Μαζί έχουμε πετύχει πολλά! κι αν επιτρέψει ο Θεός να έχουμε ειρήνη αξίζει να συνεχίσουμε και γι’ άλλες πολιτείες πάλι μαζί! Αφήνοντας πίσω κακές στιγμές, λάθη, ατέλειες, εγωισμούς. Αν πούμε πως θέλουμε κάτι να κάνουμε, κάτι να γίνει, κάτι να μείνει είναι ώρα να συναντηθούμε και να συντονιστούμε προκειμένου να υλοποιήσουμε τα οράματά μας, προκειμένου να δώσουμε τα χέρια και να συνεργαστούμε. Με στόχο να πλάσουμε με λίγο ουρανό και τα καλύτερα υλικά που διαθέτει ο καθένας τις σκέψεις, ιδέες και προτάσεις αξιόλογες που μας γεμίζουν, που μας ενισχύουν, που μας βοηθούν να ανέβουμε ο ένας στην πλάτη του άλλου για να δούμε μακρύτερα. Η μιζέρια μάς ψιθυρίζει να τα παρατήσουμε. Η διάθεση για ουσιαστική συγ-χώρεση φαίνεται να έχει ξεφτίσει και να κοιμάται βολεμένη στην αγκαλιά της αδιαφορίας και της ιδιοτέλειας.

Το πλαίσιο της παρέας αυτής περιχαρακώνεται στην εξής πρόταση. Είναι μια προσπάθεια νέων να συναντηθούν και να συνεργαστούν προκειμένου κάτι αξιόλογο, κάτι δημιουργικό, κάτι ελπιδοφόρο να καταθέσουν, το οποίο πηγάζει από μέσα μας ως επιλογή και όχι ως εντολή. Προσπαθεί να είναι μια γνήσια προσπάθεια που θέλει να υπερβεί τον αλτρουισμό αντικαθιστώντας τον με μια απλή πρόταση προσωπικής αφύπνισης και ταυτόχρονα ομαδικής δύναμης.

Δεν είναι σύλλογος, δεν είναι θρησκευτικό blog. Παρά μόνο είναι ένας χώρος άντλησης συγ-κίνησης, συμ-παράστασης, συμπόρευσης με όσους θέλουν να μην μένουν άπραγοι, με όσους θέλουν να κινούνται, να μαθαίνουν. Είναι απλά μια ομάδα, μια παρέα που διατηρεί τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό, την φρεσκάδα και την όρεξη για ζωή συρρικνώνοντας έτσι το σκοτάδι, τους φόβους, την αδιαφορία. Οι περισσότεροι αγωνιζόμαστε να είμαστε συνεπείς στα της πίστης στο Θεό και από εκεί εμπνεόμαστε και ενισχυόμαστε αλλά δίχως να καθιστούμε τον χώρο αυτό σάλπιγγα, δίχως να έχουμε σκοπό για κήρυγμα, και σε καμιά περίπτωση να συμπεριφερόμαστε σαν «θρησκευτική αστυνομία». Ο καθένας με το βίωμα του ας γίνεται απλά και αθόρυβα «η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο» μέσα από τις ειλικρινείς σχέσεις του με τον συνάνθρωπο.

Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά σε μια συνάντηση που θα γίνει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Απλά κρατάμε την ημερομηνία όσοι ενδιαφερόμαστε και περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς…για να δηλώσουμε συμμετοχή.

Ευπρόσδεκτοι είναι αυστηρά όσοι έχουν πραγματική διάθεση και ενδιαφέρον, όσοι δεν παρεξηγούνται με κάθε αφορμή που βρίσκουν, όσοι έχουν σκοπό να κινητοποιηθούν με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, όσοι θα αφήσουν απ’ έξω εμπάθειες, στερεότυπα και εμμονές και όσοι δεν έχουν σκοπό η γκρίνια και οι οι εγωισμοί να αποτελέσουν εμπόδιο σε ό,τι σχεδιάζουμε. Με αυτές κυρίως τις προϋποθέσεις όποιος θέλει μπορεί να είναι μαζί μας. Αλλιώς υπάρχουν τόσες προσπάθειες, εξάλλου ποτέ δεν εμφανίσαμε ένα προφίλ που αποτελεί παράδειγμα ή έχει σκοπούς ένταξης μελών.