Συνάντηση Συντονισμού

timthumb.php

Πριν μερικά χρόνια κάποια πιτσιρίκια συναντήθηκαν τυχαία(;) σε μια κατασκήνωση και από τότε έγιναν καλοί φίλοι. Όταν τελείωσαν το σχολείο, σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν χώρο, προκειμένου να συνεχίσουν την παρέα τους, να στεγάσουν τη φιλία τους. Είχαν ένα κοινό όραμα και ένα εθελόμενο˙ θέλησαν να το πλάσουν, να το χτίσουν… Το βάφτισαν Αντι-ρήσεις. Αντίθετοι στις πολλές ρήσεις του κόσμου. Θέλησαν να ορθώσουν «με λογισμό και μ’ όνειρο» τις αντι-ρήσεις τους. Να ανάψουν ένα κερί στο σκοτάδι του κόσμου και να φυτέψουν ένα λουλούδι σε έναν μπαξέ που θα ανθοφορήσει ξεκουράζοντας αυτούς και τους φίλους τους.

Οι Αντι-ρήσεις πέντε χρόνια μετά βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο˙ κωπηλάτησαν μέσα από Σειρήνες και Συμπληγάδες αλλά είχαν ικανούς ερέττες, τους φίλους και γνωστούς που στάθηκαν δίπλα. Οι σειρήνες ήταν οι φτωχές φωνές, οι ισχνές, οι ψεύτικες που ξέρουν να φωνασκούν γκρινιάζοντας και να παραπλανούν με πρόφαση το αδύνατο. Οι συμπληγάδες ήταν από την άλλη εκείνοι που κοιτούν το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι, όσοι δηλαδή κοντόφθαλμα και μέσα μόνο από ιδιοτελή κίνητρα, γεμάτοι με πνευματική άπνοια και ανορεξία προβάλλουν προσκόμματα. Άλλοι πάλι έχουν διάθεση επικριτική χωρίς ποτέ να έχουν σηκώσει τα μανίκια τους για τίποτα απολύτως, παλεύοντας μονάχα για να είναι καλά ο εαυτούλης τους.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται με πολύ θέληση και μεράκι. Κινείται όσο αυτό είναι εφικτό, με γνώμονα την ενότητα, την δημιουργία, την ελπίδα. Είναι ένας χώρος κατάθεσης δυνατοτήτων έστω κι από λιθαράκια, που οι περισσότεροι διαθέτουν ως χαρίσματα, προκειμένου δίχως ταμπέλες – που δημιουργούν, συνήθως, κλειστές ομάδες-, να μοιραζόμαστε, να μαθαίνουμε, να πλάθουμε σταδιακά το παρόν μας και το αύριο καλύτερο για όλους μας. Οι καιροί απαιτούν να ανέβουμε ο ένας στην πλάτη του άλλου για να δούμε μακρύτερα. Η όρεξη μοιάζει να έχει θαφτεί. Η μιζέρια μάς ψιθυρίζει να τα παρατήσουμε όλα. Ο κακός εαυτός μας, σπέρνει διάσπαση και ωχαδερφισμό. Η διάθεση για ουσιαστική συγ-χώρεση φαίνεται να έχει ξεφτίσει και να κοιμάται βολεμένη στην αγκαλιά της αδιαφορίας και της ιδιοτέλειας.

Όσοι λοιπόν έχουν Αντι-ρήσεις, ισχυρή διάθεση και πάνω από όλα πολύ όρεξη για να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι μπορούμε απλά -και μπορούμε αρκετά- είναι καλοδεχούμενοι σε μια πρώτη συνάντηση, στην οποία θα τεθεί η στοχοθεσία της συνέχειας. Ας μην κάνουν τον κόπο να έρθουν όσοι δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται, όσοι εγκαταλείπουν εύκολα και γρήγορα, όσοι θέλουν απλά να περάσουν την ώρα τους, όσοι δεν έχουν διάθεση για συγ-χώρεση και αλληλοκατανόηση, και τέλος, όσοι θα έρθουν από περιέργεια. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμιά αρνητική διάθεση για κανέναν.

3 σκέψεις σχετικά με το “Συνάντηση Συντονισμού

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s