«φτάσε όπου δεν μπορείς» στο τέλος ο…θησαυρός

thinkoutside_fullpic_3_1

Η ύπαρξη είναι ένας συνεχής εορτασμός. Ταλουλούδια έχουν ανοίξει τα πέταλά τους όχι εξαιτίας κάποιας διαταγής, δεν είναι καθήκον. Είναι αντι-δραση, μια αντίδραση στον ήλιο, ένας σεβασμός, μια προσευχή, μια ευγνωμοσύνη.

Χίλια καλώς ορίσατε! Καλή αρχή! δυνατή συνέχεια! μια ακόμη καλύτερη χρονιά ανοίγεται μπροστά μας! και είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε για να είναι γεμάτες οι καρδιές μας, οι ψυχές μας, οι ζωές μας!

Από τα πρώτα κάλαντα του 2008 ο καιρός περνά δημιουργικά. Αν δει κάποιος φωτογραφίες από όσα ωραία έχουμε ετοιμάσει και έχουμε ζήσει μαζί θα διαπιστώσει την ανεκτίμητη αξία αυτής της κοινότητας και την πλούσια εμπειρία που του έχει προσθέσει, απλά και μόνο ως μια αφορμή, μια πρόταση για κάτι άλλο. Ακόμα και οι δυσκολίες στέκονται για να μας δυναμώνουν. Όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη. Πάντως η γεύση που σου αφήνει το περασμα από τις Αντι-Ρήσεις είναι μοναδική, γιατί παλεύουμε να εστιάζουμε στην διαπροσωπική φροντίδα και ενασχόληση, έτσι ώστε να «ζουμάρει» ο καθένας στην προσωπική εργασία με τον εαυτό και την ενδοσκόπηση. Από εκεί ξεκινάμε, απο τον εαυτό μας, όσο μπορεί ο καθένας. Αυτό έχει ως μέσο την συλλογικότητα, την παρέα, την εποικοδομητική παρηγοριά της συνάντησης. Τα καλύτερα έρχονται! και είμαστε διαθέσιμοι μέσα σε όλα που καταπιάνεται κανείς να δίνουμε ως νέοι μια ωραία και ξεκούραστη παρουσία που θα κομίζει κατα το δυνατό  έμπνευση, δημιουργικότητα, ελπίδα, χαμόγελο, ανάπτυξη.

Σχεδιά-ζουμε τη νέα χρονιά! και το ταξίδι μας φέτος θα έχει ως αρχή ένα ρητό που λέει»φτάσε όπου δεν μπορείς» και αυτή η αναμέτρηση ευχόμαστε να αποβεί καθοριστική για τον καθένα και καρποφόρα για την κοινότητα! με απλότητα στην έκφραση, ποιότητα στα έργα μας, άνεση στον τρόπο, ελευθερία στη σκέψη, εμπιστοσύνη στα βήματα, επικοινωνία με τον διπλανό, με κατανόηση στις ελλείψεις, αντοχή στην συμπεριφορά. Δεν έχουμε λύσεις για όλα, ούτε αυταπάτες πως θα σώσουμε τον κόσμο, αλλά θέλουμενα βρίσκουμε καλή διάθεση.

Ευχή είναι ο καθένας στο μετερίζι του να έχει τις αντιρρήσεις του. Ευχή είναι φέτος να συνεργαστούμε και όλοι μαζί να συνεπιτελέσουμε ώστε η συνάντηση αυτή να αυξάνει σε βάθος για τον καθένα επηρεάζοντας την συλλογικότητα και να συνεχίζει να γεννά νέες οπτικές και ζωογόνες  καταστάσεις.

Ο αγώνας είναι κοινός. Κάποιες ομάδες εμφανίζουν ανταγωνιστικές τάσεις λες και έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ή λες και ό,τι κάνουν το κάνουν για να ξεχωρίζουν επιδεικτικά.  Το αμπέλι είναι μεγάλο και ο καθένας απασχολείται και αφιερώνει τον χρόνο του όπου επιλέγει με συνθήκες όχι πάντα ευνοϊκές. Όλα χρειάζονται φροντίδα. Τίποτα δεν έρχεται έτοιμο. Θέλει κόπο, τρόπο, θυσίες, χρόνο, επιμονή. Γι’ αυτό ως νέοι ώριμοι άνθρωποι που θέλουμε κάτι να καταθέσουμε όσο ζούμε μπορούμε αν μη τι άλλο να δίνουμε τα χέρια, να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε. Δεν είμαστε εμείς και εσείς, δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι, κάθε παρέα έχει τη μοναδικότητα και τα χαρακτηριστικά της. Ο αγώνας είναι κοινός, αλλά διεξάγεται με άλλους τρόπους.

Όσα με όρεξη και με μεράκι ετοιμάζουμε αποτελούν σταθμούς για να τα χαιρόμαστε δοξάζοντας τον Θεό που έχουμε αυτή την δυνατότητα. Το γκρίζο και η ψύχρα επικρατούν γύρω μας, οπότε το λάδι που προσθέτει ο καθένας προσωπικά με την παρουσία του με το ενδιαφέρον του με την στήριξή του κρατά αναμμένη την φλόγα που μας φωτίζει και μας ζεσταίνει!

Πολλές φορές κλείνεις τα μάτια και κάνεις ένα βήμα στο κενό με πίστη και αυταπάρνηση για να πατήσεις τελικά στη γέφυρα που ξεδιπλώνεται κάτω από τα πόδια σου και την φτιάχνει αυτό το «άφημα» στο κενό. Έτσι λειτουργούμε πολλές φορές στις Αντι-Ρήσεις και γευόμαστε τελικά όσα ετοιμάζουμε. Πάνω από τη λογική. Έτσι βρέθηκε από Θεού αυτός ο χώρος που πλέον ανταμώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Όμως έχουμε ευθύνη όσοι τον χαιρόμαστε να τον κρατήσουμε συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στα έξοδα και στην αξιοποίησή του. Όταν λοιπόν φέτος θα λειτουργήσουμε ως ένα πολύβουο μελίσσι όπου όλοι θα έχουμε τον ρόλο μας αφενός θα ενεργοποιηθούμε ως άνθρωποι αφετέρου θα καλύψουμε το κενό της αυστηρής μαθηματική λογικής που ψιθυρίζει ωχ τώρα…τίποτα δεν γίνεται, μη σπαταλάς καιρό δεν έχει αποτέλεσμα.

Γουστάρουμε λοιπόν να συναντιόμαστε και να πορωνόμαστε με αυτό το άθλημα που λέγεται αντι-ρήσεις. Δηλαδή πέρα από τα λόγια έμπρακτες λύσεις με γνώμονα τη συλλογικότητα, την έμπνευση, την δημιουργία, την τέχνη, τον πολιτισμό, την παιδεία, ώστε να γινόμαστε άνθρωποι του ανω θρώσκω και όχι του κάτω βόσκω και να αξιωνόμαστε μέσα απο την ευχαριστιακή αυτή πορεία να αγγίζουμε λίγο ουρανό, να ανασαίνουμε λίγο ανάσταση. Να συναντιόμαστε και μέσα από τις δυσκολίες να λειαίνουμε τις γωνίες του εαυτού και μαζί να υπερβαίνουμε τα εμπόδια!

Τέλος, αρμόζουν πολλές θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές για την αποψινή επιτυχία της έναρξης που ξεπέρασε τα συνηθισμένα. Ευχαριστίες σε όσους επιμελήθηκαν μέρες ολόκληρες το παιχνίδι των/του σταθμών-θησαυρού στην Αθήνα, το πλούσιο κέρασμα, την καθαριότητα και το νοικοκύρεμα της αίθουσας πριν και μετά την συνάντηση, σε όσους επιμελήθηκαν το στήσιμο και την εκτύπωση το ενημερωτικού φυλλαδίου με το πρόγραμμα, ακόμα όσους στέκονται πίσω από τις οθόνες και ασχολούνται με τις ανακοινώσεις, με το site, την επικοινωνία του email, τη σελίδα στο facebook, για όσους επέδειξαν συνέπεια και δήλωσαν συμμετοχή, σε όσους μας χάρισαν την παρουσία τους και με τα παιδιά τους ακόμα! σε όσους δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας αλλά μας έστειλαν μηνύματα στήριξης, ή ξέρουμε πως μας αγαπούν και μας σκέφτονται. Σε όλους όσους βοήθησαν να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούσαμε!

Δεν επαρκούμε για όλα οπότε να μας συγχωρείτε για τυχόν απώλειες. Όλοι δίνουμε χρόνο από το υστέρημά μας αφιλοκερδώς. Γι’ αυτό και κάτι μας ξεφεύγει κάθε φορά που τα ετοιμάζουμε όλα τέλεια! γι’ αυτό έχουμε άλλους ρυθμούς και χρόνους και ίσως κάποιοι μερικές φορές να μας παρεξηγούν, αλλά τι να κάνουμε σε όποιους αρέσουμε! Αυτός που θέλει να το κάνει θα το κάνει ό,τι και να κάνεις! όσοι όμως μας παραδέχονται ξέρουν τον αγώνα και τις αγωνίες μας και μας κατανοούν και δεν τα περιμένουν όλα από όσους το τρέχουμε. Εξαλλου σεβαστό είναι να έχουμε τις αντι-ρήσεις μας. Πέρα από όσα μας χωρίζουν πάντως, έχουμε περισσότερα να μας ενώνουν. Καλή καρδιά κι όλα θα γίνουν!!!

Καλή μας κατασκήνωση! Καλοτάξιδοι!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ώρα 20.00 η αίθουσα θα ανοίξει και θα έχουμε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε στα επιτραπέζια.

Ώρα 21.30 θα καλωσορίσουμε τη νέα περίοδο με τον Αγιασμό, ευχαριστώντας τον Θεό για όσα δώρα μας χαρίζει και ζητώντας την ευλογία Του για την φετινή χρονιά. Και θα συνεχίσουμε τις κόντρες στα επιτραπέζια όχι μέχρι τελικής πτώσης γιατί μας περιμένει όλους η εβδομάδα…αλλά ίσως είναι κοντά μας και μια έκπληξη…

Λόγω του καλοκαιριού είχαμε καιρό να τα πούμε εξ ου και το μέγεθος του κειμένου…ευχαριστίες για την προσοχή και την υπομονή σας! Μένουμε συντονισμένοι! 

Σχολιασε και εσυ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s