Iερέας από τη Λακωνία, επιχειρεί να συνδέσει ξανά Καναδά και ΗΠΑ με την Ελλάδα

Ενας πολυπράγμων ιερέας από τη Λακωνία, που ανάμεσα στα άλλα έχει και άδεια κυβερνήτη αεροσκάφους, επιχειρεί να συνδέσει ξανά Καναδά και ΗΠΑ με την Ελλάδα. Η SkyGreece, με σήμα τη γαλανόλευκη, φιλοδοξεί να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής στις υπερατλαντικές πτήσεις – φυσικά με τη βοήθεια του Θεού

Το Σεπτέμβριο του 2009 η Ολυμπιακή εκτελούσε το τελευταίο της δρομολόγιο από το Τορόντο για την Αθήνα. Οταν το Airbus A340 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πολλοί από τους 152 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δυσκολεύτηκαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ιδιαίτερα για τους ομογενείς, το τέλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας έμοιαζε με το βίαιο κόψιμο του ομφάλιου λώρου που τους συνέδεε άμεσα με την πατρίδα. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάργηση της κρατικής Ολυμπιακής, μια νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία με την ονομασία SkyGreece φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στις βασικές υπερατλαντικές πτήσεις από και προς Αθήνα. «Πιλότος» (σχεδόν κυριολεκτικά, εφόσον έχει εκπαιδευτεί ως κυβερνήτης αεροσκαφών) του παράτολμου εγχειρήματος, που σύμφωνα με πολλούς θα χρειαστεί ένα θαύμα για να επιτύχει, είναι ένας δυναμικός και πολυπράγμων κληρικός από τη Λακωνία, ο πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής.
«Η Ομογένεια δημιούργησε τη SkyGreece.

Ηταν ένα ξέσπασμα του Ελληνισμού που έχασε την Ολυμπιακή», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο κ. Αλεξανδρής ευελπιστεί ότι έως το καλοκαίρι του 2014 θα υπάρχουν πέντε πτήσεις την εβδομάδα από την Αθήνα για Νέα Υόρκη, δύο για Μόντρεαλ, δύο για Τορόντο και δύο για το Σικάγο. Συνοδοιπόροι σε αυτό το όνειρο και συνεργάτες στην επιχειρηματική προσπάθεια είναι οι κύριοι Βασίλης Αλεφαντής και Παναγιώτης Χειλάκος, ιδιοκτήτες του τουριστικού οργανισμού Hi Tours στο Μόντρεαλ. Σε αυτούς προστέθηκε επίσης ο ισχυρός επιχειρηματίας της Ομογένειας κ. Κεν Σταθάκης. Οι προαναφερθέντες απηύθηναν πρόσκληση συνεργασίας σε άλλους ομογενείς επιχειρηματίες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και συμμετέχουν στο εγχείρημα συνεισφέροντας ποσά που ποικίλλουν, από τα 50.000 δολάρια έως κάποιες δεκάδες εκατομμύρια. Ηδη το πρώτο αεροσκάφος, ένα Boeing 767, έχει αγοραστεί μέσω της Bank of America και βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι – αφότου ολοκληρωθεί η αναδιαμόρφωση των χώρων του κατά τις ειδικές απαιτήσεις της SkyGreece.

Το αεροσκάφος, χωρητικότητας 274 θέσεων, ονομάστηκε «Ταξιάρχης» και αναμένεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα τέλη Αυγούστου, ενώ η παρουσίασή του στην ελληνική κυβέρνηση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο στόχος της SkyGreece είναι να εκτελέσει τα πρώτα δρομολόγια τον Μάρτιο του 2014.

Μια χριστιανική εταιρεία

Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Θεωρεί πως η SkyGreece θα μπορέσει να καλύψει το κενό που άφησε η Ολυμπιακή, συνδέοντας και πάλι τον απόδημο Ελληνισμό του Καναδά και των ΗΠΑ με την πατρίδα. «Η ομάδα μας δεν είναι μια κλίκα λεφτάδων. Είμαστε μια πολυμετοχική εταιρεία με ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα και δεν θέλουν να μένουν αποκομμένοι από αυτή. Γι’ αυτό και θα πετύχουμε. Μέσα στο αεροπλάνο θα έχουμε ελληνικό φαγητό, ελληνική μουσική, ενώ θα υπάρχει και ένα κανάλι με ψαλμούς και χριστιανικούς ύμνους. Ξέρω πως ακούγοντας αυτό κάποιοι θα γελάσουν στην Ελλάδα, αλλά η Εκκλησία για την Ομογένεια είναι το Α και το Ω».

Ο 52χρονος σήμερα κ. Αλεξανδρής συνιστά μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη περίπτωση κληρικού, καθώς πέρα από την ιερατική του μαθητεία, έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό αεροσκαφών, στη διοίκηση αεροπορικών εταιρειών, στην ευρωπαϊκή αεροπορική νομοθεσία, ενώ έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία. Σήμερα εργάζεται στη διοίκηση του αεροδρομίου του Τορόντο. Η θέση του ως ιερέα σε ορθόδοξη εκκλησία του εξωτερικού αποδείχθηκε κομβική, μια και του έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εξέχουσες επιχειρηματικές και πολιτικές προσωπικότητες. Ηδη έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, από τους οποίους έχει λάβει διαβεβαιώσεις για πλήρη στήριξη στα σχέδια της SkyGreece.

Απλός, άμεσος και με λόγο ιδιαίτερα πειστικό, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών ομογενών επιχειρηματιών, οι οποίοι τον υποστηρίζουν από τότε που έκανε αεροπορικές σπουδές στο Μόντρεαλ. Οπως ο ίδιος αποκάλυψε στο «ΘΕΜΑ», η SkyGreece σε μεγάλο ποσοστό βασίζεται σε στελέχη της πρώην Ολυμπιακής, αλλά και σε έναν άνθρωπο ο οποίος βοήθησε τον σερ Στέλιο Χατζηιωάννου να δημιουργήσει την easyJet, τον κ. Νίκο Μαυρουδάκη. Η SkyGreece δεν υφίσταται μόνο ως όραμα, καθώς ήδη στο Μαρκόπουλο Αττικής λειτουργούν τα γραφεία της εταιρείας, τα οποία σύντομα πρόκειται να μεταφερθούν σε νέο χώρο, επί της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Τοπικά παραρτήματα της SkyGreece υπάρχουν στο Τορόντο, στο Ντάρντφορντ και στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Οπως επισημαίνει ο πατέρας Νικόλαος, οι Ελληνες του Καναδά και της Αμερικής θα προτιμήσουν να μετακινούνται με μια αμιγώς ελληνική αεροπορική εταιρεία παρά με κάποια άλλη πολυεθνική. Η SkyGreece θα προσλάβει Ελληνες για να στελεχώσει τα γραφεία της στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, πρόκειται να αναπτυχθεί το σχέδιο για τον θρησκευτικό τουρισμό και έχει ήδη προβλεφθεί η προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων διακοπών σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια από τις θυγατρικές εταιρείες SkyGreece Holidays USA και SkyGreece Holidays Canada.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, στα πακέτα διακοπών σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια, εφόσον θα δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να συνεχίζουν το ταξίδι τους επιβιβαζόμενοι σε πλοία από την Ελλάδα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.

πηγή

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s