Παρακμή- Υποδούλωση – Αναγέννηση

afisa-200-xronia-filikh

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Ἁγ. Γεωργίου Καρύτση 8 Αθήνα, πλησίον ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση της φιλικής εταιρείας (1814-2014) θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε μέσα από άγνωστες πτυχές για τις ενέργειες και τη δράση της Φιλικής Εταιρείας, Σήμερα με ποιους τρόπους μπορούμε να πετύχουμε μια αναγέννηση;  Θα αναπτύξουν τις θεματικές οι: Δημήτρης Σταθακόπουλος και ο Ηλίας Φιλιππίδης. είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα παρακάτω!

«200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας». Η «Κοινωνική Ανατολή» και η νεανική ομάδα«Αντι-ρήσεις», σας προσκαλούν, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Φιλικής Εταιρίας, που συνδιοργανώνουν για τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της. Θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι στο παρελθόν από ιστορική, κοινωνική και πολιτική πλευρά, για να διερευνηθούν οι λόγοι της δημιουργίας της, οι επιπτώσεις της ιδρύσεώς της και τα μηνύματά της στις συνθήκες του παρόντος.

Η Κοινωνική Ανατολή και η νεανική ομάδα Αντι-ρήσεις συνδιοργανώνουν την εκδήλωση τιμής και μνήμης της Φιλικής εταιρείας στην οποία θα επιχειρηθεί από τον πρώτο ομιλητή καθηγητή κο Σταθακόπουλο Δημήτριο η αναβίωση του κλίματος και των συνθηκών κάτω από της οποίες ιδρύθηκε και έδρασε η ομάδα αυτή των Ελλήνων καθώς και μια αποτίμηση της σημασίας της υπάρξεως και του ρόλου της κατά τα δύσκολα χρόνια του Οθωμανικού Ζυγού.

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια αναφορά στο παρόν, προκειμένου να εκτιμηθεί η σημασία του παραδείγματος της Φιλικής Εταιρείας ως προσπάθειας συνεννόησης των δυνάμεων του Γένους έναντι των πολυποίκιλων απειλών, για τα σημερινά δεδομένα. Στην πορεία αυτή συνοδοιπόροι με το δεύτερο ομιλητή καθηγητή κοινωνιολογίας κο Ηλία Φιλιππίδη θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες μέσω της συζητήσεως που θα ακολουθήσει.

Τελικός σκοπός η αξιοποίηση του προτύπου της Φιλικής Εταιρείας στην αντιμετώπιση του κρίσιμου παρόντος η οποία θα καθορίσει το εγγύς και απώτερο μέλλον, δηλαδή την Πατρίδα που θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας!

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη και σφυγμομετρεί τη διάθεσή μας για ενεργοποίηση!

θέλει αγώνες και θυσίες η αλλαγή!

2 σκέψεις σχετικά με το “Παρακμή- Υποδούλωση – Αναγέννηση

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s