στη ζωή πουθενάδες

Πόσο ωραίοι είναι οι άνθρωποι που δεν απουσιάζουν δίχως να είναι απαραίτητα παρόντες. Με πόση ωραιότητα έχουν στολίσει την ψυχή τους. Με πόση διάθεση και επιμονή παλεύουν να «ταΐζουν» την εγρήγορση και την εσωτερική αφύπνιση ώστε να πεινάει μέσα τους η ιδιοτέλεια και η αδιαφορία. Με ένα μήνυμα, με ένα τηλέφωνο, και δίχως αυτά τους αισθάνεσαι κοντά σου γιατί είναι δίπλα σου και κάθε φορά ξεκινάς να συζητάς μαζί τους όταν συναντιέστε δίχως εξηγήσεις και διηγήσεις. Χαίρεσαι να τους ζεις, να είσαι κοντά τους. Πόσο σε αναπαύουν τέτοια αναστήματα. Πως σε ξεκουράζουν και πως σε κάνουν να μαθαίνεις πολλά!

Αντίθετα, μετράς συνανθρώπους που δεν έχουν διάθεση για ζωή παρά μόνο για να ταΐζουν το αδηφάγο «εγώ» τους. Δίχως θυσίες με συνεχείς απουσίες σαν τα μερμήγκια που μαζεύουν κι ύστερα κάθονται μονάχα τους και τρώνε. Στη ζωή πουθενάδες! ούτε στο παρόν τους βρίσκεις, ούτε στο παρελθόν ήταν, ούτε στο μέλλον παρόντες! Μονάχα την πάρτη τους! με ψευτοθυσίες, πολλές φορές αγγαρίες, ξεγελούν τον εαυτό τους πως τουλάχιστον βοηθούν. Νάρκισσοι που χαίρονται να υπηρετούν τον εαυτούλη τους, την κοιλιά τους, τις ορέξεις τους. Κι έτσι επειδή ποτέ δεν ήταν ούτε τώρα είναι παρόντες. Αυτοί όχι μόνο απουσιάζουν, όχι μόνο ποτέ δεν είναι εκεί είτε τους ζητήσεις, είτε όχι, αυτοί λείπουν παντελώς.

Οι πρώτοι τουλάχιστον μυστικά, ανεξήγητα, αθόρυβα είναι. Οι δεύτεροι, οι πουθενάδες οι θεληματάρηδες έρχονται και φεύγουν σαν τουρίστες. Θα τα πούμε στον παράδεισο! Τους κατανοούμε σαφώς γιατί όλοι παλεύουμε, απλά αυτοί δίχως κι οι ίδιοι  να το ξέρουν μας κοροϊδεύουν κι εμάς και τους εαυτούς τους και απλά δεν τους προτιμάμε από ένα σημείο και μετά…είναι λίγοι και φτηνοί όχι γιατί ενεργούν έτσι. Αλλά γιατί ενώ αδιαφορούν θέλουν να μας πουν πως ενδιαφέρονται, ενώ μας λένε ψέμματα πιστεύουν πως είναι ειλικρινείς και γιατί απλά οι ίδιοι εν τέλει δεν μας προτιμούν. Στη ζωή πουθενάδες! κοιμούνται αγαπώντας τα είδωλά τους. Είναι αυτοί που ποτέ δεν ήρθαν στη ζωή σου, απ’ έξω πέρασαν και έχουν και άποψη…τουλάχιστον δεν σιωπούν. Ποτέ και πουθενά. άντε γειά παραμυθάδες!

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s