πάμε πόλεμο;

416944_544872088862141_1135322027_n

Περισσότερο γράφω παρά διαβάζω. Περισσότερο αποτυπώνω στο χαρτί τα όσα ζω στο κορμί μου παρά μελετώ απ’ το βιβλίο ή απ’ την οθόνη τόσες πληροφορίες και μαθήματα.Κι ενώ σημειώνω προτάσεις για να επι-κοινωνήσω, δεν στέκομαι ν’ ακούσω, να αφουγκραστώ, να κοινωνήσω με του άλλου τα λεγόμενα και τα γραφόμενα. Μα όλο ακούω!  Κι έχω τόσες σκέψεις στο νου που θα βραδιάσει να τις αναφέρω. Πως γίνεται αυτό; Ποιος είναι υπεύθυνος για εκείνο; Τι θα πει το άλλο; Τι θα πει «βασανίζομαι» που γράφουν σε τοίχους της πόλης δίχως υπογραφή με τρεις τελείες; Τι θα πει εορτασμός της επανάστασης του 1821;

Μέσα στο χαμό των γεγονότων, των εξελίξεων, των αναμνήσεων, της λήθης και της αλήθειας, συνειδητοποιώ πως σ’ αυτό που αξίζει να δώσω βάση και να χτίσω είναι πρώτα ο εαυτός μου. Με μελέτη, επι-κοινωνία, αγώνα στη σκέψη. Με λίγα λόγια κατάρτιση, καθρέπτισμα, αλλαγή εντός μου. Ώστε να μην χάνομαι στη μετάφραση από την συναναστροφή με τον διπλανό. Να σμιλεύομαι. Να δυναμώνω. Να χαίρομαι αυτό που κάνω. Να γίνομαι άνθρωπος καθώς ανοίγομαι. Δίχως απαιτήσεις από τον άλλο. Μόνο με κατανόηση κι ελευθερία να κινείται όπως αναπαύεται.

Τι θα πει εορτασμός; Τι θα πει βασανίζομαι; Για να ξεκινήσει η επανάσταση πέρασε καιρός…ενωμένοι διώξαμε την τυρρανία και το άδικο. Κι έπειτα ξανά δίχως όραμα και στόχο, δίχως απειλή εμφανή ξανά πιασαν οι πρόγονοι τον αγώνα για τα συμφέροντα και τα αξιώματα και τις παράδες. Ύστερα, φώναζαν οι νέοι, ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Κι όταν την απόχτησαν, ξεπουλήθηκαν οι ίδιοι. Και εμείς; σήμερα; πως θα πράξουμε; θα συμφωνήσουμε; θα τσακωθούμε; θα διαλυθούμε; η γενιά μας αρχίζει να λαμβάνει θέσεις καίριες, υπεύθυνες. Πως θα γίνει; θα αλλάξει ρότα; Ο κόσμος δεν αλλάζει!  και δεν θα τον αλλάξουμε. Τέτοιος στόχος είναι ματαιοπονία ουτοπική.

Μέσα στο χαμό αξίζει κανείς να λάβει την απόφαση. Να δημιουργεί! Να κοινωνεί! Να ελπίζει!

όταν λασπώνεται να βάζει μπρος τα δυο του χέρια και να σηκώνεται.

Δίνοντας το χέρι στον διπλανό, με αυταπάρνηση. Όχι με λόγια. Με έργα!  με άσκηση σωματική.

Με πόλεμο σκληρό εναντίον εκείνου του εαυτού που γίνεται εχθρός και δεν μ’ αφήνει να ζήσω!

να συναντήσω, να συνεργαστώ, να «φυτέψω» στο μπαξέ για ένα καλύτερο μέλλον, να πορεύομαι στο εμείς.

1-3

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “πάμε πόλεμο;

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s