Κάτι ψήνεται στη πλατεία Συντάγματος!

«Αγανακτισμένοι πολίτες» πατήστε like στο officcial group του facebook! Ελληναράδες των like! πρώτη φορά το φατσοβιβλίο κινητοποιεί, ξεκαναπεδιάζει και «ξυπνάει» τόσους πολίτες! ίσως θα με πεις πως ο λαός  ζητούσε μια αφορμή, μια πρόταση, μια κατεύθυνση για να πάρει η οργή του και η αγανάκτησή του σάρκα και οστά και να γίνει ειρηνική διαμαρτυρία! Ξεχυθήκαμε στους δρόμους επειδή οι Ισπανοί έθιξαν τον εγωισμό μας και είπαν πως κοιμόμαστε! εμείς που μάθαμε να τους γράφουμε όλους, τώρα ξαφνικά ευαισθητοποιηθήκαμε, ενώ για όσα υποτιμητικά σχόλια έκαναν οι Γερμανοί τόσο καιρό με την αφροδίτη της Μήλου κτλ στη μούγκα εμείς!σιωπή. Να οργανωθούμε…το σκηνικό έχει ως εξής! έξω τα κόμματα, πάνω οι τελείες…τέλος πάντων είναι μια μη κομματική διαμαρτυρία! είναι καλό για αρχή! να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Λοιπόν, μπροστά μπροστά θα παίζουν οι κατσαρόλες της απογοήτευσης όπως στην Αργεντινή. Ναι μα στην Αργεντινή είχε αδειάσει πρώτα για να κατέβει η καψερή η χύτρα στη πορεία αφού κι αυτή με τη σειρά της θα λέγαμε πως έχασε τη δουλειά της! εδώ οι κατσαρόλες δεν είναι άδειες, είναι γυαλισμένες…εδώ το σκηνικό ανήκει στη μίμηση, δεν γεννάται αυθόρμητα.

Πικραμένοι πρώην αριστεροί, προδομένοι αντρεϊκοί σοσιαλιστές, αποπροσανατολισμένοι νέοι φτωχοί με τα ipod ή τα blackberry, καρατζαφερικοί, νεοδημοκράτες, ενωθείτε να μουτζώσετε αυτούς που ψηφίσατε! Φωνάξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε ΚΛΕΦΤΕΣ, αλλά αγαπητοί αγανακτησμένοι αν γυρίσετε και κοιτάξει ο ένας τον άλλον πάω στοίχημα πως θα αγανακτήσετε μεταξύ σας! ένας εργάτης στα ναυπηγεία τη χρονιά του ’93 επί Μητσοτάκη που αφού ο Γερμανός είπε στον γουρλή μας πως π.χ. αντί για 2.000 υπαλλήλους χρειάζεται τους μισούς ο μέγας ψηφοθήρας για το καλό του τόπου τους άλλους για να μην τους δυσαρεστήσει τους είπε, θα κάθεστε σπίτι σας και θα πληρώνεστε κανονικά!!!άκου αγανακτησμένε! και έτσι έγινε και σύνταξη κανονικά, και εφάπαξ και όλα τα καλά! κι αυτός σήμερα είναι αγανακτισμένος που του κόβουν χρήματα…και ο άλλος από το ΙΚΑ που δήλωνε πως μένει Θήβα έπαιρνε τα λεφτά για το ταξί και πλήρωνε π.χ. το διακοποδάνειο  και πήγαινε με το μετρό στο γιατρό για θεραπεία αφού έμενε Αθήνα! Άκου αγανακτισμένε! αυτός που τόσα χρόνια έπαιρνε γερό μισθό αγανάκτησε που μειώθηκε η συνταξάρα του! Δίκιο έχει ο άνθρωπος αφού εργάστηκε, δίκιο έχει γιατί έτσι τον έμαθαν τόσα χρόνια και τώρα του κακοφαίνεται, δεν φταίει αυτός, σύμφωνοι!

Αγανακτισμένοι του Συντάγματος;;;   δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες πόλεις! φωνάζετε κλέφτες την ώρα που έχουν στήσει ένα κάρο πάγκους και ψήνουν το διαχρονικό ελληνικό σουβλάκι για να φας αφού φωνάζεις τόσες ώρες, κι έχουν πλουτίσει και αυτοί οι ψήστες, και οι μπυρονεροπωλητές! Πανηγυράκι μου θυμίζει το σκηνικό και καλά κάνει! αλλά μη κοροιδευόμαστε αυτό που θα έπρεπε να είναι επανάσταση λέγεται αγανάκτηση. Και αυτή η αγανάκτηση δεν είναι επανάσταση, μακάρι να γίνει! έτσι λίγο για να ξεθυμάνουμε είναι ό,τι πρέπει, να μουτζώσουμε, να βρίσουμε, να κατεβάσουμε εμπνευσμένα πλακάτ! φίλοι…δεν πεινάμε ακόμη, απλά αντί για 10 που μας έμαθαν να καταναλώνουμε, τρώμε 6 προς το παρόν και τη σπάταλη βλακεία την έπιασε λόρδα! ναι, ναι, εσύ με το ipod που φωνάζεις πεινάμε μου φαίνεσαι ψεύτικος, δεν πείθεις για αγανακτισμένος! Η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό και τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους αγανάκτησε!!!  Η αγανάκτηση αυτή δεν είναι επανάσταση ακριβώς γιατί δεν αφήνουν αυτοί που ψηφίσατε να τα φάτε μαζί! Απλά, αυτή η αγανάκτηση δεν είναι επανάσταση.

Για να μην αδικήσω, έκανα μια βόλτα αργά το βράδυ στο Σύνταγμα…η μία μεθυσμένη φώναζε, ο άλλος έξω από τη σκηνούλα που’ χε στήσει έπαιζε ντραμς, οι άλλοι κάνανε πατίνια, οι άλλοι παραδίπλα καπνίζανε μπάφους…και μου φάνηκε το κλουβί με τους κοκουρούκου, ή ο κήπος με τα «μπουμπούκια». Ένα πανό μ’ άρεσε μόνο που έγραφε: «για να αλλάξει η κοινωνία, άλλαξε τον εαυτό σου»!

Είναι καλή η αντίδραση του λαού,σε αυτή την κρίση που όλοι κοιτούν να επωφεληθούν και οι πολιτικοί δεν παίζουν μπάλα παρά συνεχίζουν να μας ξεπουλάνε! αλλά βλέπει κανείς με λύπη πως είμαστε ό,τι να’ ναι! η ζημιά είναι μεγάλη, στα διαβρωμένα μυαλά μας, στην αύξουσα ατομικότητά μας, στην καλοζωισμένη συνείδησή μας που δεν ακούγεται…αγαπητοί! πάσχουμε! και η θεραπεία θα πάρει χρόνια!

18 σκέψεις σχετικά με το “Κάτι ψήνεται στη πλατεία Συντάγματος!

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ: Πρώτα απ όλα να συμφωνήσω » Είναι καλή η αντίδραση του λαού,σε αυτή την κρίση που όλοι κοιτούν να επωφεληθούν και οι πολιτικοί δεν παίζουν μπάλα παρά συνεχίζουν να μας ξεπουλάνε! αλλά βλέπει κανείς με λύπη πως είμαστε ό,τι να’ ναι!» και επίσης ότι κάποια πράγματα έπρεπε να είναι διαφορετικά(πχ να μην γίνεται πανηγύρι). Πριν όμως ξεκινήσει αυτό το «κίνημα» όσοι καθόμασταν στους καναπέδες μας δεν σηκωνόμασταν να διαμαρτυρηθούμε γιατί έπρεπε να μπούμε κάτω απ τη σημαία και τα συνθήματα ενός κομματος. Δεν σηκωνόμασταν γιατί έπρεπε να μας καθοδηγήσουν οι πουλημένοι και καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές. Γιατί σε κάθε πορεία έπρεπε να φύγουμε τρέχοντας για να μην φάμε τα δακρυγόνα κατά των πλουσιόπαιδων «αναρχικών» που δήθεν κάνουν αντίσταση καίγωντας, σπάζωντας και πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.
    Και τώρα λοιπόν που όλα αυτά δεν συμβαίνουν εμείς ψάχνουμε χίλιες δυο αφορμές για να συνεχίσουμε τον ύπνο μας. Γιατί πρέπει να φτάσουμε στην εξαθλίωση για να αντιδράσουμε; Και γιατί πρέπει να φορέσουμε κουρέλια; Το ότι έχω i-pod ακυρώνει το ότι έχουν κλέψει και ξεπουλήσει την Ελλάδα; Προσπαθούν να μας περάσουν το μήνυμα ότι αντιδρούμε γιατί μας κόψαν δυο επιδόματα. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αντιδρούμε γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που παρακάτω δεν πάει. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Είναι πιο εύκολο γι αυτούς να πουλήσουν νησιά παρά να μην διοργανώσουν gay parade. Στη φυλακή είναι άνθρωποι για 10 ευρώ και τους μεγάλους φοροφυγάδες δεν τους αγγίζει κανείς. Την παιδεία την έχουν διαλύσει. Δεν είμαστε χώρα με κυβέρνηση αλλά με τρόικα. Μπορώ να φέρω χιλιάδες παραδείγματα για να δείξω την Ελλάδα της διαφθοράς, της ανισότητας, της αδικίας και της κοροϊδίας. Γι αυτά λοιπόν αντιδρούμε και τους φωνάζουμε να σηκωθούν και να φύγουν. Γι αυτά υπάρχει αγανάκτηση και οργή. Πιστεύω ότι θα δεχόμασταν ακόμα και να ζήσουμε με 200 ευρώ αν ξέραμε ότι αυτό θα δημιουργήσει μια καινούργια αρχή. Και αν αυτοί πρώτοι δίναν το καλό παράδειγμα. Ας μην βιαστούμε λοιπόν εύκολα να καταδικάσουμε τους αγανακτισμένους γιατί πέφτουμε στο τρυπάκι των πολιτικών που μας θέλουν καθισμένους στον καναπέ ή στο δρόμο κάτω απ τη σημαία τους και την καθοδήγησή τους.

    Μου αρέσει!

    1. Δεν νομίζω ότι ο axraktiristos θέλει να συνεχίσουμε τον ύπνο μας απλώς να διορθώσουμε λίγο τον τρόπο που προβάλουμε την αγανάκτηση μας ώστε να μην σκανδαλίζονται και άλλοι με αυτά που βλέπουμε.πχ. το ότι η πλατεία έχει γεμίσει καντίνες πουλάει το σουβλάκι 4€ και είναι γεμάτες ούτε εμένα μου αρέσει. Το ότι δεν μπορούμε να δείξουμε εμείς καλύτερο εαυτό από αυτούς δεν είναι πρόβλημα? θέλουμε αλλαγή ενώ δεν έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι!

      Υ.Γ. έκανα αρέσκω και στους δυο! ωραίες απόψεις!

      Μου αρέσει!

  2. Η δικιά μου προσωπική άποψη για τουσ αγανακτισμένους είναι ότι πρέπει αντι να κάθονται να βρίζουν και να μουντζώνουν καλύτερα να κάνουν καμία σοβαρή πρόταση!!!!!
    Ναι ας φύγουν οι πολιτικοί και μετά¨;;;
    Μετά τι;;;
    Άσε που η μαζοποίηση ποτέ δεν ήταν καλή!!
    Χθες μιλούσα με ένα παιδι και μου έλεγε οτι αν βγει ο Γιωργάκης και πει οτι:
    «Παιδιά ξέρετε κάτι και εγώ μαζί σας είμαι»
    Ποιός μου λέει μετά ότι ο κόσμος δεν θα τον ξαναπιστέψει;;;;
    Ποιός μου λέει ότι δεν θα τον ξαναψηφήσουν στις επόμενες εκλογές;;;
    Δεν ξέρω πάντως εγώ δεν τους πολυεμπιστέυομαι τους αγανακτησμενους!!!
    Κάτι δεν μου κολάει στην όλη φάση!!!

    Μου αρέσει!

  3. Δεν συμφωνώ με τις βρισιές και τα μουντζώματα γι αυτό δεν συμμετέχω σ αυτά. Απ αυτά φαίνεται το πόσο σάπια είναι η κοινωνία μας με χαμηλό πνευματικό επίπεδο και ελλιπή παιδεία. Πάντως προτάσεις γίνονται. Εκτός τις προτάσεις που ακούγονται καθημερινά απ οποιονδήποτε θελήσει να συμμετάσχει στην ανοικτή συνέλευση να αναφέρω το κυριότερο αίτημα: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Το ζητούν οι 300ellines πριν μαζευτεί ο πολύς κόσμος. Όσον αφορά το ερώτημα και μετά τι; προσωπική μου άποψη είναι ότι εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τουλάχιστον 4 χρόνια από ανθρώπους που δεν έχουν έως τώρα άμεση σχέση με τα κόμματα και οι οποίοι μπορεί να είναι επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων, πανεπιστημιακοί, ίσως και ομογενείς του επιχειρηματικού ή επιστημονικού κόσμου κ.α. Θα μπορούσε μάλιστα στα 2 χρόνια να γίνει δημοψήφισμα για το αν ο λαός θέλει να συνεχίσει μ αυτού η όχι. Πιστεύω ότι έτσι θα μπορέσει να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα αποδεκτό από την πλειοψηφία. Πολύ σημαντικό βέβαια είναι το ότι πρώτα πρέπει ν αλλάξουμε τον εαυτό μας όπως γράφει και ο BestQuest. Σ αυτό πρέπει να συμβάλει η Εκκλησία η οποία δυστυχώς εκτός του ότι έχει διαλέξει το δρόμο της εξαφάνισης δεν προσπαθεί ν’ αλλάξει και νοοτροπίες που μόνο σωστό παράδειγμα και πνεύμα ελπίδας δεν δίνουν. Όσον αφορά την μαζοποίηση που αναφέρεται δεν συμφωνώ. Μαζοποίηση θα ήταν αν υπήρχαν μεγάφωνα με συγκεκριμένα συνθήματα και πανό επιλεγμένα από κάποιους και όλοι έμπαιναν κάτω απ αυτά και φώναζαν τα συγκεκριμένα συνθήματα. Εδώ δεν γίνεται αυτό. Ο καθένας εκφράζει την αγανάκτησή του με το δικό του τρόπο. Η κάθε παρέα φωνάζει το δικό της σύνθημα. Αν μαζοποίηση εννοείς το ότι είναι όλοι στο ίδιο μέρος ας τραβήξει άλλος για την Ομόνοια και άλλος για τα Πετράλωνα. Θα βγει τίποτα με μεμονωμένες κινήσεις; Τουλάχιστον έτσι φοβούνται και λίγο. Είδατε απ το φόβο τους τι ντόρος έγινε για το αν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ακόμα και μέσα απ το κυβερνών κόμμα. Αν δεν έβλεπαν αντίδραση νομίζετε ότι θα το σκεφτόντουσαν; Δεν σκεφτήκαν το λαό τόσα χρόνια ξαφνικά θα τους έπιανε ο πόνος; Τέλος όταν αναφέρεις ότι δεν τους πολύ εμπιστεύεσαι τους αγανακτισμένους μου δείχνεις ότι έχεις την εικόνα μιας οργάνωσης η οποία κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους. Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάτι το υποκινούμενο. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

    Υ.Γ.: Συγνώμη για την πολυλογία μου. Φυσικά δεν έχω σκοπό να αντικρούσω τις απόψεις του Polmat. Θέλω απλά να πω την άποψή μου και γιατί όχι να σας τσιγκλήσω για την αρχή ενός διαλόγου μέσα απ τον οποίο θα βγουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

    Μου αρέσει!

  4. προσωπικά συμφωνώ με τον Νεκτάριο! με έχει καλύψει η άποψή του σε πολύ μεγάλο ποσοστό!
    και επίσης θα βάλω τον εαυτό μου σε αυτούς που αναφέρει ότι: «Και τώρα λοιπόν που όλα αυτά δεν συμβαίνουν εμείς ψάχνουμε χίλιες δυο αφορμές για να συνεχίσουμε τον ύπνο μας. »

    και νομίζω, για να μην γίνεται αυτό χρειάζομαι φίλους ώστε όταν αρχίζει πάλι να με παίρνει ο ύπνος, εκείνοι να με ταρακουνάνε και αντίστροφα…

    ελπίζω να γίνει κάτι…και επιτέλους αυτή τη μια ζωή που έχω, να την ζήσω σε έναν κόσμο, αν όχι έτσι όπως τον ονειρεύομαι, τουλάχιστον καλύτερο και με ευκαιρίες να ΖΗΣΩ!

    Μου αρέσει!

  5. Όταν λέω ότι δεν ακούγονται απόψεις ή προτάσεις δεν έννοω ότι δεν μιλάει κανείς!!!!
    Ίσα ίσα που το πρόβλημα είναι ότι ακούγονται τόσες πολλές και καμία δεν εφαρμόζεται!!!
    Το να μιλάνε 500 άτομα την ημέρα και να λένε 500 διαφορετικές προτάσεις δεν οδηγεί πουθενά!!!
    Μου αρέσει το ότι κάτι ξεκίνησε αλλά νομίζω πως έχει μείνει πολύ στάσιμο!!!
    Όι μισοί κάθονται στην πλατεία στην συνέλευση, οι άλλοι μισοί κάθονται έξω απο την βουλή και βρίζουν με διάφορα συνθήματα ( αυτό θεωρώ μαζοποίηση δηλαδή το ότι όλοι βρίζουν δεν πιστεύω πως το ότι τους βρίζουν με διαφορετικά συνθήματα τους διαφοροποιεί ) …
    Κάτι πρέπει να αλλάξει!!!

    Μου αρέσει!

    1. Τι ακριβώς εννοείς βρίζουν; Αν εννοείς ότι στα συνθήματά τους περιέχονται βρισιές αφού το καταδικάσω απερίφραστα να αναφέρω ένα θετικό σημάδι. Μια μέρα που ήμουν στο Σύνταγμα είδα κάποια νέα παιδιά να έχουν μια ντουντούκα και να φωνάζουν συνθήματα. Και χωρίς να το περιμένω στη θέση των βρισιών βάλαν άλλες λέξεις. Μέχρι να το κάνουν αυτό η πλειοψηφία η οποία ήταν οικογένειες με παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι δεν συμμετείχαν. Με το που έγινε αυτό άρχισαν όλοι να συμμετέχουν. Ακόμα να πώ ότι για να αλλάξουν αυτά τα συνθήματα πρέπει να συμμετέχουμε όσοι δεν συμφωνούμε και να τους επηρεάσουμε. Αν πάλι με τη λέξη βρίζουν εννοείς ότι γενικά τους » κράζουν » ( ελπίζω να μην το διαβάσει ο κ Καργάκος) ε τι άλλο θέλουμε να τους κάνουν. Δεν μαζεύεται τόσος κόσμος για να τους πετάξει γαρίφαλλα. Έχουν κάνει αρκετά για να αξίζουντο χάδι μας. Όσο για τις πολλές φωνές,αν και πάνω κάτω όλοι στις ίδιες γραμμές κινούνται και τα ίδια προβλάματα έχουν, αυτό είναι το ωραιο της Δημοκρατίας. Σίγουρα συμφωνώ ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

      Μου αρέσει!

  6. Όταν λέω βρίζουν εννοώ ότι τα συνθήματα τους περιέχουν βρισιές!!!
    Και αυτό που λες ότι έκαναν τα παιδιά είναι καλό!!!
    Μακάρι να το έκαναν και οι υπόλοιποι!!! (γιατί οι περισσότεροι δεν το κάνουν)
    Σίγουρα δεν αξίζουν το χάδι μας και σίγουρα με την καθιστική διαμαρτυρία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!!!

    Μου αρέσει!

  7. Οι 500 απόψεις που λες καλό είναι που ακούγονται και που εκφέρονται γιατί πριν δε γινόταν ούτε αυτό. τουλάχιστον όχι δημόσια και με άγνωστο κόσμο. προσωπικά δεν έχω πετύχει ποτέ αντίστοιχη συνέλευση σε «πορείες» διαμαρτυρίας. Και πιστεύω πως ο λόγος ο καλός είναι σαν το σπόρο. ακόμα κι αν πέσει στο χώμα και σαπίσει και τον νομίζεις τελειωμένο θα φυτρώσει.
    με ενοχλούν οι πάγκοι με τα σουβλάκια, τις σφυρίχτρες και τα διάφορα άλλα χαζοπράγματα που πουλάνε.. μου θυμίζει λαϊκό πανηγυράκι, ή καλύτερα παρακμιακό λαϊκό πανηγυράκι, ξεπούλημα, εκμετάλλευση… τρέχω να επωφεληθώ από τη μεγάλη κοσμοσυρροή για να γεμίσω το πορτοφόλι μου.
    Αφού μπορεί να ακουστεί η άποψή μας γιατί δεν το «καταδικάσαμε» στις γενικές συνελέυσεις. Γιατί δεν μιλήσαμε για τη δυσαρέσκια που μας προκαλεί όλο αυτό με τους μικροπωλητές; Τις πρώτες μέρες δεν ήταν εκεί μετά μαζεύτηκαν και άρχισαν να παραγεμίζουν τις τσέπες εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.

    Μου αρέσει!

  8. Πολύ ωραιές οι απόψεις του Νεκτάριου όπως και του axaraktiristou ,όμως αυτο που νομίζω για τους αγανακτισμένους είναι οτι αν δεν γίνει κάτι δραστικό δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου διότι είναι αρκετά ανοργάνωτο, δεν έχει σκοπό,το ανάφεραν και τα παιδιά λίγο πιο πάνω,που θα βγεί όλο αυτο, εντάξει καλό ειναι να υπάρχει αντίδραση αλλά εδώ χρειάζεται επανάσταση και όχι αγανάκτηση

    Μου αρέσει!

  9. θελω να αναφερω κατι για τα χθεσινα περιστατικα και θα ηθελα την αποψη σας…

    1) θα ηθελα να πω οτι με εφερε σε σκεψεις αυτο που κανανε εχτες οι αγανακτισμενοι και θα ηθελα να το σχολιασετε και εσεις: το οτι οταν πηγαν οι κουκουλοφοροι οι αγανακτισμενοι φυγανε και μετα επιστρεψανε οταν πλεον ειχαν φυγει! (το οποιο δεν ειχε ξανα γινει)
    2) οταν τελειωσε η διαδηλωση οι αγανακτισμενοι μαζεψαν και τα σκουπιδια!!! (με τα λεγομενα των ειδησεων!)
    3) τι πιστεύετε καταφεραμε/νε τιποτα?

    (υ.π.: να μην ξεχασουμε να αναφέρουμε το οτι χθες ειχαμε και δησαρεστα νεα: περα των 15 συλληψεων που εγιναν ειχαμε 15 τραυματισμους αστυνομικων και 20 διαδηλωτών. Αρα αξιζει το σκεφτούμε και να τους πουμε μια καλη αναρωση!)

    Μου αρέσει!

  10. σε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε ακόμα νήπια διότι όλα τα χρόνια πορείες έκαναν τα κόμματα. Είναι μια καλή κίνηση αυτή η αντίδραση. Σήμερα διάβασα πως ο νεος υπουργός οικονομικών κάλεσε τους αγανακτησμένους να καταθέσουν προτάσεις. Αυτό είναι σημαντικό και χρησιμό. Μπορεί να ναι επικοινωνιακό παιχνίδι, όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι, οργισμένοι και απογοητευμένοι με τους πολιτικούς, αλλά αυτοί δείχνουν σε έναν βαθμό ποιοί είμαστε κι εμείς. Και δεν είμαστε σαπίλες αλλά ούτε και τίμιοι! κακά τα ψέματα. Όλα αυτά αποτελούν μια ζύμωση στο λαό. Απλά για μένα σε πρώτη φάση πρέπει επιτέλους να κλείσουμε την τηλεόραση γιατί κατευθύνει. Και να είμαστε όσο γίνεται σοβαροί και υπευθυνοι, έχουμε το υπόβαθρο, η τρομοκρατία της κρίσης να πεθάνει της πείνας, να μη βρίσκει έδαφος να μας απογοητεύει. Αγανακτησμένοι? καλή συνέχεια και εμπνευσμένη!

    Μου αρέσει!

  11. επειδή οι καιροί είναι πονηροί και μιλάμε για μια παγκόσμια δικτατορία χρειάζεται ο λαός να αντιδράσει σθεναρά στα σχέδιά τους! ξυπνητούρια μας…αρκεί να έχει αίσιο τέλος αυτή η κατάσταση, γιατί έτσι η εποχή προσφέρεται να δικτατορίες και μοναρχίες…

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...