Kι όμως δακρύσαμε. Η ταμίας που άλλαξε λίγο τον κόσμο…

Πρίν ἀπό μερικές μέρες στά ΑΒ Ἁγίας Παρασκευῆς, στό ταμεῖο ἦταν ἕνα γηραιός ρακένδυτος κύριος μέ 3-4 κονσέρβες κι ἕνα γκαζάκι.
Ἡ νεαρή ταμίας τόν κοιτάει καί τοῦ λέει:
«Φύγετε κύριε, ἡ ἑταιρεία μᾶς δικαιολογεῖ κάποια δωρεάν καλάθια».
Τίς δίνει δακρυσμένος 1000 εὐχές.
Μόλις ἐκεῖνος ἀπομακρύνεται, ἀνοίγει την … τσάντα της καί βάζει τά χρήματα στό ταμεῖο ἀπό τό πορτοφόλι της.
Πεταγόμαστε 2-3 πού ἔχουμε μείνει κάγκελο καί τῆς λέμε νά τά πληρώσουμε ἐμεῖς.
Μᾶς κοιτάζει αὐστηρά:…
«Ἐγώ τό ἀποφάσισα, ἐγώ θά τά πληρώσω. Ἐλᾶτε, παρακαλῶ, μήν δημιουργεῖτε οὐρά».
Ἕνα κοριτσάκι τόσο δά. Πόσα παίρνει; ούτε 500 ευρώ; Και πολλά λέω.
Να μη κατηγορούμε τη νεολαία. Υπάρχουν και διαμάντια!

Πηγή

50 σκέψεις σχετικά με το “Kι όμως δακρύσαμε. Η ταμίας που άλλαξε λίγο τον κόσμο…

  1. Δέν εἶναι μόνο ἡ πράξη. Εἶναι καί ὁ τρόπος. Νοιώθω τήν συνειδητή προσπάθεια τῆς κοπέλλας νά περάσει ἀπαρατήρητη. Να μήν τῆς ποῦνε μπράβο. Μοῦ θυμίζει κάτι συναξάρια. Σπάνιες γεύσεις… πῶς ἀλλιῶς νά τό πῶ;

    Μου αρέσει!

  2. Ναι σπάνιες γεύσεις, γιατί συνήθως αυτοί οι άνθρωποι τα καταφέρνουν και περνούν απαρατήρητοι. Αλλά στα κρυφά συμβαίνουν πολλά καλά και δεν τα μαθαίνουμε ποτέ.

    Μου αρέσει!

    1. Δεν νομίζω ότι χαλάει όλο το ρεπορτάζ. Η πράξη δεν χάνει την αξία της.
      Αλλά και την φράση που εσύ βλέπεις αρνητικά, άλλος μπορεί να την δει θετικά. Ως υποστήριξη της νεολαίας. (Ποτήρι μισο-άδειο και ποτήρι μισο-γεμάτο)

      Μου αρέσει!

  3. Δυστυχως ειναι troll και εχει κυκλοφορησει εδω και ενα χρονο, με αποτελεσμα η ΑΒ να προβει σε ανακοινωση διαψευσης.. επειδη κιολας συνερρευσαν πολλοι αποροι και μη για δωρεαν ψωνια..

    Μου αρέσει!

    1. Καλό θα ήταν να αναφέρεις που βρήκες την ανάκοίνωση διάψευσης. Αλλά κι αν ακόμη υπάρχει όντως τέτοια ανακοίνωση μπορεί να έγινε για λόγους της εταιρείας. Η ουσία είναι αλλού. Τέτοιες πράξεις συμβαίνουν καθημερινά. Αυτές μας κρατάνε.

      Μου αρέσει!

  4. Βασικά από μια μικρή έρευνα όλα είναι πιθανά…ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι επίσημο. Ελπίζουμε να έχουμε απάντηση από την Α.Β. ωστόσο είναι ένα μήνυμα ελπιδοφόρο και πειστικό για την αντιμετώπιση κάποιου που μπορεί ποτέ να μη γίνει γνωστό! το θέμα είναι να μη μείνουμε στο θαυμαστό της ιστοριούλας ή του συμβάντος αλλά ο καθένας να ενεργοποιηθεί στο μετερίζι του………..

    Μου αρέσει!

  5. Nαι υπαρχουν πολλα νεα παιδια με ηθος και αρχες.Εχω τοσο προσφατο παραδειγμα που και τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες δακρυζω γιατι πιστευα μεχρι προτινος οτι ολα αυτα εχουν χαθει.Κι ομως…….

    Μου αρέσει!

  6. http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/03/blog-post_278.html
    Δυστυχώς, επιμένω, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται πανομοιότυπη εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να ισχύει. Θα ηταν πολύ καλό να είχε συμβεί και πιστεύω ότι ίσως και να έχει συμβεί πολλές φορες, από ταμία, από πελάτες, από απλούς ανθρώπους..

    Μου αρέσει!

    1. Από τα στοιχεία που παραπέμπεις δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα. Και η ίδια η ταμίας αν ερωτηθεί πολύ πιθανόν να το αρνηθεί για ευνόητους λόγους.

      Μου αρέσει!

  7. Άσχετα αν έχει διαψευσθεί το γεγονός αυτό, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα,και θα συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι.Το έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα τους τελευταίους καιρούς που ζούμε…

    Μου αρέσει!

  8. Η νεολαια παρακολουθει την μεγαλυτερη γενεα τι παραδειγμα διδουμε θα το ακολουθησουν, Ας τους μεταδωσουμε την πιστη που εχουμε του Ιησου Χριστου. Εχουν να αντιμετωπισουν δυσκολωτερους καιρους απο τους δικους μας ξερουν και διαβάζουν πολλα λογω μεσων χωρις την Αγια Γραφη δεν υπαρχει ουτε παρον ουτε μελλον. Ο Ιησους Χριστός ειναι η μεγαλυτερη αναγκη! Πες Κυριε ειμαι ενας αμαρτωλος συγχωρεσε με για τις αμαρτιες μου καθάρισε με το αιμα του Ιησου Χριστου Θελω να γίνεις Κυριος της ζωής μου!
    Εις το ονομα του Ιησου Χριστου!

    Μου αρέσει!

  9. τι κριμα που το αρθρο δεν ηταν πιο επωνυμο και πιο συγκεκριμενο (δηλαδη ημερομηνια και ωρα του περιστατικου). αξιζουν χιλιοι επαινοι στην ανωνυμη «πηγη», αλλα και στον ανωνυμο υπεροχο ανθρωπο–την νεαρη ταμια.

    Μου αρέσει!

  10. ΠΟΣΑ λεφτά έβαλε μέσα στο ταμείο, εφόσον δεν τα χτύπησε; -και γιατί, τότε, να τα βάλει στο ταμείο, αφού στο «Ζ» θα βγει πλεονασματική;
    Η «ιστορία» κυκλοφορεί από πέρσι και είμαι σίγουρος πως πρόκειται για ψεύτικη.
    Ας είναι όμως, έστω κι έτσι, ένα καλό παράδειγμα για όλους εμάς, όταν θα συναντάμε κάποιον τέτοιον κύριο/κυρία στο σουπερμάρκετ

    Μου αρέσει!

  11. Και οι ειδήσεις δεν έχει σημασία που είναι μπούρδες και μας παραμυθιάζουν (και όχι μόνο οι ειδήσεις), και ας το ξέρουμε, παρ’όλα αυτά δημιουργούν φόβο.
    Οπότε φίλοι μου δεν έχει σημασία αν είναι πραγματική η ιστορία ή ψεύτικη. Σημασία έχει ότι εμπνέει και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει αλλαγή!
    Αν κάτι άσχημο το πιστεύουμε αμέσως, αλλά κάτι όμορφο το αμφισβητούμε και ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια, τότε κάπου το χάνουμε το παιχνίδι, κάποιο κομμάτι της μαγείας το αγνοούμε 🙂

    Μου αρέσει!

  12. Η ουσιά είναι να εμπνεόμαστε από τέτοια περιστατικά.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι μόνο η καταστροφολογία και τη τρομολαγνία που παίζουν παντού!
    Καλύτερα να τρολλαρουν τέτοιες ειδήσεις…. μας δείχνουν έναν άνθρωπο που όλοι πρέπει να συντηρούμε μέσα μας…..

    Μου αρέσει!

  13. Συγκινητικό…όμως λυπουμε αλλα το ιδιο γεγονός, με το ιδιο ακριβως μηνυμα, περιγραφεται εδω και ενα ή 1,5 χρόνο….Το μονο κοινό είναι ότι παντα το σουπερ-μαρκετ ειναι του ΑΒ και «του πουλιού το γάλα…» ωραια…. είναι συγκινητικό… αν πράξη… εσυ… ναι εσυ λεω… εσυ… Τι κανεις? Εκανες τιποτα σχετικό? Σημερα…. Χθες… Προχθες? ε?

    Μου αρέσει!

    1. Ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο.. Ο καθένας μας τι κάνει, αν ψάχνει ποιος έχει ανάγκη, αν βοηθά όπου και όσο μπορεί.. Δεν χρειάζονται πολλά.. Χρειάζεται όμως όρεξη, χρόνος, λίγος κόπος και λίγα χρήματα.. Λίγα κάθε φορά. Αυτό πρέπει να είναι το μνμ από αυτή τη στημένη ιστορία, που έχει διαψευστεί επισήμως εδώ και 1 χρόνο από την ίδια την επιχείρηση ΑΒ.

      Μου αρέσει!

    2. …εμείς…ναι εμείς λέω… εμείς…Τι κάνουμε? Κάναμε τίποτα σχετικό? Σήμερα… Χθες… Προχθές? ε?. (Διατύπωση κατά Μακρυγιάννη) Νομίζω προτιμότερη.

      Μου αρέσει!

  14. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια σιγουριά από ορισμένους ότι ήταν στημένη η ιστορία. Φυσικά και θα διέψευδε την ιστορία ο ΑΒ (ο οποίος ποτέ δεν θα μπορούσε να ξέρει). Επιπλέον είναι άσχετο με το πότε συνέβη, προφανώς κάποιος τη βρήκε από κάπου και σκέφτηκε να την αναδημοσιεύσει. Γενικά τα blogs δεν λειτουργούν με κεντρική οργάνωση. Το λέω γιατί ξέρω και κόσμο που έχει ποστάρει στο Πενταπόσταγμα.

    Και θα συμφωνήσω με τον Evnagelos, απ’ολα τα παραμύθια που βγάζουν στην τηλεόραση (και απ’ολες τις φρικαλέες τρομολαγνειες που δημοσιεύει το Πενταπόσταγμα) που πιστεύουμε ασυζητητή βρήκαμε το ένα άρθρο που είναι ψυχοφελές να βαλθούμε να το βγάλουμε ψεύτικο; Πραγματικά διψάμε τόσο πολύ να είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος δεν έχει ελπίδα;

    Μου αρέσει!

      1. Η πολλή λογική βλάφτει και το μυαλό και την καρδιά. Βάλε λίγη τρέλλα στη ζωή σου για να μην παλαβώσεις.

        Μου αρέσει!

      2. Εσύ απλά υποθέτεις ότι δεν τα χτύπησε στο ταμείο και βγάζεις όλο το συμπέρασμα. Η ιστορία αυτή έρχεται από τρίτο χέρι και φυσικά δε μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες (πόσο μάλλον που δεν το αναφέρει).

        Μου αρέσει!

  15. Σαν πολύ δεν το αναλύσατε;; :p Πετάει κάποιος σε ένα μπλογκ μια ιστορία, όλοι κλαίνε και συγκινούνται, μετά έρχεται κάποιος που (ορθώς) λέει ότι η ιστορία είναι μούφα και μετά όλοι λένε «δεν πειράζει, το μήνυμα μετράει». Παραβολές και παραμύθια! Βγείτε ρε έξω να ταϊσετε τα ζώα της γειτονιάς σας και να τους βάλετε ένα μπωλ με νεράκι, δώστε στον άστεγο ένα πιάτο φαϊ, κάντε ΚΑΤΙ. Οι ψεύτικες ιστορίες με παρωχημένους χριστιανικούς επιλόγους «να μην κατηγορούμε τη νεολαία γιατί υπάρχουν και διαμάντια» δεν τάισαν και δεν ξεδίψασαν ποτέ κανέναν! Φιλικά 🙂

    Μου αρέσει!

    1. Αυτός ο στομφώδης δεύτερος πληθυντικός : «Βγείτε έξω… ταϊσετε… δώστε… κάντε ΚΑΤΙ» φανερώνει ΚΑΤΙ, που αν δεν το καταλαβαίνεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δηλαδή εσύ είσαι εντάξει και συμβουλεύεις τους παραστρατημένους… Αιδώς Αντιγόνη!

      Μου αρέσει!

    2. Πού είδες ότι όλοι κλαίνε και συγκινούνται; Τουλάχιστον 20 από τα σχόλια είναι αρνητικά. Η απολυτότητα και οι προκαταλήψεις θολώνουν την σκέψη σου.

      Μου αρέσει!

  16. Είτε ψέμα είτε αλήθεια, καλό θα ήταν η ταμίας να πρόσεχε και τι ψηφίζει, εκτός από τις περιστασιακές φιλανθρωπίες. Καλό θα ήταν και όλοι μας να προσέχουμε τι ψηφίζουμε,για να μην υπάρχουν φιλάνθρωποι ταμίες των 500 ευρώ….

    Μου αρέσει!

    1. Αν περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση μέσω εκλογών μην ελπίζεις. Άλλο τρόπο θέλει. Αλλά «κοστίζει» προσωπικά πολύ και λίγοι τολμούν…

      Μου αρέσει!

  17. Οι νεοελληνες ως γνησιοι υποκριτες και δηθεν, ιντριγκαρονται απο την ανεχεια, τον τσαμπουκα στον δρομο (παμε παμε να δουμε ξυλο), ενδιαφερονται και καλα ως φιλοι(φιδια) για το προβλημα του αλλου, μονο και μονο για να ξεχαστουν και να το συγκρινουν με το δικο τους, Λιγουρια μια ζωη δεν εμαθαν ποτε να δημιουργουν το ΕΥ ΖΕΙΝ, ποσο αλλοτε να το μοιραζονται κι ολας, μιζεροι στην ευτυχια του αλλου οπου και εκεινος ψοφαει για κομπλεξο-επιδειξη και μοστρα. Δηθεν ακομα και στο φιλοτιμο. Μα πανω απο ολα ΨΕΥΤΕΣ.

    Μου αρέσει!

  18. makari na mporousa na voithiso olo ton kosmo alla den mporo den tous ftano olous aytoi pou mporoune lene mono na kanoun oikonomia alli ti na kanoume oikonomia den mas eipan afou lefta den yparxoun pleon ti allo okonomia sto nero sto fagito se ti allo den mas meni kai tpt allo ton erota ton exoume kopsi jiati y psyxologia mas einai sto miden to mellon aveveo kai oti allo den xero ti na po

    Μου αρέσει!

  19. πολλές φορές κάνω το ίδιο ονειρο, να κέρδιζα έτσι ξαφνικά, πολλά λεφτά και να βοηθουσα όλους τους γνωστούς και φίλους και οχι μόνο!!! θα ηταν η μεγαλύτερη ευτυχία για μένα…Δυστηχώς σήμερα ειμαι κι΄εγώ άνεργη και το όνειρο μου, ίσως να μην πραγματοποιηθεί…ελπίζω κάποια μέρα να τα καταφέρω, θα είναι για μένα ένα…τάμα!!!

    Μου αρέσει!

    1. Είσαι σίγουρη όμως ότι αφότου κερδίσεις τα λεφτά θα θες ακόμα να βοηθήσεις τους γνωστούς και τους φίλους; Συνήθως όσο πιο πολλά έχεις τόσο πιο λίγα θες να δίνεις..!

      Μου αρέσει!

  20. με οσα εχουμε πολλα η λιγα θα βοηθησουμε τον αλλο.Αμα δεν μπορουμε ακομα κι ενα χαμογελο,ενα χτυπημα στην πλατη,μια καλη κουβεντα στηριζουν..η προθεση μετραει..ναι δεν υπαρχουν χρηματα…αλλα τι να γινει?δεν θα τρελαθουμε κιολας..εχει ο θεος ας στηριχτουμε σ αυτον που μπορει να ανατρεψει τα πραγματα απο τη μια στιγμη στην αλλη…θελει ψυχη και κουραγιο για να αντεξεις ολη αυτη την κατασταση..δεν λεω πως προσωπικα αντεχω,αλλα πιστευω οτι θα ρθουν καλυτερες μερες..κι ας φαινονται ολα μαυρα…ας μην αποθαρυνομαστε…κατι καλο θα βγει απο αυτο στο τελος…ειναι αρκετα τα θλιμμενα προσωπα στο δρομο,ας μην προσθετουμε κι αλλα..χρειαζεται και λιγο πιστη…

    Μου αρέσει!

  21. Παραμύθι ή γεγονός κάποιους τελοσπάντων τους εμπνέει. Δεν βλέπω το λόγο να τους κόψω την έμπνευση για κάτι καλό. Για να φανώ πιο διαβασμένος ή απομυθοποιημένος; Και τι νόημα έχει κάτι τέτοιο;

    Μου αρέσει!

Σχολιασε και εσυ...