πιστεύω ότι χάνεται η ουσία. Το υπέρ ή κατά από μόνο του για μένα δεν λέει τίποτε. Τέλος, φιλικά σου συστήνω να διατυπώνεις την γνώμη σου χωρίς φόβο μήπως σε κατατάξουν κάποτε κάποιοι κάπου. Μόνο τότε θα έχεις πραγματικά γνώμη.

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s