Κοπή Βασιλόπιτας – 5 χρόνια Αντιρρήσεις!

Το σκεφτήκαμε και το αποφασίσαμε…πρέπει να το γιορτάσουμε,είπαμε τα κάλαντα για 5η συνεχόμενη χρονιά και δώσαμε χαρά, ώρα να συναντηθούμε και να στήσουμε το γλεντάκι!!! Ελάτε να βρεθούμε όλοι μαζί και πάλι,στην γιορτή που θα κάνουμε. Σας περιμένουμε όλους!

Φίλοι των Αντιρρήσεων,

Όσοι ήρθαν στα Κάλαντα και όσοι δεν ήρθαν,  γιορτάζουμε τα 5 χρόνια κάλαντα με γλεντάκι!
Σας περιμένουμε να κόψουμε την Βασιλόπιτα, αντιρρησόπιτα, καλαντόπιτα,να θυμηθούμε τις δράσεις και να στήσουμε τα όργανα και τον χορό αποχαιρετώντας την εξεταστική!!! Κυριακή 24/2/2013 ώρα 18.00-23.00 ΣτοTitania Hotel Πανεπιστημίου 52. Κόστος καταφέραμε να γίνει 5 ευρώ ο καθείς…κάποιοι μοιράζονται την άδεια τσέπη τους…αν κάποιος ωστόσο δυσκολεύεται να το δώσει, να έρθει και θα το κανονίσουμε.

Να σημειωθεί πως το κόστος καλύπτει τις παροχές του ξενοδοχείου δεν έχουμε κέρδος! Απαραίτητα: Δήλωση συμμετοχής στο antirisisblog@gmail.com ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook μέχρι την Πέμπτη 21/2.

Το emai ή το μήνυμα θα αναφέρει:
Θέμα: Βασιλόπιτα
-Ονοματεπώνυμο
-Τηλέφωνο επικοινωνίας
Το ποσό του εισητηρίου κάθε συμμετέχοντος στην γιορτή θα συγκεντρωθεί την ημέρα της εκδήλωσης.

Πληροφορίες και στη σελίδα στο facebook εδώ

16 σκέψεις σχετικά με το “Κοπή Βασιλόπιτας – 5 χρόνια Αντιρρήσεις!

 1. Πολύ όμορφη η πρωτοβουλία να γιορταστούν αυτά τα 5 χρόνια με αυτό το τρόπο! Τα χρόνια αυτά δηλώνουν πως έγινε μια όμορφη και καρποφόρα προσπάθεια να δοθεί χαρά σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη με τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία . Βέβαια όλα αυτό δεν θα γινόταν εφόσον δεν μαζευόμασταν τόσα πολλά άτομα από όλες τις γειτονίες της Αθήνας, ύστερα όμως από δικιά σας πρωτοβουλία!
  Θα ήθελα όμως να εκφράσω μια ένσταση. Βλέποντας το ποσό που θα δώσει ο καθένας και παράλληλα βλέποντας ότι το πόσο αυτό θα πάει να καλύψει τις παροχές του ξενοδοχείου, θα ήθελα να πω πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι σώφρων να δίνονται χρήματα σε χώρους σαν αυτούς που οι ιδιοκτήτες τους δεν ξέρουν τι έχουν, ενώ οι γύρω μας πεινάνε και υποφέρουν. Θα ήταν καλύτερα να γινόταν όλο αυτό σε ένα ταπεινό χώρο και ο καθένας να πλήρωνε πάλι το ίδιο ποσό με την μόνη διαφορά όμως ότι όλα το ποσό αυτό θα δινόταν ύστερα σε άπορες οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες σε ανθρώπους που το είχαν πραγματικά ανάγκη…

  Μου αρέσει!

  1. Κατ’ αρχάς ένας περαστικός είναι ωραίο που καταθέτει την άποψή του και δίνει αφορμή όχι για απολογία αλλά για διευκρίνηση. Ωστόσο ένας περαστικός καμιά φορά μπορεί αξόδευτα να σχολιάσει γιατί είναι περαστικός. Στο προκείμενο τώρα, βασικός λόγος που γίνεται αυτή την ημερομηνία η κοπή, και η ταπεινή γιορτούλα ενώ θέλαμε να γίνει αρχές Γενάρη για να είναι κοντά στα Κάλαντα και πριν τις εξεταστικές,
   είναι η αναζήτηση ενός χώρου που θα ήταν προσβάσιμος, δίχως αμάξι…παρκάρισμα, βενζίνη…
   που να ήταν άνετος, να χωρούσαμε όλοι άνετα, να μπορούσαμε να καθίσουμε σαν άνθρωποι σε τραπέζι και να ιδωθούμε, γνωριστούμε, συζητήσουμε.
   να ήταν ευχάριστος, προσεγμένος και να μπορούσαμε να χαρούμε το γλεντάκι.
   (σκέψου πως είναι και χειμώνας, αλλιώς πίστεψέ με θα κάναμε τη μάζωξη σε πλατεία αλλά αυτό την άνοιξη…)

   επιπλέον, όσοι ερχόμαστε στα κάλαντα βρίσκουμε κάποια πράγματα κάπως έτοιμα αλλά κάποιοι έχουν τρέξει για να τα χαρούμε όλοι. Όμοια στη πίτα για να έρθεις σε έναν χώρο και να τον βρεις κατάλληλα διαμορφωμένο, με το κέρασμα, με την πίτα, με την μουσική κάποιοι έχουν ετοιμάσει και έπειτα όταν εσύ ως περαστικός φύγεις με τη λήξη πρέπει πάλι κάποιοι να κάτσουν και να μαζέψουν…σωστά;

   με τα παραπάνω δεδομένα, ένας χώρος στο κέντρο που βολεύει το μετρό, που θα έχει στρωμένα τραπέζια, θα σερβίρεται το κέρασμα, θα έχει χώρο, με λίγα λόγια μια φορά δεν θα τρέχουν κάποιοι να ετοιμάσουν ούτε να μαζέψουν αλλά θα το χαρούν όμοια με εσένα κατα τη γνώμη μας για τα 8 ευρώ που θα δώσει ο καθένας, για την αίθουσα, το κέρασμα, το συμμαζεμένο και το νοικοκυρεμένο της υπόθεσης προσωπικά πιστεύω πως είναι καλά τη στιγμή που σπαταλάμε τόσα για τόσα…8 ευρώ για γλεντάκι με ζωντανή μουσική και ένα ταπεινό κέρασμα+κρασί…από τη στιγμή που δεν έχουμε κέρδος είναι καλά. Αν δεν μπορείς να τα δώσεις, σεβαστό, έλα πέσ το, δεν υπάρχει πρόβλημα από το να μην έρθεις για τα λεφτά.

   με τα ίδια λεφτά που λες δεν θα έφταναν να μείνουν για οικογένειες που έχουν ανάγκη γιατί θα κάλυπταν όλα όσα ετοιμάζαμε……..επιπλέον υπάρχουν ενορίες που κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις για ενίσχυση του φιλοπτώχου…

   αλλά θέλω να πω μια φορά δεν δικαιούμαστε να ευχαριστηθούμε κάτι κι εμείς, δεν αξίζει μια φορά να πάμε κάπου και να μας προσέξουν;;; να σερβίρουν να μαζέψουν…νανανανα ως μικρό αντίδωρο για το ότι 5 χρόνια τώρα κάνουμε ό,τι με τις πενιχρές δυνάμεις μας κάνουμε. Ο χώρος φαντάζει επίσημος και η εκδήλωση μεγαλείο…όμως θα δεις πως με την ίδια άνεση και το ίδιο πρόσωπο θα το χαρούμε όπως ξέρουμε να χαιρόμαστε τις εκδηλώσεις.

   Γιατί τόσο εύκολα αποτελεί σκάνδαλο;;; μου θυμίζει το περιστατικό με το ακριβό μύρο και τον Χριστό…ως σκεπτικό έτσι;;;

   τέλος, με πρόσχημα την κρίση γίνονται τέρατα και δεν μιλάμε και τώρα επειδή είπαμε να είναι μια φορά απλά νοικοκυρεμένο σκεφτόμαστε πως όχι αμαρτία…στην άλλη περίπτωση όμως σκέψου σοβαρά πως ύστερα ξέρεις ποιο θα ήταν το ρεζουμε;;;;;; ανοργάνωτα ήταν…δεν το ευχαριστήθηκα…κατάλαβες;

   αυτά απλά προς διευκρίνηση, με ύφος ήρεμο μην το εκλάβεις με ένταση! οκ!?

   Μου αρέσει!

   1. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο!.. Ίσως να μην μπορεί να βρεθεί πιο φτηνή λύση για να μην κουράζονται και βάζουν το χέρι στη τσέπη οι διοργανωτές, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε να μετριαστεί το πρόβλημα με το να γίνονται συναντήσεις (κλασικά εγώ, υπέρ της φωνής του λαού -πολύ ΚΝΕίτικο ακούστηκε αυτό…- τέλος πάντων) και εκεί, αν κάποιος θέλει και μπορεί να οργανώσει το επόμενο συμβάν, να το αναλαμβάνει. Αν λοιπόν βρεθούν κι άλλοι που θα οργανώνουν, αυτοί που το κάνουν συνήθως δεν θα έχουν την ευθύνη και στο τέλος δεν θα βαρεθούν να τρέχουν και να πληρώνουν για όλα.
    Εντάξει πολύ ουτοπικά τα λέω, απλώς τα είπα επειδή ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να αναλάβουν μερικά ή να βοηθήσουν, έστω. (Θυμάμαι τον εαυτό μου για παράδειγμα, στο τέλος μιας κοπής πίτας πάλι, που μείναμε και σκουπίσαμε. Έγραφα την άλλη μέρα, αλλά εκείνο το σφουγγάρισμα το ευχαριστήθηκα τρελά!)
    Ή ας δίνει ο καθένας ό,τι ποσό θέλει ΑΝ θέλει για να καλυφθούν τα έξοδα (κάτι σαν το παγκάρι της εκκλησίας)

    Ωραία εγώ πέταξα τις ιδέες μου, να υπάρχουν. Τώρα, για το πού θα προσγειωθούν και τι σημάδι θα κάνουν… ελπίζω τα καλύτερα! Χωρίς καμία πίεση! Και συγγνώμη για τη ζαλάδα που σίγουρα προκάλεσα (μια δραμαμίνη και θα φύγει αμέσως. ορίστε δίνω και τη λύση αααχ τι κάθομαι και λέω!)

    Μου αρέσει!

   2. axaraktiristos
    ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 17, 2013 @ 01:46
    «Γιατί τόσο εύκολα αποτελεί σκάνδαλο;;; μου θυμίζει το περιστατικό με το ακριβό μύρο και τον Χριστό…ως σκεπτικό έτσι;;;»

    Ξέρουμε λοιπόν τι απάντησε ο Χριστός όταν ο Ιούδας τόλμησε να του πει πως θα μπορούσε το μύρο της πόρνης η οποία άλειψε τα πόδια του Χριστού, να πωληθεί για τριακόσια δηνάρια και να δοθούν αυτά στους πτωχούς;;

    Απάντησε ο Χριστός λοιπόν: «ἄφες αὐτήν, εἰς τὴν ἡμέραν τοῦ ἐνταφιασμοῦ μου τετήρηκεν αὐτό. Τοὺς πτωχοὺς γὰρ πάντοτε ἔχετε μεθ’ ἑαυτῶν, ἐμὲ δὲ οὐ πάντοτε ἔχετε.»
    Και βάζει και μια «σημείωση» ο ευαγγελιστής Ιωάννης και γράφει για τον Ιούδα «εἶπε δὲ τοῦτο οὐχ ὅτι περὶ τῶν πτωχῶν ἔμελεν αὐτῷ, ἀλλ’ ὅτι κλέπτης ἦν, καὶ τὸ γλωσσόκομον εἶχε καὶ τὰ βαλλόμενα ἐβάσταζεν».

    Δεν ερμηνεύω περισσότερο τα παραπάνω λόγια της Καινής Διαθήκης γιατί είναι σαφέστατο το μήνυμά τους.

    Εν κατακλείδι, είναι τουλάχιστον ντροπή (αν όχι ύβρις προς το πρόσωπο του Χριστού!) να τολμούμε έστω και να μας περάσει από το μυαλό η σκέψη ότι και ο Χριστός έκανε σπατάλες(;);;

    Μου αρέσει!

  1. ναι οι αντιρρήσεις συντηρούν την κρίση είναι αλήθεια επειδή θέλουν να το χαρούμε και να το ευχαριστηθούμε όλοι και να σας πουν με αυτό τον τρόπο πως σας σεβόμαστε και σας ευχαριστούμε γιατί καλή η πρωτοβουλία αλλά εσείς εμείς όλοι μαζί συν-επιτελούμε στο να ζήσουμε τα κάλαντα και άλλες ευκαιρίες. Απλά με αξιοπρέπεια μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στέκονται δίπλα μας σε όλη την προσπάθεια…..και πρώτα όσον αφορά στα κάλαντα τα μουσικά όργανα που κάθε χρόνο παίζουν ασταμάτητα……και έτσι χαιρόμαστε τα κάλαντα!
   καλή αντάμωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!όσοι θέλουν ξεκάθαρα με ειλικρίνεια ας έρθουν!

   Μου αρέσει!

   1. Ευχαριστώ! γιατί κι εγώ ανήκω στα όργανα και έχω στηρίξει σχεδόν όλες τις προσπάθειες, κάλαντα, γηροκομείο, φυλακές, κλπ.
    Ναι έχουμε το δικαίωμα να χαρούμε ξεκούραστα μια φορά!
    Αυτό για την κρίση το είπα μόνο και μόνο επειδή είχα στο μυαλό μου κάτι ξενοδοχεία που σου πουλάνε 3 κεφτεδάκια 25 ευρώ και ένα ποτήρι γάλα 4 ευρώ!!! και τις καφετέριες του κέντρου φυσικά, που δίνουν έναν καφέ από 3 ως 6 ευρώ! και δεν πέφτουν επειδή τα πληρώνουμε!
    Αλλά μετά σκέφτηκα και αυτό που είπα ότι 8 ευρώ δεν είναι και τόσο, δεδομένου ότι είναι και η αίθουσα, και το κέρασμα και το μάζεμα και όλα αυτά, και επιπλέον το ότι δεν θα χρειαστεί να κουραστεί και να ξοδευτεί κάποιος από την τσέπη του, όπως έχει γίνει πολλές φορές!
    Εν τω μεταξύ όταν εγώ έγραψα τα τρία μηνύματα, δεν υπήρχαν άλλα εκτός από το «χαμός», και τώρα ξαφνικά παρουσιάζονται σε αλλαντάλλων σειρά!

    Μου αρέσει!

 2. ωραία, τώρα που το σκέφτομαι, αντί να πω κι ευχαριστώ που κάνανε άλλοι τον κόπο να το οργανώσουν, παραπονιέμαι!
  Ευχαριστούμε για την οργάνωση!!! Θα είναι τέλεια!

  Μου αρέσει!

 3. Κανείς δεν είπε ούτε σκέφτηκε νομίζω πως ο Χριστός έκανε σπατάλες…………….και δεν είναι αυτό το θέμα μας…εξάλλου και η υποσημείωση αυτό διευκρινίζει, ως σκεπτικό…άλλο το σκεπτικό, άλλο η σκέψη! ως σκεπτικό λοιπόν αντίστοιχα πως σπαταλάμε εμείς τόσα χρήματα αλλού και τώρα ξαφνικά είναι αδόκιμο να χαρούμε τη συνάντησή μας γιατί φαντάζει πολυτέλεια! αυτό νομίζω.

  Μου αρέσει!

 4. Ωχ ρε όντως. άμα δεν έχει χαβιάρι τι θα κάνουμε;
  Πλάκα πλάκα, οι πίτες, του ξενοδοχείου θα είναι ή εμείς θα τις φέρουμε; Θα υπάρχει και δώρο για αυτόν που κέρδισε το φλουρι; κάνα ταξιδάκι για δύο ή τίποτα τέτοιο; χεχε

  Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s