Μαζεύουμε ελιές!

Η Περιβαλλοντική Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης δημιουργήθηκε το 2011 από κατοίκους της περιοχής Ελαιώνας-Νέα Αλεξάνδρεια της Αργυρούπολης. Αιτία στάθηκε η παρατήρηση δεκάδων ελαιοδέντρων του δρόμου, οι καρποί των οποίων έμεναν αμάζευτοι με αποτέλεσμα να πέφτουν και να χάνονται. Όταν μια κάτοικος παραπονέθηκε ότι οι ελιές της λερώνουν το πεζοδρόμιο αμέσως σε κάποια από τα μέλη μας ήλθε η σύλληψη να μαζέψουν τις ελιές. Λίγο λίγο ωρίμασε η ιδέα για το σχηματισμό μιας ομάδας από τους κατοίκους για το σκοπό αυτό, η οποία σε εθελοντική βάση θα δρα για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της πόλης μας.

Θα συμμετέχουμε όσοι μπορούμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Πρώτο μάζεμα της ομάδας για φέτος θα γίνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 10:30 το πρωί στον χώρο έξω από τον Σκλαβενίτη-Media Markt στην Αργυρούπολη (Λεωφ. Βουλιαγμένης πριν τη διασταύρωση με Αλίμου). Μας περιμένουν περίπου σαράντα ελιές κατάφορτες. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Σας περιμένουμε.

Το αποτέλεσμα των κόπων μας δεν πάει χαμένο. Όσες ελιές είναι βρώσιμες τις «φτιάχνουμε» και τις δίνουμε στα συσσίτια της Αγίας Βαρβάρας. Το λάδι το δίνουμε και στα συσσίτια αλλά και σε άπορους συμπολίτες μας σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Κάποιο μέρος διανείμουμε και στα μέλη μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι «το βόδι που αλωνίζει δεν πρέπει να το φιμώνεις»!

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:   210 9926271,  6937450659

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : http://eliestoudromou.wordpress.com/

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s